shop.musicserver.cz

Docela nuda

Vydáno: 22.04.2006 05:00 v sekci Recenze - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Babyboxy jsou podobně jako kytarové kapely aktuální téma. Již nějakou dobu se mluví o tom, že to co nevidět přijde. Nebo spíše odejde a zmizí v nenávratnu (teda kytarovky, ne babyboxy). Než se však ohlásí nějaká jiná vlna, tak se stále objevují nové kapely, nové desky. Jednou z posledních je i album "BabyBox" kapely The Slots.

5/10

The Slots - BabyBox

Skladby: Hopeless, Minea, Fate, Hey Man, Revolution, To Comprehend, 2 Ways, So You Think, Life Is Real, Stop, Jesus, Sorry Hands, Future, Sorry Hands (remix), Minea (remix)

Vydavatel: Championship Records

Některé kapely hrají již pěknou řádku let, ale desku vydávají až v současnosti. Za dobu své koncertní činnosti stihly mimo četných odehraných koncertů také úplně změnit svůj styl. Třeba od drsných grungeových skladeb k jemnému kytarovému popu, který s nějakou revoltou má společného opravdu pramálo. Většina současných kytarových kapel je přímo zaměnitelná s kapelami jinými, i proto potěší, když se na trhu objeví nějaká deska, která třeba je písničkově slabší, ale od ostatních se liší. Přesně taková je debutová deska kapely The Slots s názvem "BabyBox".

Písničky to jsou většinou nevýrazné. Nápady evidentně chybí, ani po stránce textové se neděje vůbec nic závratného. Co ale zaujme, je fakt, že místo věčně ohrávaných legend typu The Beatles, Suede či Smiths, lze na desce "BabyBox" zaslechnout znaky amerického country (Johnny Cash), garážového roku 80. let (Patty Smith Band). Za léta hraní se The Slots zjevně dostali na slušnou muzikantskou úroveň, což platí zejména pro Tomáše Vondráčka, který svou zručnost ukazuje především při kytarových sólech, která příjemně oživují zvuk celé desky. Zvuk je ostatně jedním z největších minusů nahrávky. Působí suchým, naprosto nezajímavým dojmem. Podobně jako vokál zpěváka Erika Stevensona, který je tím posledním, co by na desce mělo přitáhnout pozornost posluchače. The Slots se daří především rychlejší písničky ("Fate"). Ve chvílích, kdy se kapela pouští do pomalých balad, se nejvíce obnažuje nedostatek nápadů a muzikantské invence. "Minea" by byla dobře napsaným singlem pro rádia možná někde v zahraničí, ale v našich končinám téměř jistě zůstane bez povšimnutí, tudíž si kapela klidně mohla odpustit zřejmé kompromisy, kterých je na desce plno.

Na závěr alba byly, krom jednoho skrytého bonusu, zařazeny i remixy dvou povedenějších skladeb, které jsou úplně zbytečné a pouze nesmyslně natahují stopáž desky téměř na hodinu. Je vidět, že se The Slots pokoušeli natočit desku, která by chtěla mít šanci co nejvíce komerčně uspět, což se však kapele povedlo pouze napůl. Písničky to jsou příjemné, dobře se poslouchají, většinou jsou však nudné, klišovité či jakoby psané stále podle jednoho vzorce, který zakrátko může omrzet.

NÁZORY
  • Nesmyslná recenze...zvláště shrnutí (Heretic, 22.04.2006 18:05) Reagovat

    Taky jste si všimli, že když se na české scéně objeví někdo, kdo se snaží být komerční a zároveň držet se aktualních světových trendů, tak to vždycky od kritiky slízne?
    Po téhle rencenzi mám sto-chutí jít si tuhle desku poslechnout...a možná i koupit...protože když se v článku dočtu, že songy jsou originální, příjemné, dobře se poslouchají a zároveň jsou nudné a klišovité, tak to ve mě zákonitě vzbudí zájem.
    Zkrátka a dobře...recenze o ničem (a něco takového tady píšů snad poprvé)

  • maly protest* (sofii, 22.04.2006 18:43) Reagovat

    nu...rozhodne si nemyslim, ze by texty byly nevyrazne nebo nemely co rict a ze rmxs jsou na desce naprosto zbytecne...zrovna tyhle 2 upravy mi prijdou docela zajimavy a jinak vcelku prumerny debut ozivuji. a ze erikuv hlas je suchy a nezajimavy?....:o)

    btw. tohle tedy uplne nechapu, jak myslis: ""Minea" by byla dobře napsaným singlem pro rádia možná někde v zahraničí, ale v našich končinám téměř jistě zůstane bez povšimnutí, tudíž si kapela klidně mohla odpustit zřejmé kompromisy, kterých je na desce plno."

  • zase jedna nesmyslná recenze... (janS, 23.04.2006 10:01) Reagovat

    No, co dodat.. Přijde mi, jako by si tu desku ani neposlechl.. Rozhodně 5/10 je málo chlape!! A ta hláška s písní Minea je fakt vtipná...

  • Slusnej blabol (Lukas, 23.04.2006 15:41) Reagovat

    Tak tohle jsem opravdu uz hodne dlouho necet. Vzdyt si recenzent odporuje snad v kazdym odstavci! Ale na druhou stranu jsem si diky tomuto blabolu Babybox opravdu sehnal, i kdyz jsem o Slots jeste neslysel. Tudiz me po poslechu recenze pobavila jeste vic. Stejnej scenar pisnicek, akorat je jedna narez, druha swingovka s houslema a pak nejaka ta pomala, holky jako hosti atd... Doufam, ze vam za ty kraviny neplatej. Novinarsky remeslo vam opravdu nic nerika. Ale pro Slots reklama dobra. PS. Jeste zajdu radsi na koncert, abych mrknul na ty kompromisy. Oni jako hrajou normalne heavy metal nebo co?

  • Minea (dana, 23.04.2006 15:51) Reagovat

    Taky si musim trosku prihrat polivcicku. Co je to za blbost s tou Mineou. Bud je pisnicka dobra, nebo snad blba ne. Jako ze maj skupiny delat pro Cechy asi nejaky specialni hudby (singly), treba lehce do polky, aby jsme to pochopili. To jsem teda taky jeste necetla. Proc je proboha nechavate psat recenze? Vzdyt to kazi jmeno celymu serveru.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- MeetFactory zve na Indie Night s The Slots (06.09.2010 13:55)
- Sdružení Fokus zve na benefiční koncert v čele s The Slots (27.02.2010 10:58)
- Rybičky 48 pokřtí v Abatonu svoji novinku (06.10.2009 07:49)
- SPS pokřtí "válečné" DVD (29.09.2009 14:46)
- Lety mimo zakončí sezonu vlastním open-airem (14.09.2009 10:53)
- Fotogalerie: The Slots ukázali Lucerně "plastickou kulturu" (22.05.2009 17:48)
- Recenze: Zatraceně dobré graffiti (09.02.2009 00:00)
- The Slots pokřtí svou druhou řadovku v Lucerna Music Baru (14.01.2009 13:06)
- Audio: Poslechněte si "Nobody Knows" The Slots (05.12.2008 15:29)
- Fotogalerie: The Slots, NiceLand a The Roads v Rock Café (06.10.2008 21:41)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu