Letní rockové hity

09.06.2006 17:10 - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Většina hudebních kompilací má z hlediska hudební kvality naprosto tristní kvalitu. Hloupé skladby střídají ještě hloupější. Toto naštěstí neplatí u druhého dílu kompilace "Broken Dreams". Tentokrát se na dvou discích objevují skladby takových inerpretů jako Placebo, Hard-Fi či R.E.M.
8/10

Různí - Broken Dreams II

Skladby: CD1 - HIM - Wings Of A Butterfly, Fort Minor - Believe Me, Red Hot Chili Peppers - Knock Me Down, Oasis - Lyla, David Gray - The One I Love, Placebo - English Summer Rain, My Chemical Romance - The Ghost Of You, Jet - Are You Gonna Be My Girl, Ash - Orpheus, 3 Doors Down - Let Me Go, Billy Corgan - Tolovesomebody, The Futureheads - Decent Days And Nights, The Donnas - Take It Off, The Stills - Lola Stars And Stripes, Blur - Song 2, Deftones - Hexagram, Disturbed - Stricken, Ramones - Blitzkrieg Bop / CD2 - Linkin Park - Faint, Simple Plan - Untitled, Hard-Fi - Hard To Beat, Radiohead - The Bends, Staind - Right Here, Idlewind - Right Here, R.E.M. - Leaving New York, Alanis Morissette - Ironic (Unpugged), Daniel Powter - Jimmy Gets High, New Order - Krafty, Mystery Jets - You Can't Fool Me Dennis, Hot Hot Heat - Elevator, Barenaked Ladies - Celebrity, Porcupine Tree - Lazarius, The Soundtrack Of Our Lives - Transcendental Suicide, Timo Mass - First Day, Longview - Further, Doves - Black And White Town, The Stooges - I Wanna Be Your Dog
Celkový čas: 63:43 + 76:43
Vydavatel: Warner Music
Recenzovat kompilaci o devětatřiceti položkách není jednoduché. Většinou se text zvrhne v nudný výčet jednotlivých tracků - zvlášť když se jedná o nijak tématicky zaměřený výběr. Nebo se to dá zkusit třeba takto...

Ahoj.

Čus. Jak se vede vůbec?

Mám po matuře. Dal jsem to jen o fous.

Hlavně že to máš. Hele, nechtěl bys přijít příští tejden k nám na párty? Je po tý matuře. V hlavě mám z tý chemie samý uhlíky. Naši táhnou o víkendu na chatu ke známejm, takže mám volnej barák. Pozval jsem holky, objednal hodně chlastu, dáme muziku.

Chlast beru. Holky super. A co ta muzika?

Namixoval jsem cool playlist. Pamatuješ si asi na ten půl roku starej, jak jsme ho nazvali "Broken Dreams"?

Jo, to byla noc. A ta muzika - samý moderní rockový hity.

Tak jsem připravil něco podobnýho - "Broken Dreams II". Bude se ti líbit, je tam toho spoustu. Ramones, Iggy Pop, do toho Alanis a teď mne asi zabiješ, ale i Daniel Powter a Simple Plan.

Proč zrovna tyhle kašpary sakra?

Vždyť jsem ti říkal. Přijdou holky, tak ať se dostanou do nálady. Dneska sehnat buchtu, co baští Yeah Yeah Yeahs, není prdel.

Hmm. No já ti nevím. Co něco z tý sólovky Corgana? To byl přece vždycky srdcerváč, ještě v období Smashing Pumpkins. Kam se na něj Axl hrabe se všema svejma baladičkama. "Tonight Tonight" je kult. To mi nikdo nevymluví.

Toho tam mám taky. Když jsme u těch citovek - co říkáš na Radiohead, Placebo nebo Davida Graye?

Proč ne? Taková klasika no. Poctivá melancholie. Beru. Máš tam taky nějaký takový ty hvězdy, co zná každej? Však víš, jak to myslím...

Že se ptáš. Oasis, na těch je najetá ségra, že tu poslední placku znám nazpaměť. To má přece rád každej a pořád se to dá poslouchat. Jo, abych nezapomněl ještě Red Hoty a starý dobrý R.E.M., i když s nima to už taky není co dřív. Stárnem, vole.

To mi ani nepřipomínej. Co od nich?

Od Gallagherů singlovou "Lylu", ta se jim fakt povedla. Kdo by to čekal po těch hrůzách, ani si nevzpomenu na názvy. Ňák sem ale na ty kluky manchesterský nezanevřel, asi kvůli prvním dvěma albům, jinak si to nevysvětlím. Od Red Hotů "Knock Me Down", ať si taky poslechnou něco staršího a ne jenom singly z "Californication" a "By The Way". Ty zná přece úplně každej.

Přihoď ještě New Order, bavěj mě a je to zásadní kapela. Aspoň pro mě, už proto, že hráli s Curtisem. Co ňáký indie?

"Hard to Beat" od Hard-Fi - skvělá taneční pecka. Pak třeba Jet, My Chemical Romance a Mystery Jets. Hlavně ale The Futureheads. Znáš to?

Nevím. Neslyšel jsem.

Skvěle našlápnutej indie punk-rock. Myslím, že přesně tvůj typ. Je tam toho spoustu. Samý kytarový vypalovačky. Z provařenějších věcí bys ještě mohl znát třeba "Song 2" od Blur nebo Linkin Park a HIM.

O "Song 2" přece Albarn řekl, že to je nejhloupější věc, kterou kdy natočili. Je to hit, ale nikdy mi tam nedal spát ten vykradenej riff ze "Smells Like Teen Spirit". Kámoš říkal, že melodie jako úplně jiná, ale ja vím svoje. Říkals Linkin Park a HIM... no... budou holky, ne?

Jasně. A pár singlů se jim docela povedlo. Proč ne, vyřádit se na nich někdy nad ránem může bejt docela v poho. To už ani nebudeš vnímat, na co kalíš.

Agree. Je jako dobrý, že jsi ty nejlepší pecky rozházel na dva disky, aby to bylo hezky rozložený a zábava se různě přelejvala. Přijdu rád, páč ta kompilace se ti povedla - i když ta jednička... Nebudu rejpat. Fucking Goog, My Friend.

Tak v sedm u nás. Budu se těšit. A moc předtím nechlastej.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY