shop.musicserver.cz

Královská jízda

Vydáno: 05.12.2006 05:00 v sekci Naživo - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Další ročník známého metalového svátku Zimní Masters Od Rock 2006 nachystal pro své fanoušky hromadu hvězd metalového nebe. Kromě extrémních metalistů Cradle Of Fitlh se do Česka přijela podívat i zpěvačka Doro Pesch a nechyběli ani Waltari. musicserver u toho nemohl chybět a jestli to opravdu stálo za to, se dovíte v naší reportáži.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small a
© Ladislav Chmelař
Město rocku přivítalo další ročník Zimních Masters Of Rock studenou náručí a nesnadno nazvučitelným sportovištěm Novesta. Ačkoliv se hala otevírala až v jednu odpoledne, v centru Zlína se trousily metalové zjevy už s dvouhodinovým předstihem a s dalším přijíždějícím vlakem těchto individuí přibývalo. Chlapi s nadržeností sobě vlastní nedočkavě číhali na jednu z hlavních hvězd večera Doro (myspace.com) a její flotilu tvořenou Crystal Viper a Sister Sin (myspace.com). Krom těchto tří kapel sezvala agentura Pragokoncert další bandy - českou Dogu, Plexis a Salamandru a také zahraniční Deathstars (myspace.com), Cradle Of Filth (myspace.com) a Waltari (myspace.com). Už z výčtu kapel je cítit slušný potenciál na parádní show, kterou úderem druhé odpolední snaživě nakopla polská smečka Crystal Viper. Jejich zpěvačka se snažila zburcovat impotentní publikum dickinsonovsky melodickým hláskem a zkříženým mečem, ale postupný rozjezd zaznamenal až výstup následující Salamandry.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small b
© Ladislav Chmelař
Tito naši krajané si zaslouží obrovskou pochvalu. Nejen za to, že si na ně lidi skvěle zapařili, ale především díky nezměrné energii tryskající z každého gesta a tónu. Nechyběla ani slušná komunikace s publikem a výkon hodný světových kapacit. Škoda že je Salamandra známá především v podhoubí a široké mase nic moc neřekne. Po nich nastoupil latexový obleček, vyšpulený zadek a vysoké kozačky. Nebyla to lehká děva, ale frontmanka Sister Sin ze Švédska. Rychlostí blesku se do publika nahrnuli páni tvorstva a s kapající gryndou sledovali to spoře oděné stvoření, co se na scéně protahovalo a objímalo mikrofon. Bohužel po chvíli metaláci poznali, že se mohou jen dívat a že to, co slyší, má se zpěvem máloco společného. Byl to spíš intonovaný řev a ze čtyřicetiminutového setu si pamatuji jen "Minor You", protože všechny ostatní songy vyzněly naprosto stejně. Studiovky ale tak špatné nejsou, tam se dokonce i trochu zpívá, přičemž na třicet procent tvoří vzdechy. Po čtvrthodince přišli Plexis a řady dlouhovlasých mániček krapet prořídly. Někteří si vydali na štěkající klobásku či mňoukající párek a jiní zase navštívili přilehlé restaurace. Ale na Dogu bylo už zase všude plno. Tentokrát si na své přišly dámy, protože trojice stojících chlapů na scéně ukázala vypracované pletýnky a prsní sval, který se s každým hrábnutím do strun vyzývavě napnul. Mohutná fena vsadila na chytlavost, čímž nikomu neublížila a o výkonu muzikantů nelze říct nic špatného.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small c
© Ladislav Chmelař
Švédy Deathstars můžete mít buď rádi a nechat si je zadřít pod kůži, nebo je nesnášet a koncert přetrpět venku. Málokomu totiž sedí míchanice Rammstein v začátku s HIM, trochou Korn a kapkou esence z Marilyna Mansona. Osobně jsem o nich neměla moc dobré mínění, ale jen co odehráli padesát minut, hned jsem názor měnila. Ze skupiny šlo zvláštní mrazivé charisma, které přes svůj odstup k divákům působilo velice přitažlivě. Hráči nasadili laťku vysoko a malými dávkami opiátu ji tam přidržovali, aby mohli při "Blitzkrieg" publikum rozpálit do žhnoucích výšin. Zpěvák nezapomněl dodat, že popíjí cosi "fucking great", ale chmelový mok či kotrmelcové kapky to prý nebyly. Finští Waltari nejsou českému publiku nijak cizí a posluchači je přijali více než vřele. Zarostlý pěvec Kärtsy Hatakka všechny přivítal a spustil crossoverovou show. Muzikanti ze sebe vydávali maximum a diváci také, až mohlo jít v předních řadách hrozičům téměř o život. Mých sto sedmdesát pět cenťáků bylo k ničemu, stejně tak jako bylo bezvýsledné kopání do toho blba přede mnou, který všechny kolem sebe ohrožoval dvoumetrovýma tlapama. Nelze říct, co lidi rozdivočilo nejvíc, v případě střelených Waltari jsou jakékoliv statistiky naprosto zbytečné. Za všechny odehrané songy se sluší jmenovat alespoň "So Fine", který si v roce 1994 vydobyl prvenství v předních světových hitparádách.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small f
© Ladislav Chmelař
O německé metalové královně Doro padlo už mnohých slov (pochvalných i hanlivých), ale její show neměla obdoby. Dřívější zpěvačka Warlock se Česku předvedla v rámci propagaci své novinky "Warrior Soul". Z té zazněla silná "You're My Family", věnovaná speciálně fanouškům. Právě svým fans a metalu obětovala Doro svůj život a veškerou energii. Jen co tato menší blondýna vkročila na scénu, sklidila obrovský potlesk. A nemusela se levně nakrucovat, nemusela roztahovat nohy jako v případě Sister Sin. Stačilo, aby spustila hymny jako "All We Are", "I Rule The Ruins" či "Always Live To Win". Kouzelnou atmosféru vybuchující bomby měl cover od Judas Priest "Breaking The Law" a nechyběla ani vzpomínka na mateřské Warlock s "Burning The Witches". Doro a její band měli vyhrazenou pouze hodinu, ale i za tak krátkou dobu si dokázali všechny přítomné získat na svou stranu. Pro některé bylo její vystoupení i naprostým orgastickým vrcholem večera.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small g
© Ladislav Chmelař
Celou půlhodinu pak publikum čekalo na nachystání pódia pro Brity Cradle Of Filth. Do předních řad se nahrnuli skalní milovníci a černá mše mohla začít. V úvody zazněly asi dvě skladby z aktuální desky "Thornography". Pak se Dani opět ponořil do netopýřího vřískotu a "odzpíval" vzpomínku na "Her Ghost In The Fog" a "Dusk And Her Embrace". S vepřovou robou po boku se Dani ponořil do "Nymphetamine" a tímto činem si dle mého více uškodili než pomohli. Ona zpěvačka nebo operní pěvkyně, či co to bylo, samozřejmě nedosáhla do výšin hlasu Liv Kristine, jenž se této úlohy v originále zhostila na výbornou. Mimo to bylo pozměněné i frázování, takže veškeré kouzlo tohoto opusu bylo pryč. Z novinky nadále zazněla královsky utkaná díla "I Am the Thorn", "Rise Of The Pentagram" a "Under Huntress Moon". Za zmínku stojí i bubenická výpomoc Marthuse z Brna, který se své úlohy zhostil na výbornou, skupinu pěkně popoháněl a nezaznamenala jsem jedinou bramboru, která mu sem tam mohla ulétnout. Po hodině a půl se COF s posluchači rozloučili a i přes těch pár chybek a zalehlé uši bylo jejich vystoupení pěkným hřebem večera.

Další vydařený metalový svátek proběhl a většina návštěvníků si přišla na své. Dvě slečny uvaděčky, které dostaly slovo v prostoru mezi každou skupinou (a mimo to valnou část publika pěkně iritovaly svými upištěnými hlásky) stihly oznámit prvních pár skupin, jež se objeví na letním open-air festu Masters Of Rock 2007. Už teď se rockeři mohou těšit na Motörhead, Rage se symfonickým orchestrem, Stratovarius, Die Happy, Pink Cream 69, After Forever, Epicu, The Tommys, Black Majesty, Divokého Billa, Vypsanou fiXu a Silent Stream Of Godless Elegy.

Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006

Fotogalerie:
Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small e
© Ladislav Chmelař
Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small d
© Ladislav Chmelař
Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small i
© Ladislav Chmelař
Zimní Masters Of Rock, sportovní hala Novesta, Zlín, 2.12.2006 small h
© Ladislav Chmelař

NÁZORY
  • Pěkný report (Zdenda, 05.12.2006 07:56) Reagovat

    Na Novestě to byla slušná řežba :-) Příjemný překvapením byla česká Salamandra, která si podle mě zasloužila lepší čas (např. místo Plexis, kdy jsem znechuceně odcházel na pivo). Jednoznačným hřebem večera však pro mě byla DORO. Tahle metalová královna je prostě kouzelná. I za pouhou hodinku si dokázala získat srdce většiny přítomných. Ve svém věku je stále energická jako za mlada ve Warlock. Smekám. Ke Cradle se moc vyjadřovat nebudu - krom asi třech písní z nového alba, které si mi opravdu líbily, mi zbytek připadal jako jedna zvuková koule a obrovský bordel, kde jsem slyšel jen bicí a občas zaječel Dani. Ale třeba to tak mělo být :-)

  • MOR (Karel, 05.12.2006 21:00) Reagovat

    No report na MOR jsem už četl sice lepší,ale od začátečnice dobré.Dle mého názoru Doro nic moc.
    Jo a jinak ty fotky jsou hrozné.Co hrozné,příšerné,koukněte na jiné reporty.Máte teda co dohánět.

  • dobrý (franco, 06.12.2006 01:12) Reagovat

    Pěkný report ! Neznám web ani autora/ku. Ale určitě je to kvalitnější než 90 % na metalopolis.cz Ještě jednou super report !

    4 autor: zjisti si víc o Cradlech ať příště nepíšeš nepřesnosti...

  • Honzík (Honzík, 06.12.2006 08:45) Reagovat

    No report je hodně amatérský.Nezdá se mi dobře napsaný.Příště si dejte více záležet.Ještě,že tu máte Zdendu,který Vás vždycky pochválí ha ha ha ha.

    • Re: Honzík (Blafak, 26.07.2008 19:56) Reagovat

      Čím to asi bude :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Plexis a jejich oslavný mejdan ke čtyřicetinám a nedožitým Hoškovým narozeninám se povedl (12.02.2024 10:14)
- Fotogalerie: Jak se slavily čtyřicetiny Plexis a vzpomínalo na frontmana Petra Hoška (10.02.2024 18:25)
- Plexis oslaví 40 let a nedožité sedmapadesátiny Petra Hoška (31.01.2024 13:58)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Nové desky 17/2023 - od The National přes Jessie Ware po Dipla (03.05.2023 08:00)
- Zemřel Petr Hošek, lídr punkových Plexis (23.01.2023 11:48)
- Fotogalerie: Cradle Of Filth rozpálili vyprodanou brněnskou Flédu (14.10.2022 09:06)
- Jejich existence není marná: Cradle Of Filth v Brně zahrají společně s Alcest (09.10.2022 18:20)
- Naživo: Třetí den Brutal Assaultu aneb Poklekněte, přichází Král (18.08.2022 12:25)
- Fotogalerie: Třetí den Brutal Assaultu byl ve znamení velkolepého příchodu krále (Kinga) (16.08.2022 16:03)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu