shop.musicserver.cz

Týden v popu (3.)

Vydáno: 19.02.2007 05:00 v sekci Na okraj - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře. A co v něm za minulých sedm dní uvízlo? Spuštění nových internetových obchodů s hudbou, ne až tak fér konkurenční boj mezi nimi, Helena v Eurovizi, něco málo o lidech, co na ms píší názory, a uznání, že Sunshine jsou fakt super.

Tohle není týden v popu obecně. Tohle je týden v popu Honzy Baluška. Zápisník ultrapopaře.

i-legálně.cz logo
© facebook interpreta
Nakupujte u nás!
V polovině minulého roku jsme si mohli akorát tak stěžovat, že u nás nefunguje žádný internetový obchod s muzikou v počítačovém formátu. Pak se rozjelo i-legálně.cz a minulý týden se konkurence rapidně rozrostla. Do ostrého provozu šel dlouho v betaverzi spuštěný Topfun (podporovaný iDnes) a hlavně Play! od T-Mobilu. Už když jsem se před časem dozvěděl, že svůj obchod s hudbou chystá i TMO, napadlo mě, že se svou finanční a reklamní silou dokáže všechny ostatní obchody rychle přemazat. Ale třeba ne. Jediné dvě možnosti placení na Play! jsou totiž buď přes paušál, nebo předplacený účet u tohoto operátora. Můj názor je, že je to naprosto zbytečné omezení množství potenciálních zákazníků. (Přinutí to osobně mě si koupit aspoň předplacenou kartu? Kdepak, radši zaplatím platební kartou na i-legálně.). Připadá mi, že TMO má obchod spíš jen do sbírky svých služeb a jejím cílem není prodávat co nejvíce skladeb, ale tímto platebním omezením nabírat nové zákazníky, kteří třeba začnou z karet i telefonovat. Vojtěch Bednář na Lupě si ale myslí přesný opak - platbu přes simkarty považuje za největší konkurenční výhodu TMO. Čas a finanční výsledky ukážou.

Konkurenční boj?
Že konkurenční boj u internetových obchodů s hudbou začíná přiostřovat, dokazují některé ne zrovna čisté praktiky i-legálně. Mají zaregistrovánu doménu t-play.cz, která ještě v půlce minulého týdne vedla přímo na jejich obchod, nyní se ze stránky dozvíte, že prý chystají novou službu nazvanou "tune & play". Věří někdo, že je to pouze neuvěřitelná shoda náhod, že si zaregistrovali doménu, kterou by T-Mobile určitě pro svou službu Play! chtěl? Třeba jo. To by ovšem na i-legálně nesměli mít zaregistrovanou i doménu tesco.cz. A možná i některé další, kdo ví.

Sunshine N
© Petr Konečný
Sunshine nás nemají rádi, vzlyk
Sunshine jsou na české poměry fakt strašně moc úplně nejvíc obrovská kapela. Minulé opravdu suprové desky "Moonshower And Razorblades" prý jen v Česku prodali okolo tří tisíc kusů a skoro jim vyšla i za oceánem (za tím velkým oceánem!). Proto jsme strašně moc stáli o to, aby s nimi náš redaktor mohl strávit pár chvil ve studiu při nahrávání novinky, a doslova jsme u jejich vydavatelství žadonili o to (náš redaktor prý prosil i na kolenou, ale nemám to potvrzené), abychom náslech desky, nebo alespoň pár skladeb dostali před oficiálním vydáním alba a rapidně si články o nich zvýšili návštěvnost (Britney už nějak nezabírá, nebo co). Bohužel nám kapela vzkázala, že nevidí důvod, proč musicserveru vycházet vstříc, když o nich píšeme jen samé lži a nesmysly. Prolétl jsem několik článků o nich zpět a uznal, že mají pravdu. V recenzi zmíněné minulé desky jsme jim dali jen 9/10 (který redaktor to psal? Okamžitě ho vyhodím!). Psali jsme novinky o jejich turné, nahrávání nové desky, premiéře singlu na myspace, fakt samý kraviny a blbosti. Sorry, Sunshine, musicserver vás opravdu není hoden.

Kde je Fík?
K článkům na ms píše názory spousta lidí. Občas souhlasí, občas nadávají, někdy taky konstruktivně polemizují. Obecně ale kvůli přezdívkám splývají v jednu beztvarou názorovou hmotu, z níž se jen málokdy vyloupne někdo natolik, aby si ho redaktoři pamatovali a jeho příspěvky případně probíraly i na srazech redakce. Za ty roky se takto zviditelnil Slovák s přezdívkou Liam Gallagher, jenž měl (a asi i stále má) rád kapelu Oasis. Jeho názory se neuvěřitelně hemžily všemi těmi p****i, k*****i, č****y a podobně, že jsme zakázali z IP adresy, z níž psal, vkládat názory. Pak napsal mail, že bude hodný a slušný. To vydržel jen pár dnů a pak se opět vrátil zpátky ke své mluvě. Byl odříznut znovu a navždy. Pak celá redakce zná Davida M, který má k mnoha článkům opravdu zajímavá doplnění či korekce, hlavně ale má asi doma sklad různých PR předmětů (plakáty, merchandising...), které se přes názory na musicserveru snaží udat (přiznejme, že mnohdy jen za poštovné). Poslední dobou se ale nějak vytratil další redakční oblíbenec Fík, který je ještě větší ultrapopař než já a zná taková obskurní jména popové scény, až se dají považovat za underground. No tak, Fíku, kde jsi?

Helena v Eurovizi
Že nominace Heleny Vondráčkové do klání, z něhož vzejde český zástupce do Eurovize, hnula žlučí velké spoustě lidí, dokazuje i post Luboše Kreče na blogu musicserveru (jeho teprve druhý!). Mě to akorát pobavilo a ani bych se nedivil, kdyby tam nakonec jela právě ona. Ač se tvrdí, že Eurovize je hlavně soutěž o písničkách, v českém (jakože) předkole budou hlasovat lidi, co hlasují do Slavíka, jimž nejde o písničky, ale o interprety. A jak jsem se díval na poslední výsledky, třeba Gipsy.cz tam zrovna moc dobře nedopadli.

NÁZORY
  • :D (vláďa, 19.02.2007 14:26) Reagovat

    dlouho jsem se u žádného článku musicserveru tak nepobavila...tleskám, hlavně za sunshine;-)

  • To Vlada (Lateralus, 19.02.2007 15:57) Reagovat

    Tak to si toho asi jeste moc nezazila..

  • Tyden v popu III (bebe, 21.02.2007 10:28) Reagovat

    Vyborna bulvarni sra.ka. Ty si fakt nevidis na spicku nosu "kamarade" . drz se Helenky

  • jen tak dal sunshine! (rupert, 21.02.2007 11:31) Reagovat

    takovejhle bulvar bych si taky do studia nepustil. at jedou radsi na navstevu k divokymu billovi nebo ke skvelemu a popularnimu danielovi landovi, a vsichni budou spokojeny.

  • Sunshine (Aleš, 21.02.2007 11:56) Reagovat

    Tak jak se o Sunshine tvrdí že jsou arogantní a nafoukaní, tak tímhle to potvrdili.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Helena Vondráčková - Jsem docela pilná holka (23.08.2022 16:00)
- Recenze: Helena Vondráčková věří, že "Nejkrásnější na světě je láska". Nová kompilace tomuto tvrzení napomáhá (07.07.2022 17:40)
- Helena Vondráčková vydává kompilaci "Nejkrásnější na světě je láska" s novým singlem i raritními nahrávkami (27.06.2022 17:51)
- Recenze: Helena Vondráčková vzpomíná na album "Vánoce s Helenou" povedenou reedicí (24.12.2021 09:00)
- Deska "Vánoce s Helenou" Heleny Vondráčkové vychází po čtvrtstoletí v rozšířené reedici (27.11.2021 19:12)
- Po půlstoletí vychází v reedici na CD i vinylu debut Heleny Vondráčkové (03.11.2021 15:53)
- Nové desky 35/2020 - od Hurts přes Lang Langa po Stryper (09.09.2020 08:00)
- Helena Vondráčková je na nové desce "Tvrdohlavá" (04.09.2020 13:09)
- Do obchodů míří komplet písní Heleny Vondráčkové z muzikálu "Kvítek mandragory" (12.03.2019 18:17)
- Nové desky 3/2018 - od Fall Out Boy přes Glena Hansarda po Mandrage (23.01.2018 08:15)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu