Dvojitého Kryštofa, prosím

26.10.2006 21:39 - Ondřej Leinert | foto: facebook interpreta

Týden číslo 43 roku 2006 je za námi a s ním akce Kryštof v tuzemském éteru. Vlny Rubikonu zaplavily všechny autostrády a autorádia a kdo poslouchá Supporty nebo Wanastovky, je najednou out. Oficiální prodejní a rádiová hitparáda tak, jak je sestavila česká pobočka IFPI a okomentoval jeden věčný komentátor.
Týden číslo 43 roku 2006 je za námi a s ním akce Kryštof v tuzemském éteru. Vlny Rubikonu zaplavily všechny autostrády a autorádia a kdo poslouchá Supporty nebo Wanastovky je najednou out. Oficiální prodejní a rádiová hitparáda tak, jak je sestavila česká pobočka IFPI a okomentoval jeden věčný komentátor.

Kryštof - Rubikon
© facebook interpreta
Rádia - Tak se nám "Rubikon" vrátil do IFPI čela. Ještě před čtrnácti dny singl kapely Kryštof neohroženě vládl, ale jen ho ohrozily Wanastowi vjecy, předběhly ho i další věci a šel na čtyřku. Teď už ale zase vede, a tak Pink je s "Who Knew" druhá. Což pro ni není žádné velké zklamání, protože druhá byla i minule. Zato zmíněné Wanastovky truchlí, protože jejich "Otevřená zlomenina srdečního svalu" se pomalu hojí a už tolik nedojímá. Klesla i Rihanna a tady asi truchlí celý Barbados, naproti tomu páté místo udržela Nelly Furtado s "Maneater". Už příští týden ale bude mít pětičlenná skupinka vpředu co dělat, protože jí "pomalu" dojíží na IFPI nebývale rychlý peleton. Zahajuje ho symbolicky Peha s naoko demotivující záležitostí "Spomal". Oni však nezpomalují. Fergie s písní "London Bridge" postoupila ze čtrnáctky na sedmičku, podobně se dařilo i Pussycat Dolls a Scissor Sisters. Do první desítky se nám pak nebezpečně dere Bob Sinclar s "Rock The Party", solidní postup zaznamenávají i David Koller a Red Hot Chili Peppers. Nejvyšší novinkou týdne jsou čtyřiašedesátí Beatfreakz se singlem "Superfreak", což je super.

Kryštof - Rubikon
© facebook interpreta
Prodejnost - Přes divoký "Rubikon" tento týden nikdo nepřešel, a tak Kryštof vládne i žebříčku prodejnosti. Na druhé místo se ale za něj vcelku překvapivě propracovala Hana Hegerová, jejíž "Všechno nejlepší" až dosud bylo nejvýše osmé a nejníže deváté. Všechny tyto dvě nečekané události tak zapříčinily, že minulý lídr Jarek Nohavica je třetí, zatímco Evanescence zůstávají čtvrtí. Pozvolna, ale pravidelně se propadají Support Lesbiens. Při dřívější rotaci singlu "English Stereo" možná až podezřele brzy vyklízí tato parta první pětku a ač nic není definitivní, čekali asi někteří víc než "jen" třetí místo... Naopak nerozlučné "Best Of" Pehy a "To sa stáva" Pavola Habery stoupají, jsou na osmém, respektive devátém místě, předtím byli na dvanáctém, respektive třináctém placu a tak dál. Dál až za současně třináctými Depeche Mode, před jejichž poklesem jsem tu minule varoval fanoušky, a ti, vida, poslechli a domů odnesli, protože milánský part "Touring The Angel" poskočil z osmadvacítky. Novinkové okénko tento týden zaujme především ty, jejichž nejtajnějším snem je žít v roce 1987, či ještě lépe v roce 1986 a své vyvolené šeptat něžně do ouška sladká slůvka typu "Ty jsi můj benzín". Dalibor Janda a jeho "Jeden den" nesmí chybět. Když se k tomu přidají ještě Helena Vondráčková a Elán, nezbývá, než se zastavit (...a poslouchat). Tak ostrý obraz a dobrý zvuk.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 43. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY