5th April v pátek pokřtí svůj debut

03.04.2007 07:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

5th April
© facebook interpreta
V pátek 6. dubna od osmi večer budeme v pražském klubu Retro svědky křtu CD skupiny, jejíž vývoj a progres je nezvykle strmý a rychlý... tedy minimálně na české podmínky. Jméno 5th April, které nedávno ještě téměř nikdo neznal, je v těchto dnech zhusta spojováno s přívlastky, které naznačují zájem, obdiv či uznání.

Díky kontaktům z loňského společného koncertu se podařilo jako speciální hosty na křest pozvat vynikající německou hardcorovou skupinu Waterdown, kterou jsme měli možnost vidět na podzim v Abatonu před Aiden. Předskokanem Waterdown pak bude nový projekt baskytaristy Jakuba Novase ze Selfish, nesoucí jméno Vivien's Shadow.

Debutové album 5th April vyšlo počátkem letošního roku na labelu další aktivní postavy na nezávislé scéně - Championship Records Lukáše Rychtaříka - a za pomoci producenta se na něj kapele beze zbytku podařilo přenést obrovskou energii, kterou disponuje. CD nese název "As Sweet As Tomorrow", jehož význam má podle zpěváka Luďka Steckera posluchače evokovat k tomu, aby vnímali každý nový den jako den, který může být plný zvratů a nových událostí. Stejně jako v životě i v samotných skladbách a tvorbě kapely je každý den ovlivňován něčím novým, což se snaží 5th April ve své hudbě zužitkovat a zúročit. CD "As Sweet As Tomorrow" zachycuje první životní etapu kapely. Rytmus i tempo života dokáže ovlivnit každý sám, rytmus a tempo skladeb protentokrát ovlivnili 5th April a je zřejmé, že emoce, dýchající z tohoto energického alba, jsou odrazem života každého z členů.

Debutové CD 5th April "As Sweet As Tomorrow", vydané Championship Records, bude na křtu k dostání za speciální zlevněnou cenu.

Další informace na 5th-april.com, championship.cz a conspiracy.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY