shop.musicserver.cz

Týden v popu (9.)

Vydáno: 16.04.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Po krátké pauze se v devátém Týdnu v popu zamyslím nad potenciálním úspěchem či neúspěchem Jany Kirschner, objevím pro sebe (a třeba i pro vás) kapelu Komajota, zasměju se nad DJem Bobem a jeho eurovizním příspěvkem a zkopíruju mail kolegy Kocha Radiožurnálu o chybách v jejich zprávě o Rogeru Watersovi.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

Jana Kirschner - Shine
© facebook interpreta
Povede se to Janě?
Nemyslím si, že by mezi českými a slovenskými hudebními fanoušky byl někdo, kdo by nepřál Janě Kirschner, aby jí vyšla její zahraniční kariéra. Jenže o nahrávání desky a o tom, jak bude všude na MTV, se píše už tak dlouho, že když by to nevyšlo, taky jí to můžou dát všichni zpětně sežrat. Vydání desky "Shine" nejdříve v Česku a na Slovensku a poté až jinde v Evropě, jak to popisuje její vydavatelská společnost, má možná nějaká ale a když. Už z prvního singlu a podle dojmů těch, kdo desku slyšeli (já ne, ale Vladimír Vlasák ano), je jasné, že album bude asi hudebně krásné, ale také dost nekomerční. Je tudíž pravděpodobné, že domácí pobočka má z londýnského ústředí spíše nůž na krku typu - ukažte nám, že to dokážete prodat v Česku a na Slovensku, a pak to zkusíme protlačit i jinde v Evropě.

A Český Universal se snaží, ne že ne. Rozhovory s Janou zaplavují média, vystoupila na České miss, deska byla dokonce odložena o týden, aby nešla do přímého boje s novinkou Tata Bojs a dosáhla lepšího umístění v prodejní hitparádě, tedy samozřejmě prvního místa (moje nepodložená spekulace, proč deska vyjde až 23. dubna)... Ale! Jana v této chvíli nemá nejen žádný web či alespoň profil na myspace.com, ale ani videoklip k singlu.

Moc se na to album těším, doufám, že se bude skvěle prodávat i u nás, a že z Jany se opravdu stane i ta zahraniční hvězda, ale asi to přece jen před vydáním chtělo o něco více vyladit.


Jak (zase) nakopat Čechům pr...
Čím to je, že Slováci vždy měli a stále mají výborné popové kapely a interprety (dobře, kazí jim to No Name), kdežto v Česku můžeme jen doufat, že nová deska Anety bude za něco stát? Když mi před pár dny přišla debutová nahrávka skupiny Komajota, předal jsem ji bez zájmu redaktorovi na recenzi. Pak jsem jen koutkem oka na Óčku uviděl klip k jejich singlu "Ráno v novinách" a prostě jsem... čuměl. Ultrapop jak vyšitý. To za á. Za bé videoklip, který vypadá, že na zdatné řemeslné úrovni kopíruje už x-krát využitý nápad, aby v poslední minutě měl pointu, ze které mi spadla brada. To nespraví odkaz, musím sem z YouTube vrazit klip přímo:

Dobrý, co? Na myspace.com mají hned čtyři pecky, tak je prubněte.


DJ Bobo
© djbobo.ch
Vydrtí DJ Bobo Kabáty?
Zatímco dříve byla Eurovize všem v Česku ukradená, naší letošní účastí je k ní z Česka přece jen upřeno mnohem více uší a očí než v minulých letech. A mohla by to být fakt sranda. Česko pošle sice Kabáty, ale Švýcarsko DJe Boba, který bude soutěžit se skladbou "Vampires Are Alive" a to... to jste ještě neviděli a neslyšeli. Jasně, vám je asi Bobo k smíchu od začátku jeho kariéry, já si ale jako teenager dokonce koupil jeho debutové album. Tenkrát vypadal, že svou hudbu bere s nadhledem. "Vampires Are Alive" ale bere očividně vážně. Schválně zkuste, co je trapnější a odpudivější - videoklip nebo živá verze?


Radiožurnál ví o Rogeru Watersovi vše
Kolega Michal Koch je mimo jiné velký fanda Pink Floyd. Takže když z Radiožurnálu slyšel nějaké novinky o koncertu Rogera Waterse v Praze, neudržel se a napsal do našeho veřejnoprávního rozhlasu email. S jeho dovolením ho uvádím i zde.

Vážení,

právě jsem v rámci odpoledního Radiožurnálu vyslechl Vaši krátkou reportáž o Rogeru Watersovi. Tolik chyb v jedné reportáži u média, které má motto 'Český rozhlas 1 Radiožurnál = spolehlivé informace', mě opravdu zaskočilo. Jen namátkou, co jsem si zapamatoval:

1) Roger Waters ani zdaleka nebyl jediným autorem písní Pink Floyd, skládali vždy všichni členové.
2) V kapele se celkem vystřídalo pět lidí, nikoliv čtyři.
3) Skupina Pink Floyd se nikdy oficiálně nerozpadla.
4) Rozpory mezi Watersem a ostatními hudebníky kulminovaly na začátku osmdesátých let, nikoliv na konci, Waters Pink Floyd opustil již v roce 1984 a album PF 'Momentary Lapse Of Reason' z roku 1987 vyšlo již bez jeho účasti.
5) Album 'The Final Cut' sice vyšlo pod hlavičkou Pink Floyd, ale rozhodně se nejedná o "společné dílo", z členů skupiny jej nahráli pouze dva: Roger Waters a David Gilmour.

Že komerční rozhlasové stanice pouští do éteru kdejaký nesmysl, jsem si již zvykl, ale u veřejnoprávního média mě to velmi nemile překvapuje.

Já jen dodávám - má smysl platit koncesionářské poplatky, když za naše peníze pak někdo odvede horší práci než fanoušek pro fanouškovský web zcela zdarma? Jedna malá chyba unikne občas každému, ale tohle...


Ten klip Komajoty nemá chybu, koukněte se na něj ještě jednou.


Vy jste si fakt pustili toho DJe Boba? Potom, co jsem o tom napsal? Masochisti! Tak to se můžete klidně podívat i na tuhle fanouškovskou specialitu.

NÁZORY
  • klip (Prokop, 19.04.2007 22:00) Reagovat

    Ten klip je pravdu dobrej.

  • Ad Kirschnerová (Fík, 25.04.2007 01:32) Reagovat

    U mě by hodnocení pod 9 nešlo. Skutečný zážitek, nahrávka s brilantním zvukem. Ale koho tím CD v Evropě chce oslovit? Na první dojem je to country, i když s velkým přesahem. Na zjištění toho, jaké pitomosti ve světě frčí (s občasnými výjimkami), stačí sledovat koment UK/US žebříčků. Skvěle prodávat? A to je kolik? Vždyť se neprodá skoro nic, vztaženo na desetimiliónovou populaci. Zlatá deska už za 7500, u cizích ještě za míň. Hudební takyfandové na netu nakradou, párkrát poslechnou a pak smažou. Obalů a kvality z hifi beden netřeba.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: "Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou (09.02.2024 11:18)
- Video: Hip hop a lidovka v jednom: "Struny" Jany Kirschner ukazují její všestrannost (18.01.2024 08:39)
- Kniha "Pink Floyd: Všechny písně" nabízí pohled do zákulisí tvorby slavné kapely (23.11.2023 18:12)
- Recenze: Mnoho řečí, málo muziky. Navzdory doslovnosti ale "The Dark Side Of The Moon Redux" Rogera Waterse za poslech stojí (02.11.2023 10:30)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Audio: Roger Waters v nové verzi "Time" poněkud cohenovatí (25.08.2023 11:47)
- Roger Waters odhalil detaily ke své verzi "Dark Side of the Moon" a servíruje singl "Money" (24.07.2023 11:04)
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Paws Sia Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu