shop.musicserver.cz

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 22.04.2007 05:00 v sekci Nové desky - David Věžník | foto: facebook interpreta

Dámský útok. Tak by se dal shrnout přísun nových desek 17. týdne. V Česku debutuje účastnice trojky SuperStar Bára Zemanová, novinky připravily Slovenka Jana Kirschner, Kanaďanka Feist, Izraelka Keren Ann, velšská mezzosopranistka Katherine Jenkins nebo sesterské duo z Francie CocoRosie. Sestavu doplňují novinky britských indie hochů Arctic Monkeys, tuzemského projektu Lakeside X, romské slovenské úderky Sendreiovci a muzikantů Micka Harveyho a Seana Lennona.

Pokud se v pondělí 23. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jana Kirschner - Shine (Universal)
web / myspace / psali jsme

Jana Kirschner - Shine
O novém albu Jany Kirschner jdou zprávy už nějaký čas, má to být jedna z prvních desek z bývalého Československa, která se bude prodávat hojně i v zahraničí, včetně Velké Británie. Kirschner dostala možnost spolupracovat s Rossem Cullumem (Enya, Tori Amos, Paul McCartney, Tears For Fears). Zatím jsme mohli slyšet pouze první singl, který Jana představila na několika akcích. Podle prvních dojmů by "Shine" mělo být křehké a vzdušné zároveň. "Shine" lze bezesporu označit za jednu z nejočekávanějších desek tohoto roku. (Tomáš Parkan)
CocoRosie - The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn (Starcastic)
web / myspace / psali jsme

CocoRosie - The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn
Sestry Sierra "Coco" a Bianka "Rosie" Casadyovy vydávají po debutu "La Maison de Mon Reve" a jeho nástupci "Noah's Ark" třetí desku. Ta dostala název "The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn" a obsahuje tucet skladeb, přičemž v britské edici je k poslední přilepena schovaná stopa "Childhood". Skladby "Rainbowarriors" a "Promise" streamuje duo na svém myspace profilu, přičemž první jmenovanou si posluchači můžou i stáhnout.
Lakeside X - EXIT:NOWhere (X Production)
web / myspace / psali jsme

Lakeside X - EXIT:NOWhere
Tuzemský čtyřčlenný projekt vystupující dříve pod názvem Lakeside Church vydává druhé album "EXIT:NOWhere". Podle informací skupiny má být nástupce "Sunrise" svižnější, syrovější, ironičtější a smyslnější. Desce předchází singl "Sway", k němuž kapela s režisérem Danem Harvanem natočila klip a který streamuje v editu a remixu Depressive Disorder na svém myspace.
Feist - The Reminder (Universal)
web / myspace / psali jsme

Feist - The Reminder
Kanadská zpěvačka Leslie Feist, působící v kapele Broken Social Scene, vydává pod jménem Feist své nové sólové album "The Reminder". To navazuje na desku "Let It Die", kterou v Česku proslavily televizní reklamy využívající singl "Mushaboom". Na novince je třináct písní, oba singly - "1234" a "My Moon My Man" - umístila Feist na svůj myspace profil, video Patricka Daughterse k prvnímu jmenovanému je ke zhlédnutí na jejím webu.
Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare (EMI)
web / myspace / psali jsme

Arctic Monkeys - My Favourite Worts Nightmare
Kytarový objev loňského roku Arctic Monkeys slibuje s druhou řadovkou "Favourite Worst Nightmare" velké změny. Potvrzuje je nejen hláškami o tom, jak bude nástupce loňského debutu "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" "velmi velmi rychlý a velmi velmi hlasitý", ale také třeba změnou loga. Deska, kterou předznamenal singl "Brianstorm", obsahuje dvanáct skladeb, Japonci se mohou těšit ve své edici na další dvě k tomu. Pilot si můžou fanoušci poslechnout na myspace kapely.
Bára Zemanová - Rozjetej vlak (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Bára Zemanová - Rozjetej vlak
Čtyři měsíce po skončení třetí řady Česko hledá SuperStar se opět rozjíždí sezóna debutů finalistů. Ta ale bude tentokrát o něco chudší. Vedle vítěze Zbyňka Drdy a Soni Pavelkové je Bára Zemanová teprve třetí, kdo vydává, respektive připravuje debut. Jak je patrné z její účasti v SuperStar a jak tomu napovídá první singl "Kde jsou?", ponese se její prvotina na vlně pop-rocku a la Aneta Langerová. Autorsky se na desce podíleli Honza Křížek (Walk-Choc-Ice, Kollerband) a Vojta Říha ze skupiny Blue Effect. (Tomáš Parkan)
Sendreiovci - Kokavakere Lavutára (Indies)
web / myspace / psali jsme

Sendreiovci - Kokavakere Lavutára
Manželé Vladko a Janka Sendreiovy z Kokavy nad Rimavicou se před deseti lety obklopili skupinou Kokavakere Lavutára a nyní společně natočili eponymní album. Na něm se nachází dvanáctka romských lidovek, pět přearanžovaných písní Věry Bílé a jedna skladba Andreje Gini ml. Nahrávku vydavatelství charakterizuje syrovým autentickým zvukem, zachycujícím romský folklór v jeho pravé podobě. (Album vyšlo 13. 4.)
Sean Lennon - Friendly Fire (EMI)
web / myspace / psali jsme

Sean Lennon - Friendly Fire
Druhá studiová deska syna Johna Lennona a Yoko Ono "Friendly Fire" vyšla za českými hranicemi už v září loňského roku, sám Sean Lennon ji stihl před jejím českým vydáním i představit živě v Praze. Desítku písní doplnil na album krátkými klipy. Multimediální prezentaci kolekce si fanoušci vlastnící PC mohou vychutnat na Lennonově webu, dvě skladby - "Dead Meat" a "Parachute" - jsou k poslechu na jeho myspace profilu.
Mick Harvey - Two Of Diamonds (EMI)
web / myspace / psali jsme

Mick Harvey - Two Of Diamonds
Zakládající člen The Bad Seeds vydává svoji druhou sólovou desku "Two Of Diamonds". Pomáhali mu při ní mimo jiné právě The Bad Seeds, konkrétně James Johnston a Thomas Wydler. Pilotní singl "Out Of Time Man" nabízel Harvey pouze formou placeného downloadu, tři jiné skladby z desky volně streamuje na svém myspace profilu, videoklip k písni "Photograph" zase na oficiálním webu.
Keren Ann - Keren Ann (EMI)
web / myspace / psali jsme

Keren Ann - Keren Ann
Izraelská písničkářka, skladatelka, producentka a muzikantka Keren Ann, která ovládá kytaru, piano, klarinet, ale třeba i mixážní pult, vydávající své desky na proslulé značce Blue Note, přichází se svým již pátým albem. Její příznivci se opět mohou těšit na křehké písničkářství vtahující do sebe francouzský šanson, country a řadu dalších stylů. Ochutnávky její tvorby, včetně novinek z nové eponymní desky jsou k poslechu na jejím myspace. (Tomáš Parkan)
Katherine Jenkins - From The Heart (EMI)
web / myspace / psali jsmeKatherine Jenkins - From The Heart
Milovníci klasického zpěvu jistě ocení páté album talentované šestadvacetileté velšské mezzosopranistky Katherin Jenkins s názvem "From The Heart". I přes, nebo právě pro své mládí se během krátké doby stala nejprodávanější klasickou umělkyní v Británii. Album obsahuje čtrnáct převážně klasických kousků včetně árií jako například Pucciniho "Nessun Dorma" či muzikálové "Time To Say Goodbye". Talent této mladé umělkyně můžou příznivci klasiky posoudit na zpěvaččině myspace. (Tomáš Parkan)
Dále vychází:

Alan Vega - Station (EMI)
Allesandro Safina - Sognami (Universal)
Bob Dylan - Don't Look Back (Sony BMG)
Cannonball Adderley - Cannonball Adderley Quint. (Universal)
Corbin Blue - Another Side (EMI)
Dark Tranquility - Fiction (EMI)
David Banner - Certified (Universal)
HIM - Uneasy Listening Vol. 2 (Sony BMG)
Hinder - Extreme Behavior (Universal)
Jackie McLean - 4, 5 And 6 (Universal)
Joe - Ain't Nothin' Like Me (Sony BMG)
Kenny Dorham - Jazz Contrast (Universal)
Klute - Emperor's New Clothes (Maximum Underground)
Loney Dear - Loney Noir (EMI)
Louise Setara - Still Waters (EMI)
Marvin Gaye - Midnight Love & The Sexual Healing Sessions (Sony BMG)
Mickey Avalon - Mickey Avalon (Universal)
Mr. Hudson & The Library - A Tale Of Two Cities (Universal)
Nico - The Frozen Borderline: 1968-1970 (Warner Music)
Pat Martino - El Hombre (Universal)
Různí - Hope Floats (soundtrack) (EMI)
Různí - Taneční liga 96 (Universal)
Shiny Toy Guns - We Are Pilots (Universal)
Vega4 - You And Others (Sony BMG)
The Nightwatchman, The Nightwatchman - One Man Revolution (Sony BMG)
Thelonius Monk - Thelonius Monk Plays Duke Ellington (Universal)
Therapy? - Gold Collection The Videos DVD (Universal)
Thirteen Senses - Contact (Universal)
Traincha - Look Of Love (EMI)
Tricky - Gold Collection The Videos (Universal)
Wes Montgomery - Full House (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Naživo: Duše se tetelí. Jana Kirschner zahalila Lucerna Music Bar do hávu neobyčejné magie (09.04.2024 16:00)
- Fotogalerie: Jana Kirschner uchvátila Lucerna Music Bar obyčajnostmi a intimní atmosférou (09.04.2024 10:43)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Recenze: Jana Kirschner natočila neobyčejné "Obyčajnosti" (02.04.2024 16:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu