shop.musicserver.cz

Bolek a Lolek u táboráku

Vydáno: 13.02.2006 00:00 v sekci Recenze - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jsou to kluci jako já nebo ty. Dvojka k pohledání. Znovu zažívají skvělá dobrodružství s pohádkovými postavami, v zahradě i na pískovišti. A vy, pokud máte dost odvahy, se můžete s nimi na jejich dobrodružství také vydat. Lolek a Bolek a jejich skupina SuperCrooo mají nové CD "České kuře: Neurofolk".

8/10

SuperCrooo - České kuře: Neurofolk

Celkový čas: 45:00

Skladby: Intro, Kaprál, Party Shit, Solárium, Korleone, Kuřecí Zahrada, Norman, Kde Sou?, Reality Show, Krysí Smrt, Domácí Vězení, Outro, Superstar (Bonus)

Vydavatel: EMI

Tak tu máme nové album všemi oblíbených rošťáků Lolka a Bolka. Jejich rapové kulinářství nemuselo jít každému pod nos, leč takhle vypečenou dvojku nezbedníků byste těžko hledali od Aše až po Tatry. Po úspěšném debutu "Lolek a Bolek na divokém západě" a vedlejším projektu "Lolek a Bolek na prázdninách" nám přinášejí další várku rozverných dobrodužství ale i škodolibin a piškuntálií. Jsou to praví kamarádi, to je vidět na první pohled, a dali by za sebe ruku do ohně. Někdy jsou trochu rozzlobení, jindy se zase smějí na celé kolo. A my můžeme s nimi. Tentokrát nám uvařili "České kuře".

Od poslední desky trochu vyrostli. Dětské kalhotky jsou jim už malé, a tak teď navlékli havajské košile a kšiltovky. Přestali číst Mateřídoušku a předplatili si Ohníček, což znamená, že už nevyprávějí příběhy z pohádkového palouku, ale poučné historky o světě kolem nás. Hlavní část desky ale tvoří vzkazy kolegům z pohádkového světa. Vypadá to, že Pat z konkurenční kapely Pat & Mat jim udělal něco strašného, pravděpodobně jim v létě rozšlapal nádherný hrad z bahna, na kterém pracovali na břehu rybníka. Nešťastný Pat je srovnávnán s pasákem koz a Lolek mu slibuje, že mu způsobí tělesnou újmu na choulostivém místě. I dalším svým kamarádům slibují "Krysí smrt", což patrně nebude nic pěkného. Při poslechu se bude červenat i Ferda Mravenec, Krteček a další redaktoři omalovánkového časopísku Chajda. Lolek a Bolek je nechají provádět sexuální úkony, o kterých by děti do osmi let ještě neměly vědět.

Lolek a Bolek mají rádi holky. To se dá říct, protože je podle desky zvou na večírky (a řeknu vám, že být na takovém, který popisují v "Party Shit", druhý den by mě musela maminka dlouho budit, než bych vstal do školky). Ale nemají rádi úplně všechny. Třeba Sluníčko sedmitečné, které chodí do "Solária", to oni nemusí. Oni radši nějakou pěknou holku krev a mlíko a v sukýnce se slunečnicemi. Asi o tom něco vědí, protože Lolek rapuje o "Normanovi", což je smutný příběh o klukovi, který se nešťastně zamiloval do jedné takové holčičky. Ale ona ho nemilovala a nebo možná jo, ale osud byl proti nim. A vzpomínáte si na animovanou pohádku "Zahrada"? Bolek a Lolek tam také byli a hráli si s Velrybou a Kocourem a dělali další skopičiny. Tu písničku pojmenovali "Kuřecí Zahrada" a řeknu vám, že jsem při poslechu ani nedutal, jak to dopadne.

Tihle dva nerozluční kámoši, Lolek a Bolek, přece nejsou o moc jiní než třeba já nebo ty. Rádi si po obědě zdřímnou, nemají rádi rybí pomazánku (hlavně z tuňáka), stavějí si domečky z kostek a v létě chodí do lesa na borůvky. Mají ale nos na skvělá dobrodružství a umějí o svém životě vyprávět krásné příběhy.

NÁZORY
  • Bajka (Fred, 13.02.2006 00:20) Reagovat

    OOOOOOOooo to je kraaaasa tohle albuuum je naprosto dokonaly wytwor ceske sceeeny je to megagood wec na trhu a wsichni do toho dete!! Bolek a Lolek jsou oprawdu sikowni hosani a zaslouzi si rezpect o tom neni pochyb. Peez a ahoy.

  • :-)))) (space.lemon, 13.02.2006 00:24) Reagovat

    Tyvole jsem se musel skoro celou dobu smát :) Výborná recenze... Jinak k SuperCrooo - takový "zážitek" jako když člověk poprvé uslyší "děvko lízej prdel", to není a ani být nemůže. Taky udělat skoro celou desku o tom, jak jsou český rap v prdeli, moc prdel není... Já bych dal tak nadprůměr 6,5/10.

  • Album týdne musicserveru!!! To snad není pravda! (Fík, 13.02.2006 01:00) Reagovat

    Co jsem od nich slyšel, tak to byl vždy naprostý hnus, jak po hudební stránce, tak i jako sdělení pocitů těchto "umělců". Proboha, kam to tady spěje, kvalitní pop nebo poprock dostává horší hodnocení než tyhle ubohé duševní výblitky!

  • Fíku, neříká ti to něco...? (space.lemon, 13.02.2006 01:05) Reagovat

    "Obvykle člověk o hudbě, které nerozumí, nepíše!"

  • Díky! (Fík, 13.02.2006 01:20) Reagovat

    Ještě to ale pokračovalo: "Pokud totéž chválí i hudební profíci, tak na kvalitě té hudby asi něco bude". Ale tohle pro mě NENÍ hudba ... a víš kolik bodů dal Veselý tomu poslednímu "dílu" Madonny? Můžu snad to jeho hodnocení brát vážně?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: James Cole a Hugo Toxxx ve skladbě "Arnold Leopard-Navrátil" opět spojili síly (21.08.2017 16:16)
- Recenze: Česká scéna's not dead (31.12.2010 05:00)
- Bigg Boss uspořádá párty ve svém obýváku (03.10.2010 17:07)
- Naživo: Hiphopový víkend v nejlepší náladě (20.07.2010 22:07)
- Bigg Boss přichystal moravské miniturné (05.03.2010 17:29)
- Naživo: Lávka na p**u, koncert o ničem (01.11.2009 10:24)
- Recenze: Dneska je kapitánem Láska (20.10.2009 18:00)
- Recenze: Kde domov můj? (23.06.2009 05:00)
- Hiphopová špička zavzpomíná v Roxy na Honzu Turka (13.05.2009 14:35)
- Špička českého hip hopu vystoupí v Táboře (04.03.2009 14:22)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu