shop.musicserver.cz

Album podruhé - tentokrát naživo

Vydáno: 29.12.2006 05:00 v sekci Recenze - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Petr Kolář zhruba před rokem vydal nečekaně a velmi úspěšné "Album". Na letošní podzim pro davy svých fanynek připravil záznam na DVD a CD z úspěšného z vystoupení v tehdy vyprodané Lucerně. Jmenuje se samozřejmě v "Lucerně".

1/10

Petr Kolář - V Lucerně

Celkový čas: 65:48 + asi 110 minut

Skladby: Pojď si hrát, Plamen vášně, Malá černá kočka, Jsi volná, Dobře ji znám, Láska, Nikdy to nevzdám, Anděl, Život je jako vtip, Ráj živlů, Jsou kolem nás, vyznání, Dál poslouchej, Přístav sen, Fádní blues, Zpívej dál, Ještě že tě lásko mám, Lepší svět, Den kdy se láska vrátí k nám, Kouzlo odejít; Bonusy - Videoklipy, Dokument, Fotogalerie, sóla z koncertu (bicí a kytara)

Vydavatel: Universal

Zpěvák Petr Kolář je pro mě jedním z nejděsivějších překvapení posledních dvou let na tuzemské hudební scéně. Známý dosud hlavně jako muzikálová star nebo frontman Arakainu se rozhodl vydat na sólovou dráhu a uspěl zřejmě více, než kdo mohl předpokládat - jeho deska nazvaná "Album" se prodávala více než skvěle. Kolář byl v té době prostě všude. V zásadě se svým popem převlečeným za rock trefil do vkusu tuzemských posluchačů a v kombinaci se zvolenou image a muzikou zasáhl nevídaně širokou cílovou skupinu, i když tvořenou převážně fanynkami.

Pořád je vnímaný jako rocker, jestli kvůli dlouhým vlasům nebo své hard&heavy minulosti je v tuto chvíli celkem jedno, čemuž nepřekáží ani singly v ateliérových seriálech a performance v estrádách. Lid se na něj ve většinovém měřítku dívá jako na správného chlapa, viz patetický výlev na loňských slavících, jako na zpěváka, co se do toho prostě může opřít, i jako na úspěšného interpreta s písničkami o lásce (v "univerzální" formě i podání, že to osloví babičku v důchodu i patnáctiletou puberťačku) a s melodiemi, které osloví skoro každého s většinovým vkusem. Kolářovy věci lze slyšet všude, i tam, kde byste je ani v nejmenším nečekali. Na místech, kde hlavně rok po vydání desky není důvod je pouštět, s výjimkou osobního zájmu nebo vkusu.

Záznam recenzovaného koncertu (vychází ve společném balení CD a DVD) Kolář a spol. pořídili na jaře ve vyprodané Lucerně. Na jednu stranu se zdá, že všechno funguje, jak na povedeném koncertě má. Lidi se baví, tleskají, zpívají a kapela hraje největší hity, a to jak z Kolářovy kariéry tak muzikálů, kde vystupoval. Hlavně na DVD verzi, která je plná pro fanoušky zajímavých bonusů jako videoklipy nebo fotogalerie, se potvrdí všechno, co Kolářovi kritici už přes rok házejí do fóra - Kolářův projev nelze označit jinak než slovem estrádní. Co na koncertu předvádí, od zpěvu přes pohyb po pódiu a celkové flow, by se stejně tak hodilo na prkna jakékoliv estrády. Většina písniček je po technické stránce zazpívána slušně, Kolář disponuje slušným hlasem a jeho fanoušci mu to, co dělá, věří. Patetičnost jeho projevu se k jeho hudbě i formě koncertu a vystupování přesně hodí.

Že je Kolář jistou budoucí hvězdou národa, je už dnes jasné asi jako to, že Stipe z R.E.M. nikdy nebude mít vlasy na ramena. To ale pořád není důvod k tomu přistoupit na jeho hru a oceňovat bezcenné, nudné a podbízivé pop songy bez nápadu. Hodnocení se týká kvality předvedeného materiálu, proto 1/10. Je mi líto, že na musicserveru nemáme nižší číslo.

P.S.: DVD disk je, jak to dnes bývá samozřejmostí, opatřen naprosto profesionálním zvukem (DTS, 5.1. Dolby Digital a stereo) a obrazem.

CD/

NÁZORY
  • no (mekele, 29.12.2006 08:51) Reagovat

    Kolac mi je vicemene ukradeny. Nad Slavikem uz jsem zlomil hul davno, ale tato recenze prekonala vse. Vzkaz redakci: Ano, BS vam prinasi kontroverzi, tak zadanou. Jednoho dne ale zjistite, ze vase cilova skupina nevyhledava tabloidy a pak zplacete nad vydelkem.

  • . (h., 29.12.2006 11:34) Reagovat

    letos se to jednickama jenom hemzi...

  • Pseudokritik (Kamila, 29.12.2006 11:37) Reagovat

    Kolář se mi nelíbi a neposlouchám ho, ale tato recenze je děsně napsaná. Pan Slavík uráží, ale absolutně nepodkládá své argumenty, odbíhá od tématu atd. Navíc kritik má být nestranný, a ze Slavíka čiší závist a zaujatost.Jistý pan se už k jedné Slavikově recenzi vyjádřil, ze tento pán by se měl živit raději kydáním hnoje. Nezbývá mi než souhlasit.

  • díky (miki, 29.12.2006 15:05) Reagovat

    Vždyť BS napsal, že věci jako zvuk a zpracování DVD atd. jsou v pořádku, ale více se zasoutředil na fenomén toho vlasatého muže, který je hudební tragedií nahrazující padesátiletým prodavačkám Daniela Hůlku. Není to úplně recenze podle pravidel, jde spíše o pojmenování dojmů z tohoto divu na naší scéně, ale díky že to někdo napíše. Vždyť si uvědomme, že album Petra Koláře nominovala AKP na album roku!!!

  • Skoda talentu Slavika na takove male ukoly (Sogor, 29.12.2006 15:23) Reagovat

    Tady uz fakt nejde o Kolare nebo podobne ukazy. Tohle je o naproste ztrate soudnosti, slusnosti - o odbornosti tady nemuze byt rec. Pan Slavik se vyjadruje jak zacinajici politruk, nema to hlavu ani patu, hlavne si cintat pentli. Fakt je ho v Musicserveru skoda, mel by mirit vys. Je ve funkci recenzenta stejne priserny, jako jsou priserne Kolarovy projekty a vkus. Skoda, ze na Musicserveru nejsou nizsi znamky, nez 1, Slavikovi bych hned nejakou s chuti dal.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Arakain to se čtyřicítkou na krku v O2 universu stále brousil jako za mlada (30.01.2023 20:20)
- Video: Olga Lounová a další pomáhají písní "Protože to nevzdám!" opuštěným psům (30.09.2019 10:38)
- Fotogalerie: Precedens rozvibrovali Střelák pozitivní energií (11.09.2018 10:05)
- Precedens oslaví 150 let Malostranské Besedy výjimečným koncertem plným hostů (14.08.2018 11:57)
- Recenze: Petr Kolář se na nové desce vrací k rocku. A proč ne? (09.12.2015 09:00)
- Nové desky pro 45. týden (08.11.2015 14:47)
- Petr Kolář vydává poctivou rockovou desku "A proč ne" (06.11.2015 19:11)
- Video: Karel Gott v duetu s Petrem Kolářem "To jenom láska zastaví čas" pěkně přitvrdil (14.10.2015 09:21)
- Video: Petr Kolář představuje ukázku své spolupráce s Milošem Dodo Doležalem "A proč ne" (08.04.2015 09:34)
- Nové desky pro 51. - 52. týden (14.12.2014 13:20)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu