Slyšeno v předstihu: Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me

08.05.2007 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me
© facebook interpreta
Když vydává novou desku Marilyn Manson, můžete se vsadit, že nebude nuda. I kdyby pustil do světa bezduchý slint, doprovázený kytarovým vrzáním, mysteriózní atmosféra, kterou se mu daří kolem sebe vytvářet, mu zajistí nemálo pozornosti. Vždyť se na to podívejte: do vydání nového alba "Eat Me, Drink Me" zbývá ještě necelý měsíc, ale nahrávka už unikla na internet a musicserver o ní píše. Možná i pod vlivem toho, že u Mansona se během posledních zhruba čtyř let, které novinku dělí od "The Golden Age Of Grotesque", událo dost věcí: odešla od něj žena, mamince diagnostikovali psychickou poruchu, statečně bojoval s realizací filmu o Lewisu Carrollovi (autor "Alenky v říši divů"). "Tohle album má přitáhnout lidi. Současně reprezentuje přesně to, co jsem a jak se cítím," řekl Manson magazínu Rolling Stone, když si jeho reportér přišel do umělcova domu "Eat Me, Drink Me" poslechnout. A co tedy Brian Warner, jak zní Mansonovo civilní jméno, cítí a čím je?

Marilyn Manson
© facebook interpreta
Rozhodně to už není perverzní archanděl, který se projíždí polorozbořenými ruinami na prasatech a jehož spoře oděné tělo zdobí jen pár sadomasochistických latexů. Není ani kazatelem zvrácené morálky v době civilizačního úpadku, ani nosičem stoner-rockového poselství. Marilyn Manson nabral směr s cedulkou PÍSNIČKÁŘ. Ano, "Eat Me, Drink Me" je především kolekce umírněných, osobních písní, které sice tu a tam rozvibruje nějaký ostřejší riff, ale jinak připomínají spíš - abychom zůstali v Česku - tvorbu Lucie z dob "Černý kočky, mokrý žáby". Stačí si vzít dva úvodní singly "If I Was You Vampire" a "Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand)" (preview videoklipu zde), abyste si udělali obrázek, že dnešní Marilyn Manson má daleko k výbušnému industriálně-metalovému kralevici. "Eat Me, Drink Me" je deska melancholická, smutná, vesměs pomalá, zvukově ořezaná na kost kytary, basy a bicích. Pokud by promo před vydáním alba tvrdilo - jak to bývá -, že se ukáže nový projekt, tentokrát by to nebylo úplně scestné. A co znamená název "Eat Me, Drink Me" (v překladu "sněz mě, vypij mě")? Podobně jako před ním Rammstein se i Marilyn Manson údajně inspiroval německým kanibalem Arminem Meiwesem.

"Eat Me, Drink Me" vychází v Česku v pondělí 5. června. Marilyn Manson krátce poté přijede do Prahy na koncert: v T-Mobile Aréně se předvede ve středu 13. června v rámci evropského turné. Tracklist alba je následující: If I Was Your Vampire, Putting Holes In Happiness, The Red Carpet Grave, They Said That Hell's Not Hot, Just A Car Crash Away, Heart-Shaped Glasses (When The Heart Guides The Hand), Evidence, Are You The Rabbit?, Mutilation Is The Most Sincere Form Of Flattery, You And Me And The Devil Makes 3, Eat Me, Drink Me.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY