shop.musicserver.cz

Klára touží, my ostatní zíváme

Vydáno: 26.11.2006 05:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Bývalá členka dívčího seskupení Holki po dvou letech vydává další sólovou desku. Stejně jako na svém debutu si přizvala ke spolupráci kromě jiných také Michala Davida. To je ostatně na jejím letošním počinu nazvaném "Toužím" dostatečně znát. Přesvědčte se v naší recenzi.

2/10

Klára - Toužím

Skladby: Jeden den, Čas je jen můj a Tvůj, Dál mě nevnímáš, Noc je náš den, Hýčkaná, Toužím, Dávno víš, Kde Tě najdu, Nejsem Tvá, Scházíš mi, Guardami Adesso, Beat Mix

Vydavatel: Popron

O některých deskách se nepíše snadno. Nejde o to, jestli to je, nebo není váš šálek čaje, protože i když se jedná o styl, který vám vůbec nic neříká, téměř vždycky se dá na nahrávce najít něco, čím vás zaujme nebo osloví. Mám na mysli například zpěv, texty, použití jednotlivých nástrojů, zvuk alba nebo pouze grafické zpracování bookletu. Problém nastane ve chvíli, kdy se vám dostane do ruky album, na kterém nenacházíte ani jednu z výše uvedených položek, která by stála za řeč. To bohužel platí i v případě druhého sólového alba Kláry Kolomazníkové.

Klára je bývalá členka dívčího (údajně úspěšného) seskupení Holki, která se vydala na sólovou dráhu. Jenže místo aby využila příležitost, kterou jí nabytá svoboda poskytla, a za svojí neslanou nemastnou minulostí udělala tlustou čáru a pokusila se vyprostit z pavučiny původní skupiny, jede dál v Holkami položených kolejích. To ostatně potvrdila i na svém debutu pojmenovaném "Sama". Bohužel pro ni a vlastně i pro nás. Letos na podzim jí po dvou letech vychází druhá deska a buďte si jisti, že změna k lepšímu se opět nekoná.

"Toužím" je kolekcí dvanácti skladeb ve stylu kolovrátkového jednoduchého europopu té nižší kategorie. Ostatně, co jiného taky čekat, když se na natáčení podílel veterán pokleslé hudební zábavy Michal David? Společným jmenovatelem pro všechny písně je však úplná rezignace na současné hudební trendy. Je až úsměvné, když si uvědomíte, že před osmi deseti lety se používaly naprosto stejné zvuky a hudební postupy, jaké jsou použity zde. Výsledný dojem nezachrání ani použití kytary ve třech skladbách ("Čas je jen můj a Tvůj", "Dávno víš", "Nejsem Tvá"). Ani se mi nechce věřit, že hlavní protagonistka ve svém volném čase poslouchá hudbu podobnou té, kterou tvoří a které propůjčuje jméno a tvář.

Je zarážející, že v dnešní době, kdy je všude kolem nepřeberné množství kvalitní popové, respektive taneční hudby, najde se někdo, koho podobná produkce osloví. A to do té míry, že jde do obchodu a je ochoten za desku vynaložit byť sebemenší finanční obnos. Podle mého soudu se jedná o projev naprosté lenosti a neschopnosti minimálně se zorientovat na současné hudební scéně. A to je velká škoda.

NÁZORY
  • to ZNALEC soucasnych modernich trendu (Sogor, 26.11.2006 09:14) Reagovat

    O tehle desce bych se asi nebyt severu asi nedovedel a ani "kolo neoprel" - me tohle proste nezajima. Jestli je autor ovsem takovy znalec hudebnich trendu, neprijal by nabidku k vyprodukovani neceho "soucasneho". Misto psani. Tahle MINDRAK recenze shazuje jejiho autora neprispiva ke kvalite serveru.

  • Zastal bych se autora (Bo X Be, 26.11.2006 20:49) Reagovat

    Nelíbí se mi poslední věta v článku. Je to klišé, uzavírat rádoby myšlenkou "to je škoda". Jinak si myslím, že se ani lepší recenze na podobná alba napsat nedají, protože kvalita recenzí roste s kvalitou alb. Bohužel se autor nevyhnul povýšeneckým obratům (pokleslá zábava), to je škoda. Jinak se mi líbí vysvětlení důvodů, proč si Kláru někdo racionální koupí. Jednoduše není racionální anebo ... anebo nemá informace a je líný si je opatřit (x článků v časopisech a novinách). Souhlas. Někdo kolo za deset tisíc, které se mu rozpadne jednoduše protože se nezeptal. Ale dřív nebo později se to srovná. Když je budeme ignorovat, bude to to nejlepší. Nestojí ani za tu recenzi. Ale chápu, něčím se je třeba živit.

  • J To He: (Jojo, 27.11.2006 12:03) Reagovat

    Vycitate recenzentovi jednotliva klise ala poklesly zanr a pritom se dopoustite nejvetsiho klise,myslite si,ze redaktori MS jsou za svou kritiku stedre placeni,pritom ja bych spis tipoval,ze nejsou placeni vubec nebo hodne malo.O penezich to neni.

    P.s:Pekne recenze,ale faktem je,ze nekdy je lepsi tyhle sr...ani nerecenzovat a ignorovat.

  • Recenzovat (shaz, 27.11.2006 19:44) Reagovat

    Ne ne, tyhle s....y naopak recenzovat! :D Mám ráda recenze s jednou, dvěma hvězdičkama, ty čtu první. Protože bejvaj zábavný. Tahle teda tak zábavná neni, ale i tak mě to potěšilo. Rozhodně dál recenzovat...

  • Nechte žít europop (Pavel, 04.02.2009 12:48) Reagovat

    Vysvětlení o tom proč Kláru lidé poslouchají je ubohé (lenost a orientace v současné "kvalitní" dance scéně :)... nevím co máte proti europopu, současný trend populární taneční muziky ala Dance Radio. trance a eurotrance je prostě jiným stylem a nelze je srovnávat, probuďte se! Proč chcete všem lidem nutit jeden směr nechte žít i europop ala 90s. Nutit někomu nové trendy jen proto že jsou soudobé je ubohé, jde přeci i o jinou věc, pořád má Klára melodičtější písničky než současné hvězdy trancu a podobně, já fandím hlavně melodické muzice (a může být klidně staromódnější), a vůbec se za to nestydím, jistě nebudu sám. já dávám Kláře 2- ,je co zlepšovat... a nejsem stařec PAVEL Liberec (29 let).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Publicistika: Dvanáct českých a slovenských vánočních a zimních písní roku 2020 (24.12.2020 08:30)
- Nové desky 48/2020 - od Shawna Mendese přes Gone Is Gone po Yungbluda (08.12.2020 08:00)
- Video: Michal David nabízí spolu s Kristínou "Na dlani" - průměrný song a pěkný klip (23.09.2020 16:42)
- S antikoronavirovou písní jde do boje i Michal David. Hudbu k all-star-songu "Covid v housce" mu věnoval Xindl X (01.04.2020 18:14)
- Nové desky 44/2018 - od Prodigy přes Barbru Streisand po Wohnout (07.11.2018 09:04)
- Naživo: Český mejdan s Impulsem přinesl zábavu decentní i pokleslou (15.10.2018 08:43)
- Michal David nahrál nový duet se slovenskou country hvězdou Allanem Mikušekem (29.01.2018 14:13)
- Video: Michal David a Lucie Vondráčková překonali sami sebe. Poslech novinky "Come on! Petro hrej!" opravdu bolí (06.07.2017 14:36)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu