shop.musicserver.cz

Jukebox 16/2006 - remixy 'Breathe' Lennyho Kravitze

Vydáno: 19.04.2006 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Tento týden jsme pro Jukebox připravili lahůdkový speciál. Lenny Kravitz ve spojení s firmou Absolut zveřejnil na internetu originál své skladby "Breathe" a deset remixů od zajímavých projektů z celého světa, vše samozřejmě v nejběžnějším formátu mp3. Stránka je pojatá opravdu velkolepě (a trochu déle se načítá), včetně profilů hudebníků a klipů ke všem skladbám. Výjimečně nezveřejňujeme přímé odkazy k jednotlivým souborům, budete se k nim muset proklikat přímo na stránce.

1. Lenny Kravitz - Breathe (Original Mix) (6/10)

Lenny Kravitz - Breathe
Když jsem slyšel tuto verzi, vůbec mě nenapadlo, že poslouchám originál, spíše to vypadalo na remix od nějakého současného německého electro-housera (Tiefschwarze třeba). Originálu "Breathe" od Lennyho Kravitze vévodí pulzující rytmus v pravidelném rytmu, kytarové riffy jsou značně deformované, což platí i o jeho hlase, který zní, jako kdyby živého zpěváka nahradil robotický vokodér. V promomateriálu se píše, že Kravitze k napsání písně inspiroval kreativní potenciál nápoje Absolut, což může znamenat jen to, že vypil celý obsah a prázdnou sklenicí se po tři a půl minuty bušil do hlavy. Bože, ten rytmus je ubíjející a Lenny vůbec není funky, i když to sólo v druhé polovině je povedené. Pro fanoušky, kteří by chtěli další "American Woman", to bude určitě velké zklamání, ale co, vždyť je to vlastně jen reklamní píseň.
2. Breathe Remixed By Ashlee Beedle (8/10)

Lenny Kravitz - Breathe Británie
Nuže, Kravitz chtěl patrně udělat taneční track, ale musel přijít Ashlee Beedle, aby se na "Breathe" dalo v klubu tancovat. Člen X-Press 2 natáhl skladbu ze tří minut na devět a z originálu nechal jen kytarové licky plus Kravitze, který se, přiznejme si to, do houseového remixu moc nehodí. Ale Beedle ho smáznout nemohl, takže nám nezbývá, než se těšit na instrumentální vinyl.
3. Breathe Remixed By Wang Lei (9/10)

Lenny Kravitz - Breathe Čína
Teď by to chtělo něco odvážnějšího, volám, a s remixem čínského DJe Wanga Leie se toho dočkám. Tohle je podle internetu opravdu zajímavý chlapík. Nejprve studoval čínskou operu, pak se stal rockerem a nakonec ho uchvátil laptop a electro. Loni v Evropě debutoval s albem "Xin", které je trochu do drum'n'bassu, což je dneska už možná sprosté slovo, ale je to tak. Jeho remix je svérázná dekonstrukce původního motivu, funky a řízná, ale abych tak řekl... s nestabilním jádrem. Wang Lei je, zdá se, hudebně hodně vepředu a hlavně mimo zavedená klišé taneční scény a těším se, co nám ještě v budoucnu předvede.
4. Breathe Remixed By Eric Robinson (8/10)

Lenny Kravitz - Breathe USA
Dalšího remixu se ujala jedna z utajovaných hvězd černé hudby, Eric Robinson léta píše pro své kolegy (Musiq Soulchild, Jazze Pha), nenápadně vydává výborné singly, ale na výsluní se rozhodně nehrne. Nebýt Gillese Petersona, který ho mohutně propaguje ve svých pořadech na BBC, nikdo by o něm nevěděl. Jeho remix je v duchu futuristického soul-funku a podobá se předělávce "In Limbo", kterou jeho parťáci Sa-Ra dodali na remixové album Radiohead. K absolutní spokojenosti chybí detailnější práce se strukturou skladby, které chybí nějaký vrchol.
5. Breathe Remixed By Jazzanova (9/10)

Lenny Kravitz - Breathe Německo
Němečtí nu-jazzoví specialisté Jazzanova raději remixují, než vydávají vlastní skladby a do Kravitze se pustili bez respektu. Nad svůj oblíbený broken beat nasadili samply, které jim poslal Lenny na DATce, ovšem pěkně je předtím prohnali filtry, takže třeba kytarový lick zní jako pištění myši, kterou uvážete na provázek a vší silou s ní točíte. Sedm minut lounge funkové pohody je možná trochu moc, smyčcové finále v závěru už zavání přílišnou sofistikovaností. Přesto moc povedený kus a další důkaz, že Jazzanova netočí písně, ale lahodné dortíky.
6. Breathe Remixed By Latinsizer (9/10)

Lenny Kravitz - Breathe Mexiko
Za touto verzí stojí mexický producent Pepe Mogt, který prý nade vše miluje zvuk starých analogových syntezátorů. Tady vycházel ze samplů, které měl k dispozici, ale v druhé polovině se elektroničtí důchodci ozvou a chvíli se ocitáme na večírku s Erasure. Do té doby je to ovšem maximálně oduševnělý remix, který evokuje bezstarostnost letního parného odpoledne. Navíc Kravitzův hlas zmnoží do sborů, které originálu sekundují. Chytré!
7. Little Louie Vega Remix (7/10)

Lenny Kravitz - Breathe USA
Remixový veterán, polovina výtečného produkčního týmu Masters At Work, má za sebou nespočet návštěv na b-stranách singlů, "Breathe" v jeho podání však zní trochu jako jen další prácička. Sice groovy a šlapavá, ale trochu z běžícího pásu. George Clinton by nás upozornil, že rozdíl mezi funkem a funkcí je malý (podstatně menší než mezi punkem a interpunkcí) a někdy se překročí tak lehce, že si toho ani nevšimnete.
8. Breathe Remixed By Luny Tunes (8/10)

Lenny Kravitz - Breathe Portoriko
Luny Tunes jsou producenti číslo jedna žhavého portorického stylu reggaeton. Narodili se v Dominikánské republice, pak se přestěhovali do Portorika a teď žijí v Bostonu. Remix pojali ze všech zúčastněných nejméně ortodoxně a jako jediní také do tracku pustili rappery, jmenovitě dvojici Wisin & Yandel, což ostatně velí trochu jiný význam slova remix za oceánem. Z originálu zůstalo jen málo, kromě Kravitze vlastně nic, což je samozřejmě jen dobře (notabene, když už za sebou máte sedm jiných verzí a napadá vás, že poslouchat deset remixů za sebou není zase až tak dobrý nápad). Na reggaeton to má nezvykle pomalý rytmus a skladba skončí dříve, než si vůbec všimnete. A tak si ji prostě musíte pustit ještě jednou.
9. Breathe Remixed By Nikko Patrelakis (5/10)

Lenny Kravitz - Breathe Řecko
Už tu byly breaky, latino, funk, house, electro a z mapy současných tanečních stylů snad už chybí snad jen trance. Tedy jak komu, mně třeba moc nechybí, ale v klubech je už dlouhou dobu pořádně v kurzu a těžko ho přehlédnout. Nikko Patrelakis je řecký producent žijící v Aténách a rozhodně nedělá jen trance, pro Kravitze si ale připravil synťákové plochy a pořádně tvrdý rytmus. Je to asi o vkusu, jsem už stará generace a tohle mě tedy nebere. Z tohoto danceflooru bych rychle utekl.
10. Breathe Remixed By The Presets (4/10)

Lenny Kravitz - Breathe Australie
Australany The Presets jsem do dneška neznal, přiznávám, ale podle toho určitého členu ve jméně jsem čekal nějaký rock. A mýlil jsem se. Moudrá Wikipedia mi poradila, že jsou dva, že kdysi hráli v kapele s týpkem ze Silverchair (eh, začátky nic moc), že vloni vydali svůj debut, který byl chválený kritikou a že je diváci zbožňují za bombastickou show. Což tedy já jaksi neocením. Nikde jsem se to nedočet, ale jejich remix mi zní trochu jako příspěvek do tvrdšího electroclashe, který je v Praze oblíbený, ale mě tohle retro dost nudí. To stejné platí o téhle skladbě, možná to bude tím, že jsem si nestáhl videoklip, kde se možná prohání Němky v kožených oblečcích a hošani s naondulovanými vlasy.
11. Breathe Remixed By Chromeo (9/10)

Lenny Kravitz - Breathe Canada
A na závěr patrně nejlepší remix ze všech. Kanadská dvojka Chromeo udělala z trochu sterilního originálu "Breathe" hutný funk s výraznou slapovou basou a náladou pěkně žhavého večera. Chromeo nám asi chtějí připomenout, že Kravitz nás chce celou svoji kariéru přesvědčit, že umí dělat lépe Prince než Prince sám a navíc se nehádá s nahrávacími společnostmi a není Jehovista. Lenny je sice hezčí než Prince , ale není tak originální. Chromeův remix z něho alespoň na chvíli Prince dělá, tedy do chvíle, než začne zpívat. Zatímco Kravitz drsně rockově štká "chci tě slyšet dýchat", Prince by do toho hekal a předstíral orgasmus. Vlastně, Prince to asi nepředstírá!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Lenny Kravitz v klipu k "Human" zbavuje lidi mobilů obřím hudebním magnetem (09.04.2024 11:53)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Lenny Kravitz se vrací! Klip k novému singlu "TK421" není vhodný pro děti (19.10.2023 11:33)
- Video: Cher, Kylie, Mel C, Robbie a další si střihli "Stop Crying Your Heart Out". Hitem od Oasis podporují charitu (17.11.2020 14:07)
- Lenny Kravitz ruší koncert v Praze (09.07.2020 09:34)
- Video: Lenny Kravitz je v klipu k "Ride" za romantickou duši (03.06.2020 18:19)
- Lenny Kravitz znovu rozbouří Prahu (16.10.2019 20:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu