shop.musicserver.cz

Nové desky pro 31. týden

Vydáno: 30.07.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

První týden v srpnu moc zajímavých nových desek nevychází, a tak si ještě připomeneme, které alba nám v souhrném červencovém vydání unikla. Je to například debut londýnské zpěvačky Lily Allen, anglických rockerů Razorlight, DVD Pink Floyd, novinka hiphoperů Jurassic 5 a DMX, sólový debut Jamese Deana Bradfielda, 'best of' Moloko, alba Eagles Of Death Metal a Five For Fighting.

Lily Allen - Alright, Still (EMI)
web / myspace / psali jsme

Lily Allen - Alright, Still
Dcera anglického komika Keitha Allena rozvířila vlny popu na britských ostrovech. Její debutové album se nese v duchu crossoveru ska a hip hopu, produkovali ho britští Future Cuts a Američan Mark Ronson. Desku propaguje singl číslo jedna na britském žebříčku "Smile", jehož video si můžete pustit zde. Další dva singly budou "LDN" a "Knock 'Em Out" a lze si je poslechnout na její myspace. (Album vyšlo 17. července)
Razorlight - Razorlight (Universal)
web / myspace / psali jsme

Razorlight - Razorlight
Anglicko-švédská rocková čtveřice se vrací s druhým albem, kterým bude chtít navázat na úspěchy debutu "Up All Night". První singl se jmenoval "In the Morning" a dosáhl na Top 3 britského žebříčku. Poslechnout si ho můžete na jejich myspace, kde jsou i další dvě skladby z alba. Celkem pět nových písní je ke slyšení zde, ale budete potřebovat registraci. (Album vyšlo 17. července)


Pink Floyd - Pulse DVD (EMI)
web / myspace / psali jsme

Pink Floyd - Pulse DVD
Koncertní záznam Pink Floyd z posledního turné k albu "Division Bell" z londýnského Earls Court v roce 1994 byl dlouhá léta jen na audio nosiči a videokazetách. Teď po letech odkládání konečně "Pulse" vychází i na 2DVD verzi. Ta obsahuje průřez tvorbou slavné kapely a v druhé polovině kompletně přehrané album "Dark Side Of The Moon", navíc pochopitelně celou řadu bonusů včetně možnosti pustit samostatně záznam videoprojekce. (DVD vyšlo 10. července 2006)
Jurassic 5 - Feedback (Universal)
web / myspace / psali jsme

Jurassic 5 - Feedback
První album po čtyřech letech dal dohromady hiphopový tým Jurassic 5 z Los Angeles, ovšem už bez turntablisty Cut Chemista, který kapelu opustil na sólovou dráhu. Pilotním singlem je skladba "Work It Out", kterou natočili s Dave Matthews Band. Její videoklip najdete zde. Píseň si můžete poslechnout i na jejich myspace včetně dvou dalších. (Album vyšlo 24. července)


James Dean Bradfield - The Great Western (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

James Dean Bradfield - The Great Western
Zpěvák a kytarista velšské kapely Manic Street Preachers se vydává na sólovou dráhu. Změna to je pro něj převážně, co se týče psaní textů, které až na dvě výjimky pro domovskou kapelou nepsal. Jeho parťák Nicky Wire mu napsal text pro skladbu "Bad Boys And Painkillers" a ve většině písní bubnuje Daf Ieuen z Super Furry Animals. Deska také obsahuje coververzi písně "To See A Friend In Tears" původně od Jacquese Brela. Prvním singlem je Top 20 hit "That's No Way To Tell A Lie", jejíž minutovou ukázku lze stáhnout z jeho myspace. (Album vyšlo 24. července)
Moloko - Catalogue (EMI)
web / myspace / psali jsme

Moloko - Catalogue
Rozpadlá electro-popová dvojice Moloko z Sheffieldu završuje svoji kariéru kolekcí hitů. Sestavili ji ze čtyřech studiových desek a nechybí na ní žádný ze singlů včetně "Sing It Back", "Fun For Me" nebo "Familiar Feeling. Sbírka obsahuje i jednu novou skladbu "Bankrupt Emotionally". Na bonusovém CD je ke slyšení záznam vystoupení z Brixton Academy, kterým před třemi lety nadobro svoji kariéru uzavřeli. (Album vyšlo 17. července)
Eagles Of Death Metal - Death By Sexy (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Eagles Of Death Metal - Death By Sexy
Skupina Jesse Hughese a Joshe Hommea z Queens Of The Stone Age vydává své druhé studiové album, dva roky po debutu "Peace, Love, Death Metal". Na natáčení desky se podílela celá řada slavných hostí, například Mark Lanegan, Joey Castillo (QOTSA), Brody Dalle (The Distillers), Dave Grohl (Foo Fighters), Jack Black (The White Stripes) nebo Wendy Ray. Prvním singlem je skladba "I Want You So Hard (Boy's Bad News)". Mp3 skladby si můžete stáhnout zde, klip je k vidění tady. (Album vyšlo 24. července)
Five For Fighting - Two Lights (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Five For Fighting - Two Lights
Písničkář s nápadně středoevropským jménem John Ondrasik se skrývá pod hlavičkou rockového projektu Five For Fighting. Jeho čtvrté album propaguje singl "The Riddle (You & I)", který je ke slyšení mimo jiné z první stránky jeho webu. Další tři skladby obsahují stránky myspace. (Album vychází 31. července)


DMX - Year Of The Dog......Again (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

DMX - Year Of The Dog... Again
Americký rapper DMX se vrací ze svého důchodu, který vyplnil hereckou kariérou, zpět do hudebního průmyslu. Jeho šesté album se zpozdilo kvůli rapperově přestupu mezi nahrávacími firmami a jeho pobytu ve vězení. Spolupracoval na něm s producentem Swizz Beatz a kolegy Amerií, Bustou Rhymesem nebo Jadakissem. Album propagoval singl "We In Here" a aktuální "Lord Give Me A Sign." Je ke slyšení na jeho webu, včetně videoklipu hned na první straně. (Album vychází 31. července)
Dále vychází:
The Bronx - The Bronx (Universal)
I.Co - International Collabo (Sony BMG)
Triosk - The Headlight Serenade (Maximum Underground / Starcastic)
David Uličník - Hladina zvlněná (Popron)
Sax - Tohle musí ven (Paranormalz / Maximum Undergroud)
The Sleepy Jackson - Personality (EMI)
Vypsaná fiXa - V Fabric Live (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Fotogalerie: Róisín Murphy ukázala v Praze svůj šatník a odehrála strhující elektronickou show (18.03.2024 08:16)
- Upřímná Lily Allen: "Děti mi zničily kariéru" (14.03.2024 18:56)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu