shop.musicserver.cz

Dobrá hudba na netu zdarma a legálně (11)

Vydáno: 08.08.2000 05:00 v sekci Audio / Video - Honza Balušek | foto: facebook interpreta
Taky jste slyšeli, že metal je mrtvý? Není to pravda, tvrdé kytary se v současné době vrací v plné síle, i když jim není dáváno mnoho prostoru v médiích a musí si své postavení vydobýt hlavně přímým kontaktem s fanoušky. Pokud navíc patříte mezi lidi, kteří metalisty považují za vypatlané hlavy, které akorát umějí mávat hlavami a chlastat, asi se vám dnešní díl našeho seriálu nebude moc líbit. Mezi oněmi metalovými "vypatlanými hlavami" totiž najdete daleko více lidí, kteří pochopili význam internetu a nabízejí na něm své skladby ke stažení (mám na mysli samozřejmě ty známější spolky) než na taneční scéně, kde by se to snad dalo očekávat mnohem častěji, protože ta je daleko více spojena s počítači a moderní technikou. Skutečnost je však zcela jiná - zatímco o legálně stáhnutelnou skladbu známého tanečního interpreta na internetu téměř nezakopnete, od známých jmen tvrdého rocku a metalu si můžete na vás harddisk převést spoustu dobré muziky. Dnes vás o tom přesvědčím.

Halford
© Downloadsdirect
Na začátek pro vás mám opravdový bonbónek. Před několika lety Rob Halford odešel od Judas Priest a to po jejich velmi tvrdém, úspěšném a mimo jiné i naprosto skvělém albu "Painkiller". Poté založil projekt Fight, následoval elektronický experiment Two, přiznal svou homosexualitu a nyní se pokorně vrátil do náručí metalu, který mu, po pravdě řečeno, šel vždy nejlépe. V pondělí 7. srpna vyšlo jeho nové album, které nese označení jeho jménem Halford a název "Ressurection". Jak přiznal v jednom rozhovoru, je velký fanooušek internetu (je na něm každý den) a pravděpodobně i proto uvolnil k volnému stažení hned tři z celkově dvanácti nových skladeb. Titulní "Ressurection" by se klidně mohla objevit i na výše zmíněném albu "Painkiller" jeho bývalé kapely, rychlý rytmus, tvrdé riffy a hlavně vypjatý vokál do neuvěřitelných výšek, jaké vytáhne snad jen on. Druhou skladbou je duet s podobným navrátilcem jako je nyní on - Brucem Dickinsonem z Iron Maiden. Slyšet tyto dva výborné zpěváky v tříminutové vypalovačce "The One You Love To Hate" je neskutečným zážitkem. Trojici písniček uzavírá sedmiminutová "Silent Screams", částečně balada, ovšem s rychlou vsuvkou, další skvělá věc. Skladby určené k volnému downloadu mají především zaujmout k tomu, aby si člověk koupil celé album. V tomto případě se to Halfordovi skutečně povedlo, už ho mám objednané. Ony tři skladby si můžete stáhnout tady.

Anthrax
© anthrax.com
Druhý tvrděrockový počin k volnému stáhnutí je skladba od skupiny Anthrax. Ti nedávno vydali své největší hity pod názvem "Attack Of The Killer A's" a jako bonus na něm nabídli duet ve skladbě "Ball Of Confusion". Duet je nevšední v tom, že v něm zpívají jak současný, tak i minulý zpěvák kapely, tedy John Bush i Joey Belladona. Jakkoli se poté plánované společné turné s oběma zpěváky neuskutečnilo, zůstal alespoň tento duet. Stáhnou si ho můžete odtud.

Iron Maiden
© ironmaiden.com
Rockových či metalových videoklipů se na obrazovkách našich televizí příliš často nedočkáme, a tak doufám, že vás potěší možnost podívat se alespoň na internetu na dva klipy hvězd rockového nebe. Motorhead nabízejí svou coververzi "God Save The Queen", původně od punkových Sex Pistols, Iron Maiden zase pohyblivé obrázky ke svému prvnímu singlu z nového alba "Brave New World" a sice ke skladbě "The Wicker Man". Oba videoklipy si můžete donekonečna pouštět na této adrese.

A samozřejmě, pokud to snad nevíte, více než pět stovek legálních skladeb si můžete stáhnout přímo od nás z MusicServeru. Stačí kliknou tady.

Víte, kde se dají sehnat dobré a legální nahrávky v mp3 či jiných formátech nebo kde je k mání skvělý koncert či videoklip nebo...? Napište nám!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Tip na dárek pod (elektronický) stromeček: Biografie Scotta Iana z Anthrax vyšla jako e-kniha (12.12.2023 12:48)
- Video: "Afterglow of Ragnarok" uvádí do světa "The Mandrake Project", připravovanou sólovku Bruce Dickinsona (08.12.2023 14:00)
- Video: Iron Maiden vysekli živým videem "Stranger in the Strange Land" poklonu svým fanouškům (06.11.2023 17:49)
- Bruce Dickinson chystá sedmé sólové album. "The Mandrake Project" vyjde začátkem příštího roku (24.09.2023 11:12)
- Iron Maiden v Praze odehráli charitativní fotbalové utkání (01.06.2023 09:13)
- Naživo: Iron Maiden si opět podmanili Prahu (31.05.2023 18:34)
- Fotogalerie: Iron Maiden v O2 areně snoubili minulost s budoucností a šlo jim to setsakramentsky skvěle (31.05.2023 08:40)
- Recenze: Ghost předělávkami na "Phantomime" zabaví, nic nového ale nepřinášejí (27.05.2023 09:00)
- Audio: Ghost si podali Iron Maiden. Jejich "Phantom Of The Opera" láká na EP s předělávkami rockových hitů (21.05.2023 10:37)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu