shop.musicserver.cz

Týden v popu (4.)

Vydáno: 26.02.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Minulý týden se v popu děly hlavně věci spojené s ženami a dívkami. A to pozitivní i negativní. Britney Spears si oholila hlavu a vůbec to s ní nevypadá dobře, Aneta začala nahrávat. Koukneme se, co je nového u Lily Allen, Natashy Bedingfield a Jany Kirschner. A pár dalších drobností.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Britney Spears N
© uk.lauch.yahoo.com
Britney, konec srandy
Minulý týden byl ve znamení převážně dívek a žen. Jenže zatímco psát o Britney byla zatím vždy zábava, teď už to zábava být přestává. Před lety to vypadalo, že bude navždy panna, aby nedávno po rozchodu s manželem, s nímž má dvě děti, začala pařit s Paris Hilton (akorát to nějak neukočírovala a místo tváře vystrkovala na fotografy jizvu po císařském řezu). Minulé dny jí byly zase plné noviny a servery, ale už to začíná vypadat, že nejde o snahu se zviditelnit, ale že ta pětadvacetileté holka je fakt v průseru a potřebuje pomoc. Vypadá to, že se zapsala do jedné protialkoholní léčebny, za necelý den to vzdala. Skočila si oholit hlavu a trošku se potetovat. Pak na nátlak rodiny opět šla do jiné léčebny, aby tam zase nevydržela ani den. Některé zprávy hovoří i o dvou pokusech o sebevraždu. A pak se ptejte, s kým natáčí novou desku.

Aneta Langerová N
© Matěj Homola
Aneta konečně nahrává
Aneta Langerová se po měsících příprav a skládání konečně vydala do studia. A že chce mít druhou desku skutečně co nejlepší, ukazují spolupracovníci. Honza Muchow produkuje, Dušan Neuwerth bude míchat. Na výsledek se docela těším, protože i s písničkami z databanky dokázala Aneta svým hlasem udělat ze "Spousty andělů" nejlepší desku, jaká vzešla z "Česko hledá SuperStar", a to byla hned první. Navíc slibuje, že někdy během tohoto týdne na svém webu spustí studiový speciál (neboli fanouškům blíž!), taky by měl mít premiéru první singl "Malá mořská víla". Jsem zvědavý, zda ta zvláštní aura, která udělala jejími fanoušky malé děti i babičky, bude po té době, kdy se kolem ní nic moc nedělo, stále fungovat.

Natasha Bedingfield
Natasho, díky, svých dětí mám dost
Debut Natashy Bedingfield se mi moc líbil a stále líbí. "Unwritten" je přesně ten nezamindrákovaný moderní pop, který mám rád a chci ho slyšet každý týden co nejvíc. Minulý týden Natasha na svém myspace profilu konečně zveřejnila první singl z nového alba "I Wanna Have Your Babies" a... není to špatné, ale jako jakákoli skladba z první desky. Jenže víte, jak to je s prvními singly z druhých desek - hlavně posluchače nepolekat něčím jiným, album může být úplně jiné. Mně stačí, když bude plné hitovek.

Klipy Lily
Vypadá to, že fanoušci Lily Allen ji mají rádi rozesmátou, takže třetí singl z "Alright, Still", jímž se stala balada "Littlest Things", v Británii dost pohořel. A přitom ve spojení s klipem je ta písnička fakt krásná. Lily se ale radši rozhodla nezkoušet, kolik toho fandové vydrží, a počátkem března vydá hned dvojsingl "Shame For You" / "Alfie". Ke druhému jmenovanému byl natočen klip, který musíte vidět, protože je opravdu l-e-g-r-a-č-n-í. Pokud je pravda, že smích prodlužuje život, pak berte "Alfieho" jako elixír.

Čínská demokracie má další zpoždění
Konečně něco bez ženských (nic proti nim!), ale nic pozitivního. Když v prosinci minulého roku napsal Axl Rose na web Guns N' Roses, že nové album vyjde v březnu, i přes všechny ty roky odkladů jsem mu fakt uvěřil. Ale to jsem neměl. Deska je prý už nahraná, ale ještě se bude míchat a kdo ví co všechno ještě. Každopádně žádné další ani předběžné datum vydání už Axl radši neoznámil.

Kaiser Chiefs nejdřív u nás
V poslední době se vydavatelům daří alespoň některé velké desky uchránit toho, aby na internet unikly s velkým předstihem (poznáte to tak, že na New Music Magazine nemají recenzi dva měsíce před vydáním, ale týden po něm). Nejpozději ve čtvrtek v týdnu před oficiálním vydáním pak unikne téměř každá, protože to už jsou vyrobené normální verze a rozvážejí se obchodů. Přesně tak se podařilo ochránit novou desku Kaiser Chiefs, ovšem to nic nemění na tom, že v Česku před únikem na net nebylo co chránit - deska se už v úterý dala bez problémů koupit v pražském Bontonlandu.

Jana jde konečně do světa
A to jsem málem zapomněl, že konečně jsou známé informace o nové desce Jany Kirschner, která se nahrávala dlouho v Londýně a má snad i celosvětový komerční potenciál. Janě to opravdu přeju, tak uvidíme.

NÁZORY
  • čerstvě staženo (plnmn, 01.03.2007 12:32) Reagovat

    nojo, honza ma radost, ze ma musicserver konecne po letech nejakou recku driv nez nmm :) jenomze netusi ze ja mel ofiko promo kaisers driv nez on (coz vim) a tudiz jsme to klidne mohli dat tyden pred vydanim, tedy tyden pred musicseverem, pokud by to pro nas byla priorita, ale nebyla... ale ted vazne - kdyz je nmm tak nemoralni v tom uverejnovani recenzi pred vydanim desek, jak si pak mam vysvetlovat cerstvou rubriku musicserveru "cerstve stazeno"?

  • Kaiser (Honza Balušek, 01.03.2007 13:21) Reagovat

    Hele, fakt jsem nejdřív vůbec nechápal, o čem píšeš. Ale pak mi to došlo :).
    Nešlo o to, že by recenze KC byla nejdříve na musicserveru (ani jsem se nedíval, jestli někde už vyšla), ale že CD bylo ke koupi nejdříve v Česku (už v úterý v Bontonlandu), celý post se týkal úniku na internet, ne že jsme měli brzo recenzi na ms...
    Ad včasné recenze - vůbec mi nejde o morálnost/nemorálnost, po letech, kdy jsem úzkostlivě dodržoval psaní recenzí až z originálů (což se pak vysmtilo ve chvíli, kdy mi deska dorazila z vydavatelství měsíc po vydání), na to kašlu. Ale stále mi přijde ZBYTEČNÉ vydávat recenzi na desku, která vyjde za měsíc či dva. Proto když máme promo, píšeme průvodce, když zdrhne na net, tak Čerstvě staženo. Recenzi pak nejdříve v pátek před oficiálním vydáním.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Video: "Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou (09.02.2024 11:18)
- Video: Hip hop a lidovka v jednom: "Struny" Jany Kirschner ukazují její všestrannost (18.01.2024 08:39)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu