musicserver.cz má nového šéfredaktora

01.04.2007 05:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Petr Pliska
© Archiv Petra Plisky
Dlouhodobé osobní rozepře mezi dvěma majiteli musicserveru Michalem Novotným a Janem Baluškem dostoupily takové intenzity, že byl druhý jmenovaný svým kolegou z firmy IMEG s.r.o., která musicserver provozuje, ze dne na den vyplacen. Protože Balušek zastával funkci šéfredaktora, bylo nutné rychle hledat nového. Vzhledem k tomu, že zástupce šéfredaktora Luboš Kreč byl tou dobou na horách, domluvil se v sobotu Novotný s dosavadním vedoucím New Music Magazine Petrem Pliskou.

"Je to skvělý, bezkonfliktní a všemi oblíbený kluk. Navíc má neuvěřitelný přehled o hudbě. Určitě bude pro musicserver přínosem," hodnotí nového šéfredaktora Novotný. Pro Baluška naopak nemá žádná dobrá slova: "Nevím, jak jsem to s ním mohl těch sedm let vydržet. Vrcholem bylo, že když jsme si se ženou pořídili druhé dítě, počal on třetí, jen aby jich měl více než já." Problémem byl i fakt, že Balušek řídil musicserver z malé vesnice vzdálené od Prahy 350 km. "Petr je v současné době v Rakousku, takže to bude rozhodně krok kupředu," pochvaluje si Novotný.

Také Pliska není se stavem, v jakém musicserver přebral, spokojen. "Balušek je neschopa. Měl k dispozici takovou značku a nebyl schopný z toho něco vytřískat. Ten server byl o ničem, ale byl nejčtenější. Budu se snažit z něj udělat nejčtenější server o něčem," říká ke své nové funkci, v rámci níž čekají musicserver zásadní změny. "Složení současné redakce se dělí na dva tábory - na laskavé starší a pokročilé popaře, kteří maj' rádi to svý jistý, a nanorovy děti, který prostě neuměj' být cool, i kdyby stokrát chtěly. Z těch lidí zkrátka nerozumí hudbě nikdo," hodnotí současnou podobu serveru a naznačuje i personální důsledky tohoto stavu: "Mám připravenou skupinu skutečných rakouských odborníků, jejichž příspěvky budu osobně překládat do češtiny."

Podle nového šéfredaktora by se celá redakce musicserveru měla vyměnit ještě během prvního dubnového týdne.

(Apríl.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY