Nové desky pro 23. týden

03.06.2007 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Vskutku pestrou kolekci tento týden připravily nahrávací společnosti. Vedle reedicí desek Elvise Costella a dalších se do obchodů řítí bardi Paul McCartney a Bruce Springsteen, rocker Marilyn Manson, anglická deska Tokio Hotel, čeští Imodium, r'n'b hvězdy Rihanna a T-Pain, představitel reggaetonu Daddy Yankee, písničkářka Suzanne Vega a lahůdka v podobě pocty Elle Fitzgerald.
Pokud se v pondělí 4. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Paul McCartney - Memory Almost Full (Universal)
web / myspace / psali jsme

Paul McCartney - Memory Almost Full
Ex-Beatle Sir Paul McCartney je v poslední době velice aktivní. Po roce a půl po vydání poslední řadové desky "Chaos And Creation In The Backyard" přichází s novinkou "Memory Almost Full". Dle vlastních slov je novinka velmi osobní kolekcí, kde se snaží trochu bilancovat a vzpomínat, především na dětství, Liverpool a všechno, co je pryč. Ukázky všech písniček je možné najít na speciálním webu novinky "Memory Almost Full".
Bruce Springsteen With The Sessions Band - Live In Dublin (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Bruce Springsteen With The Sessions Band - Live In Dublin
Valnou část loňského roku strávil Bruce "Boss" Springsteen a jeho Seeger Session Band na světovém turné, které mimo jiné zahrnovalo i tři koncerty v Point Theatre v irském Dublinu. Na tomto turné nezněly nejslavnější Springsteenovy hity, ale jeho rané skladby a především pak hudební lahůdky z mnoha žánrů, jako jsou country, gospel, folk či rock. Záznam těchto koncertů s jednoduchým názvem "Live In Dublin" se dostává nyní na pulty obchodů, a to hned v několika podobách. Můžete narazit na klasické CD nebo DVD, kombinaci obou a fajnšmekři si jej mohou vychutnat i na Blu-Ray. O tom, jaká živelná atmosféra na koncertech panovala a co můžete na "Live In Dublin" vidět respektive slyšet, nastiňuje tento trailer.
Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me (Universal)
web / myspace.com / psali jsme

Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me
Rockový podivín Marilyn Manson se odmlčel na dlouhé čtyři roky a tuto pauzu konečně přerušil nyní, kdy vydává novinku "Eat Me, Drink Me". Desku do prodejen vyprovází i lehce skandální videoklip k singlu "Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand)". Podle prvních pocitů kolegy Kreče to vypadá, že Marilyn Manson na novém albu ubral na agresivitě a pustil se do umírněných, osobních písní, které sem tam rozvibruje ostřejší riff. O tom, do jaké míry je to pravda, se můžete přesvědčit na zpěvákově myspace, kde jsou všechny písničky ke slyšení.
Různí - We All Love Ella (Universal)
web / myspace / psali jsme

Různí - We All Love Ella
Michael Bublé, Natalie Cole, Etta James, Stevie Wonder, Chaka Khan, Gladys Knight, Diana Krall, k.d. Lang, Queen Latifah, Ledisi, Dianne Reeves, Linda Ronstat a Lizz Wright, to všechno jsou umělci, kteří se rozhodli vzdát hold někdejší jazzové královně Elle Fitzgerald, která by se letos dožila devadesáti let. Album produkoval skvělý producent Phil Ramone a obsahuje celkem patnáct skladeb ze zpěvníku Elly Fitzgerald. Na speciálních stránkách tohoto projektu si můžete poslechnout ukázky jednotlivých skladeb, ale také shlédnout dokument o jejich vzniku.
Imodium - Stigmata (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Imodium - Stigmata
Čeští rockeři z Broumova Imodium na sebe upozornili hned několika způsoby. Ať už to bylo díky písničkám typu "Koník" či "Gaston", nebo třeba koncerty v bytech svých fanoušků, vždy to bylo pozitivním způsobem. Za svoji osmiletou kariéru ovšem získali nálepku "česká Nirvana", kterou by chtěli nyní novinkou "Stigmata" rázně strhnout. První dvě ochutnávky včetně prvního singlu "Hlavou" jsou k dispozici na webu kapely.
Rihanna - Good Girl Gone Bad (Universal)
web / myspace / psali jsme

Rihanna - Good Girl Gone Bad
První singl "Umbrella" už dobyl oba břehy Atlantiku a vede jak britský, tak americký singlový žebříček. Nyní se jen čeká, zda podobným způsobem zaboduje i třetí album mladičké zpěvačky Rihanny s názvem "Good Girl Gone Bad". Rihanna na novince spolupracovala třeba s Timbalandem a Justinem Timberlakem, který se zde ukázal jako textař. "Good Girl Gone Bad" je navíc dalším albem, jež se odkazuje na tvorbu Michaela Jacksona - ve skladbě "Don't Stop The Music" Rihanna použila sampl z "Wanna Be Startin' Somethin". První dvě skladby včetně výše zmíněného singlu jsou ke slyšení na oficiálních stránkách.
Suzanne Vega - Beauty & Crime (EMI)
web / myspace / psali jsme

Suzanne Vega - Beauty And Crime
Po šesti albech a cca dvaceti letech se vydavatelství A&M rozhodlo ukončit smlouvu se Suzanne Vega - matadorkou ženské písničkářské, či chcete-li folkové scény. Všechno špatné je pro něco dobré, a tak Vega nakonec skončila pod křídly legendárního labelu Blue Note, kde nyní vydává sedmou řadovou desku "Beauty & Crime". Určitý obrázek, jak zní tahle deska, kterou produkoval producentský elév Jimmy Hogarth, jenž má ale už zkušenosti s debuty Amy Whinehouse, Jamese Blunta či Corinne Bailey Rae, si můžete vytvořit díky našemu průvodci, případně díky třem skladbám na jejím myspace.
Daddy Yankee - El Cartel: The Big Boss (Universal)
web / myspace / psali jsme

Daddy Yankee - El Cartel: The Big Boss
Asi nikdo neudělal víc pro rozvoj stylu zvaný reggaeton než Portoričan Daddy Yankee. Autor hitu "Gasolina" a držitel Latin Grammy vydává po dvou letech novinku " El Cartel: The Big Boss", jež se neobešla bez řady hostů, mezi nimiž nechybí Akon, will.i.am, Hector El Father či Nicole Scherzinger z Pussycat Dolls. Desku uvádí na trh první singl "Impacto" z produkční dílny Scotta Scorche. Ten, včetně oficiálního remixu, kde hvězdnou řadu doplnila i Fergie, si můžete poslechnout na zpěvákově myspace.
T-Pain - Epiphany (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

T-Pain - Epiphany
Další z řady nových alb, kde se objevuje jméno zpěváka, a v tomto případě i majitele labelu, Akona, dostalo název "Epiphany" a na svědomí ho má r'n'b zpěvák, experimentující s relativně novým stylem crunk'n'b T-Pain. Album s řadou hostů předznamenal singl "Buy U A Drank (Shawty Snappin')", který se před pár týdnů vyšplhal až na první příčku americké hitparády. Ten a ještě jednu chuťovku z "Epiphany" můžete ochutnat na myspace T-Paina.
Dope Aviators - Product (Starcastic)
web / myspace / psali jsme

Dope Aviators - Product
Členové electro-popové kytarovky Dope Aviators se dali dohromady v Praze, představují se jako slovenská skupina a působí ve Finsku. Trojice Emily, Kasko a Tuomas Brock umístili na svůj "Product" celkem patnáct skladeb, které, jak píše tisková zpráva, "mapují čtyři roky příběhů". Na albu se v roli hostů objevují například Rentip (Poo), Andrej Luk (SubnBus) nebo Hlavolam (Abuse). Čtyři skladby z desky umístila kapela na svůj myspace, další ukázky jsou k poslechu na stránkách vydavatelství 11Fingers a Starcastic. (David Věžník)
Tokio Hotel - Scream (Universal)
web / myspace / psali jsme

Tokio Hotel - Scream
Mladíkům z Tokio Hotel začala být malá valná část západní, střední a východní Evropy včetně Ruska a rozhodli se, že si podmaní i anglofonní země včetně Velké Británie. Sesypali tedy to nejlepší z dvou předchozích německy zpívaných desek "Schrei" a "Zimmer 483" a vytvořili jednu anglicky zpívanou s názvem "Scream", nazvanou podle prvního singlu, jež je překladem skladby "Schrei". Jak zní Tokio Hotel v angličtině, si mohou fanynky zkontrolovat na jejich webu.
Dále vychází:

12 Girls Band - Live From Shanghai (EMI)
Anberlin - Cities (EMI)
Andrew Hill - Change (EMI)
Barbara Hendricks - Nordic Songs (EMI)
Bill Callahan - Woke On A Whaleheart (Starcastic)
Chamillionaire - Ultimate Victory (Universal)
Elvis Presley - Elvis At The Movies (Sony BMG)
Frank Foster - Manhattan Fever (EMI)
Genesis - Turn It On Again (The Hits) (EMI)
Genesis - Box Set (EMI)
Hinder - Extreme Behavior (Universal)
James - Fresh As A Daisy (Universal)
Jimmy Smith - Straight Life (EMI)
Kenny Cox - Introducing Kenny Cox (EMI)
Marilou - Marilou (Sony BMG)
Melissa Etheridge - Greatest Hits (Universal)
Muddy Waters - Unreleased (Sony BMG)
Nick Drake - Family Tree (Universal)
Omar Rodriguez Lopez - Se Dice Bisonte, No Bufalo (Day After Records)
Perry Farrell's Satellite Party - Ultra Payloaded (Sony BMG)
Poison - Poison'D (EMI)
Různí - Best Of Dance 2/2007 (Universal)
Různí - Broadway Cast (soundtrack) (EMI)
Různí - Eurovision Song Contest 2007 (EMI)
Různí - Jazz Album (EMI)
She Says - Want It (EMI)
Sibelius - Four Legends (EMI)
Simon White - I Am The Man (EMI)
Ska2Tonics - Skatastrofa (EMI)
Soundtrack - Hot Fuzz (Universal)
Stanley Turrentine - Blues For Del (EMI)
The Clash - The Singles (Sony BMG)
The Sea And Cake - Everybody (Starcastic)
Whitesnake - 1987 (20Th Anniversary) (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY