Nové desky pro 4. týden

21.01.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přichází na pulty českých obchodů desky od nové kapely Damona Albarna The Good, The Bad And The Queen, ex-člena Blue Simona Webbeho, domácí písničkářky Radůzy, hiphoperů IdeaFatte DJ AKA, amerických indie rockerů Of Montreal a The Shins, dočkají se i fandové Dead Poetic a Metallic Falcons nové skupiny členky CocoRosie.
Pokud se v pondělí 22. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

The Good, The Bad And The Queen - The Good, The Bad And The Queen (EMI)
web / myspace / psali jsme

The Good, The Bad & The Queen
Nový projekt Damona Albarna (Blur, Gorillaz) ho spojuje s hudebníky slavné minulosti. Basák Paul Simonon hrával s The Clash, kytarista Simon Tong s The Verve a bubeník Tony Allen je význačnou postavou afrického popu. Album produkoval Danger Mouse (Gorillaz, Gnarls Barkley). Prvním singlem byla skladba "Herculean", druhou bude "Kingdom Of Doom". Ukázky můžete slyšet na jejich webu a na myspace je dokonce ke slyšení kompletně celé album, ale jen do pondělí.
Simon Webbe - Grace (EMI)
web / myspace / psali jsme

Simon Webbe - Grace
Druhá sólová deska zatím nejúspěšnějšího pohrobka boybandu Blue se jmenuje "Grace" a Simon Webbe ji vydává pouhý rok po svém debutu "Sanctuary". Prvním singlem byla skladba "Coming Around Again", aktuální potenciální hit se jmenuje "My Soul Pleads". Videoklipy k oběma si můžete pustit na jeho webu. Tam jsou dostupné i ukázky z nové desky, čtyři ochutnávky nabízí také jeho myspace.
Radůza - Vše je jedním (Indies)
web / myspace / psali jsme

Radůza - Vše je jedním
CD verze prvního koncertního alba folkové zpěvačky Radůzy obsahuje průřez její dosavadní tvorbou a obsahuje také několik písní, které se zatím na žádném nosiči neobjevily. Záznam vznikl na dvou podzimních koncertech v pražském Divadle Archa. DVD verze vyjde až v březnu a bude se od obsahu CD lišit.


IdeaFatte DJ AKA - 356 (Brecords)
web / myspace / psali jsme

IdeaFatte DJ AKA - 356
Hiphopové trio IdeaFatte DJ AKA vydává svoje debutové album. Hostují na něm třeba kolegové Moja Reč, Strapo, Opia nebo DTonate. Skladbu "The World Is Yours" si můžete stáhnout zde, další ukázky z nahrávky jsou k poslechu zde. "356" se bude křtít 2. února na akci Battle Fight 2.


Of Montreal - Hissing Fauna, Are You The Destroyer? (Audio3.cz)
web / myspace / psali jsme

Of Montreal - Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
Indie rocková kapela z Athens v Georgii se dopracovala k nové desce, rok a půl po předchozím počinu "The Sunlandic Twins". Většinu práce na ní znovu odvedl šéf kapely Kevin Barnes. Podle rozhovorů má být nové album koncepční a příběh má zobrazoval proměnu Barnese v Georgie Fruit, glam-rockového hrdinu. Změna se prý odehraje v sedmé písni "The Past Is A Grotesque Animal". Celé album je ke slyšení zde.
The Shins - Wincing The Night Away (Audio3.cz)
web / myspace / psali jsme

The Shins - Wincing The Night Away
Americká rocková kapela vydávající na Sub Pop přichystala čtvrté album, dlouhé čtyři roky po kritikou chváleném "Chutes Too Narrow". Prvním promo singlem byla skladba "Phantom Limb", jejíž klip si můžete prohlédnout na jejich myspace, kde jsou i další tři nové skladby. "Phantom Limb" lze stáhnout v mp3 zde. O produkci desky se postaral Joe Chiccarelli.
Dead Poetic - Vices (EMI)
web / myspace / psali jsme

Dead Poetics - Vices
Americká křesťanská rocková kapela se se svým třetím albem představuje i v Evropě, když "Vices" vyšlo za oceánem už na konci října minulého roku. Z minulého alba už zbyli v kapele jen dva členové (zpěvák Brandon Rike a kytarista Zach Miles), ale znovu ho produkoval Aaron Sprinkle. V jedné skladbě si zazpíval Chino Moreno z Deftones. Jejich web nabízí preview všech písní a na myspace jsou dvě skladby dokonce ke stažení.
Metallic Falcons - Desert Doughnuts (Day After)
myspace / psali jsme

Metallic Falcons - Desert Doughnuts
Sierra Casady, polovina CocoRosie, nezahálí a společně s Matteahem Baimem utvořila projekt Metallic Falcons, který vydává své debutové album "Desert Doughnuts". Album původně vyšlo v červnu 2006, na domácí trh se dostává až nyní. Na nahrávce se podíleli i Greg Rogrove (Tarantula A.D.), Antony (Antony & The Johnsons) nebo Devendra Banhart. Tři ukázky jsou ke slyšení na jejich myspace.
Dále vychází:

Belphegor - Pestapokalypse VI. (Warner)
John Cale - John Cale DVD (Warner)
Mnemic - Passenger (Warner)
Tarot - Crowes Fly Back (Warner)
Celtic Woman - A New Journey (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY