shop.musicserver.cz

Ring volný: David Koller versus Wanastowi Vjecy

Vydáno: 15.11.2006 13:00 v sekci Publicistika - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Třicátý říjen byl svátkem pro všechny fanoušky kapely Lucie, resp. jejích ex-členů. Vyšly totiž nové desky jak Wanastowích Vjecý, tak Davida Kollera. Tuto příležitost jsme si nemohli nechat ujít, a tak jsme je proti sobě postavili do imaginárního boxerského ringu. Zajímá vás, kdo vyhrál?

Wanastowi Vjecy versus David Koller
© facebook interpreta
Už dlouho (pokud vůbec někdy) Česko nezažilo tak přímý hudební souboj, jako když se pohrobci Lucie - Wanastowi Vjecy a David Koller - rozhodli vydat svá nová alba ve stejný den, tedy 30. října. Protože jsou to inteligentní lidé, nevyměňovali si sprosté vzkazy přes bulvární noviny jako svého času na britských ostrovech Oasis a Blur. I přesto je vstup obou nahrávek (tedy "Nic není nastálo" Kollera a "Torpédo" Wanastowek) do obchodů ve stejný den nevšedním krokem, jenž zalarmuje k brzké koupi bezpochyby fanoušky obou stran. Zkusili jsme se na oba tábory podívat s nadhledem a z různých úhlů a postavit je proti sobě do imaginárního boxerského ringu na regulérních jedenáct kol. Vyhraje na body David Koller, nebo Wanastowi Vjecy? Nebo snad skončí zápas KO? Ring volný!

Wanastowi Vjecy N
© František Ortmann
1. kolo - V množství je síla. Proto je jasné, že když David Koller je jeden a P.B.Ch. a Robert Kodym dva, zcela jednoznačně v prvním kole vítězí úderem do spodní čelisti Wanastowky.

2. kolo - U mnoha desek hodně záleží na tom, jak se daří singlům v rádiích. "Otevřená zlomenina srdečního svalu" si už sáhla i na samý vrchol české rozhlasové hitparády, "Nic není nastálo" dosáhlo prozatím nejvýše na pětku. Na druhé straně Kollerova skladba byla do rádií nasazena o šest týdnů později než písnička od WV. Jenže hitové statistiky prozatím hovoří jasně. (Bod pro WV.)

3. kolo - Když půjdete do obchodu, levněji pořídíte novinku Kollera. Kupříkladu internetový obchod Vltava.cz nabízí "Nic není nastálo" za 280,- Kč, kdežto za "Torpédo" byste museli vypláznout 311,- Kč. (Bod pro Kollera)

David Koller N
© Ondřej Pýcha
4. kolo - Kodym s P.B.Ch. na svoji desku nahráli čtrnáct skladeb o celkové stopáži 57:44, Koller oproti nim ušetřil dvě skladby a dvanáct minut. Takže sice je jeho album levnější, ale zase obsahuje méně hudby. (Bod pro WV.)

5. kolo - Když se člověk podívá na obal "Torpéda", musí ho napadnout, že tady někdo drsně ušetřil na designerovi. Opravdu nepěkný obal sice mírně vyvažuje nápad s vyfocenými nástroji, které byly použity při nahrávání té které konkrétní skladby, celkově však oko potěší více Kollerův digipack s vloženým bookletem. (Bod pro Kollera.)

6. kolo - Jedním z mediálních partnerů Kollerovy desky je deník Metro, Wanastowky mají domluvenou podporu s MF Dnes. Je snad jasné, které noviny jsou lepší a kdo tím pádem získává další bod...

Wanastowi Vjecy N
© František Ortmann
7. kolo - Někdo má a někdo nemá. Vlasy. Ne že by Koller porost na hlavě už zcela ztratil, ale kromě toho, že má vlasy krátké, s dlouhými páči svých bývalých spoluhráčů se v žádném případě nemůže srovnávat. A co si budeme nalhávat, na máničky letí holky. A holky taky kupují desky. (Bod pro WV.)

8. kolo - Hlavním důvodem poslechu hudby je bezpochyby zábava. A "Torpédo" je zcela určitě mnohem zábavnější a veselejší deskou než "Nic není nastálo". Balady jsou přítulné, vypalovačky nutí podupovat nohou do rytmu a halekat refrény. (Bod pro WV.)

9. kolo - Hlavním důvodem poslechu hudby je bezpochyby hudební požitek. A "Nic není nastálo" nabízí zcela určitě mnohem větší posluchačský zážitek než "Torpédo". Je mnohem více barevnější, aranžérsky propracovanější a posluchačsky náročnější, takže se začne svým posluchačům odměňovat po mnohem více posleších než deska WV. O to více však ve vašem přehrávači vydrží. (Bod pro Kollera.)

David Koller N
© Ondřej Pýcha
10. kolo - Ve studiu se to hezky pidliká několik měsíců, stále se něco přehrává, maže a dohrává, ale hlavní síla kapel je na koncertech. Oba tábory sice plánují velká turné na jaro příštího roku, Koller ovšem stihne dva živé křty v Brně a v Praze už v listopadu roku tohoto. (Bod pro Kollera.)

11. kolo - Koller při nahrávání desky na internetovém fóru sliboval fanouškům, že na desce bude ke slyšení alespoň v jedné skladbě i Lenka Dusilová. A ono nic. Wanastowky neslibovali nic a mají na albu skladatelsky i pěvecky Janu Kirschner. (Bod pro WV.)

A jak tedy dopadl náš zápas? V jedenácti kolech zvítězili sedmkrát Wanastowi Vjecy a čtyřikrát David Koller. Druhý jmenovaný borec však bezpochyby sebere všechny síly, začne pořádně trénovat a v příštím zápase ukáže, že jeho dnešní prohra byla pouze výjimkou. Vždyť sám tvrdí, že "nic není nastálo..."

NÁZORY
  • WV & Koller (THK, 15.11.2006 13:10) Reagovat

    Obojí je pěknej SHIT!

  • ??? (rozaj, 15.11.2006 13:31) Reagovat

    Tak to je úlet...

  • Bez urážky (Marian, 15.11.2006 13:55) Reagovat

    Nie som novinár, ale tento článok sa mi zdá strašne trápny. Sorry. Koller je v pohode a aj Wanastovky. Nechapem o čom má byť Váš článok pán redaktor....

  • Blbost (Luke, 15.11.2006 14:09) Reagovat

    To je hodně velká kravina porovnávat alba podle počtu skladeb a obalu, nechápu záměr tohodle nesmyslu, fanoušek Lucie si stejně koupí obojí

  • Dobrý (jirka, 15.11.2006 14:15) Reagovat

    Náhodou super nápad, vždyť je jasný že je to jen sranda, snad to neberete vážně.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Fotogalerie: Lucie se vrátila zpět do devadesátek. A spolu s ní i vyprodaná O2 arena (08.12.2023 08:32)
- Lucie slaví výročí 30 let desky "Černý kočky mokrý žáby", celé album živě přehraje při exkluzivních koncertech už od 28. listopadu (23.11.2023 19:21)
- Video: David Koller je "Za hranou"... a ve vlaku (08.10.2023 09:30)
- Naživo: Nohavica uchvátil Benátskou! v dešti, Střihavka se "Zemí vzdálenou" zklamal (31.07.2023 16:33)
- Fotogalerie: Hollywoodští vampýři v Brně pohledem fotoaparátu (16.07.2023 23:37)
- Video: David Koller v akčním klipu "My jsme se chtěli" ukazuje, kdo je u něj doma kapitán (02.07.2023 14:19)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu