shop.musicserver.cz

Nové desky pro 42. týden

Vydáno: 15.10.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se budou na pulty obchodů stěhovat novinky svérázného anglického písničkáře Badly Drawn Boye, zpěváka Johna Mayera, amerického rappera Diddyho, britské kytarovky Boy Kill Boy, metalistů Cradle Of Filth, živé album Chrise Rey, společný projekt Zuzany Lapčíkové a Josefa Feča, čerstvé album čínsko-české zpěvačky Feng-yün Song a nové album švédských metalistů Dream Evil.

Pokud se v pondělí 16. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Badly Drawn Boy - Born In The UK (EMI)
web / myspace / psali jsem

Badly Drawn Boy - Born In The U.K.
Anglický zpěvák a kytarista Damon Gough alias Badly Drawn Boy vydává své páté album. Názvem má odkazovat na slavnou desku Bruce Springsteena "Born In The U.S.A.", jehož je Gough fanda. Pilotní singl "Born In The U.K." vyšel pouze v limitované edici, oficiálním singlem číslo jedna je "Nothing's Going To Change Your Mind". Jeho myspace obsahuje obě písně (včetně klipů) a třetí ukázku "Promise". Desku s Goughem produkoval Nick Franglen z Lemon Jelly.
John Mayer - Continuum (Sony BMG)
web / myspace / psali jsem

John Mayer - Continuum
Americký písničkář vydává své třetí studiové album, v Evropě má měsíc zpoždění, za oceánem bralo druhé místo na albovém žebříčku. První singl "Waiting On The World To Change" propaguje desku už od léta. V jedné skladbě si s Mayerem zahrál Ben Harper, v další James Valentine z Maroon 5 a také jazzový kytarista Charlie Hunter. Deska obsahuje coververzi "Bold As Love" Jimiho Hendrixe a dvě písně z ní už byly předtím ke slyšení na koncertním albu John Mayer Trio "Try!". Singl a dvě další písně uslyšíte na jeho myspace, na webu uvidíte i klip.
Diddy - Press Play (Warner)
web / myspace / psali jsme

Diddy - Press Play
Hiphopový magnát Sean Combs vydává své páté studiové album pod dalším ze svých jmen. Poslední "The Saga Continues..." je pět let staré a pokud mu máme věřit, "Press Play" bude jeho úplně poslední deskou. Diddy se na ní obklopil hvězdnou sestavou, ve které jsou i Fergie, Nicole z Pussycat Dolls, Mary J. Blige, Brandy, Nas, Keyshia Cole, Ciara, Timbaland, Avant, Cee-Lo, Kanye West nebo Christina Aguilera. O produkci se postarali will.i.am, Havoc z Mobb Deep, Pharoahe Monch a Cool & Dre. Pilotním singlem kolekce je "Come to Me" s Nicole Scherzinger, "Tell Me" s Christinou Aguilera bude druhým singlem. Celé album je ke slyšení zde, myspace obsahuje čtyři skladby z alba.
Boy Kill Boy - Civilian (Universal)
web / myspace / psali jsme

Boy Kill Boy - Civilian
Anglická kytarová parta Boy Kill Boy s malým zpožděním debutuje i na českém trhu s albem "Civilan", které původně vyšlo v květnu a dosáhlo na číslo šestnáct britského žebříčku. Na albu jsou i všechny dosavadní singly "Back Again", "Suzie", "Civil Sin" i aktuální "Shoot Me Down". Všechny písně si můžete poslechnout na jejich myspace. Další ukázky najdete v sekci sound and vision na jejich webu. O produkci alba se postaral John Cornfield.


Cradle Of Filth - Thornography (Universal)
web / myspace / psali jsme

Cradle Of Filth - Thornography
Kontroverzní anglická metalová skupina vydává své dvanácté album, druhé na značce Roadrunner. Desku mixoval Andy Sneap a stejně jako na předchozích na ní hostuje hororový herec Doug Bradley. V jedné písni zpívá Ville Valo z HIM, závěrečná píseň "Temptation" je coververze Heaven 17 a klip k ní je dostupný zde. Myspace obsahuje čtyři ukázky. Speciální e-karta je zde.


Chris Rea - The Road To Hell And Back: The Farewell Tour DVD (Universal)
web / myspace / psali jsme

Chris Rea - The Road To Hell And Back
První a zároveň poslední koncertní album Chrise Rey přináší kolekce "The Road To Hell And Back". Slavný kytarista se totiž rozhodl, že přestane vystupovat pod svým jménem a bude hrát jen jako člen kapely The Fire Flies. Koncertní album obsahuje záznam ze tří jeho vystoupení posledního turné, a to sice ve Varšavě, Brightonu a v Moskvě. Nechybí živé verze hitů jako "Fool (If You Think It's Over)", "Let's Dance" a "The Road To Hell".


Zuzana Lapčíková & Josef Fečo & hosté - Černobílá (Indies)
web / myspace / psali jsem

Zuzana Lapčíková & Josef Fečo - Černobílá
Naše nejznámější interpretka moravských lidových písní, zpěvačka a cimbálistka Zuzana Lapčíková a rómský hudebník Josef Fečo se pokusili spojit dva hudební světy na společném albu "Černobílá". Na albu uslyšíte i další instrumentalisty, jako jsou Petr Růžička, Emanuel Rey, Erik Holub či Martin Fečo.


Feng-yün Song & Trio PUO - Wild Flower (Indies)
web / myspace / psali jsem

Feng-yün Song & Trio PUO - Wild Flower
Čínská zpěvačka Feng-yün Song žijící dlouhodobě v Praze připravila nový projekt s jazzovým trie PUO (Pohořelecký umělecký orchestr). Je to už její čtvrté album a tentokrát obsahuje její autorské písně, které napsala jako doprovod ke svým čínským i českým básním. Vůbec poprvé vydává na brněnském labelu Indies.


Dream Evil - United (EMI)
web / myspace / psali jsem

Dream Evil - Untied
Švédská metalová skupina připravila své čtvrté studiové album, dva roky po "The Book Of Heavy Metal". Šéf kapely a slavný metalový producent Fredrik Nordström si trochu pohrál se sestavou kapely a na albu chybí kytarista Gus G., se kterým kdysi Dream Evil zakládal. Album obsahuje také coververzi písně řecké zpěvačky Elena Paparizou "My Number One", což je vítězný hit z loňské ceny Eurovize.


Dále vychází:

4Life - Na Zemi svítá (Sony BMG)
Ruben Studdard - The Return (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu