shop.musicserver.cz

Nejhezčí dárek... pro vaši prababičku

Vydáno: 10.01.2006 05:00 v sekci Recenze - David Věžník | foto: facebook interpreta

Čtveřice chlápků jako ze žurnálu, která si říká Il Divo, vydala v minulém roce hned dvě desky. Ta druhá dostala název "Ancora" a podobně jako na eponymním debutu nabízí kýčovitou směs popu a klasického zpěvu. Takže nic, co by někoho muselo nutně zajímat. A to ani protože je tam Celine Dion nebo "Ave Maria".

5/10

Il Divo - Ancora

Celkový čas: 44:41

Skladby: Heroe, Isabel, I Believe In You (Je crois en toi) (Il Divo and Celine Dion), Unchained Melody (Senza catene), Si tú me amas, Ave Maria, Hasta mi final, All By Myself (Solo otra vez), En Aranjuez con tu amor, Pour que tu m'aimes encore, O Holy Night

Vydavatel: Sony BMG

"Il Divo přivedli operu do mainstreamu," hlásá hrdě web tohoto čtyřlístku. Potěžgatě. No, asi to nedá zas takovou práci, když "Ancora" byla za minulý rok už jejich druhá deska. Během těch několika měsíců samozřejmě nelze čekat žádný prudký obrat, co se hudebního i vizuálního vyjadřování týče. A tak stejně jako eponymní debut i "Ancora" kloubí výše zmíněné v intencích jasně čitelného prvního plánu a absence plánů druhých, a to vše v podání čtyř urostlých mužů, kteří jako by vypadli z obálek časopisů typu Men's Health. No a páč deska úplnou náhodou vyšla v čase vánočním, můžou se prababičky těšit i na "Ave Maria".

Proč prababičky? Protože jiná věková a pohlavní skupina zřejmě nebude schopna vnímat tu "krásu". Myšlenky studenta konzervatoře oboru Operní zpěv se ubírají od "Opera? A ta je jako kde?" ("Heroe") po "Ten to má pěkně posazené" ("En Aranjuez con tu amor"), ale to je vše. Žádné nadšení či dokonce obdiv. Může za to produkce: Písně jsou jedno velké klišé - jak aranžérské (klidné začátky, bouřlivá patetická finále), tak nástrojové (harfy, smyčcové orchestrální orgie...). V mnoha případech jde o coververze známých popových balad (jak jinak?) jako "All By Myself" nebo "Hero". Ze tříčtvrtěhodinového kvartetálního vibrata jen na chvíli vyruší duet se Celine Dion "I Believe In You (Je crois en toi)", který vyšel i na jejím albu "On Ne Change Pas", ale ani to není žádná pecka.

Ještě jedna cílová skupina vlastně může být tímhle cédéčkem oslovena: dívky 10 - 12. I ty si můžou najít v "kapele" toho svého (neb typy jsou přirozeně rozptýleny od macho po homoikonu) a jemu vyjadřovat náklonnost, jeho obdivovat a z jeho krásného hlasu se radovat. Zbývá jen zapřemýšlet, jestli děvčata (ať už ta dvanáctiletá, nebo osmdesátiletá) v rámci kulturní krmě nepodarovat něčím jiným než "Ancorou". Debut dostal od kolegy Svobody sice čtyřku, to však neznamená, že by novinka byla lepší. Je dost možná srovnatelná, v subjektivní míře pocitu na zvracení byl však on v březnu zřejmě o něco citlivější.

NÁZORY
  • Nesuhlasim s vasou kritikou! (Zuzana, 11.01.2006 21:15) Reagovat

    Mam 18 rokov a urcite iny mozog ako 12 alebo 80 rocne "dievca". IL DIVO je naozaj najlepsia skupina a nemyslim si to sama! Na oficialnom fore najdete mnoho fanusikov, ktori vam to potvrdia! Myslim si, ze ich styl - nieco nove, s cim sa ocividne neviete zmierit - je naozaj ovela lepsi ako napr. taky Robo Mikla! Skuste druhykrat zobrat do uvahy aj nazor viacerych ludi! Nie len ten vas! A naozaj by ma seriozne zaujimalo, ci vy, pan kritik, mate hudobne vzdelanie !!!

    IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!! IL DIVO !!!

  • Zuzano (David Věžník, autor, 11.01.2006 23:39) Reagovat

    Jistě, skandování jména oblíbené skupiny na konci každého příspěvku je skutečně klasickým projevem vyspělého a vyzrálého mozku. :-) Přirozeně vám ale přeji s Il Divo spoustu krásně prožitých chvil a též příjemných debat o skupině, k čemuž se nejvíce hodí právě oficiální fórum. Názor jiných lidí, kterým se tito hoši líbí, v potaz beru, na názor můj má však dopad minimální. A co se týče hudebního vzdělání? Seriózně odpovídám - nemám. Jestli mi v restauraci chutná, nebo ne, ale taky dokážu celkem poznat, a nejsem vyučený kuchař. Mějte se parádně a: JAMIE CULLUM!!! JAMIE CULLUM!!! JAMIE CULLUM!!! :-)

  • Obycajné vykradánie!!! (miso, 06.02.2006 03:31) Reagovat

    Skutocne nerozumiem jednej veci:ako mohla bohyna medzi spevackami akou je Celine Dion suhlasit s tym aby boli jej najvacsie francuzske hity prespievane touto skupinou?Asi jej to budeme musiet prepacit ,ved clovek robi chyby.A v recenzii ste sa mohli aspon zmienit o tom ,ktore piesne od Celine prebrali,lebo v jej podani su to nadherne pesnickove perly!!!

  • IL Divo (Sara, 09.02.2006 11:39) Reagovat

    Ahoj.Chtela bych rict, ze je mi 16 a stejne zboznuji IL DIVO.Kritikovi bych chtela vzkazat, ze asi jim zavidi ze maji uz 2 cd za 1 rok.Vsichni z IL DIVA jsou velice vzdelani a venuji se humanitarni cinnosti.Doporucuji si precist jejich autobiografii na jejich oficialnim webu.Kritik je asi zklaman ze my, fanousci IL DIVO,N neposlouchame zadne Kabaty nebo tak neco.Ale ctime tradice opery, ktera se tahne po cela staleti.IL DIVO je ohromnou novinkou ve svete opery, ktera snazi priblizit k mladym lidem a zvysit jejich zajem o operu.Meli bychom jim byt vdecni, ze obratili tolik mladych lidi k opere.A nejsou tam zadni 80-nici.Jen se podivejte do fora.Vzdyt 80-nici neslysi ani zpravy natoz pak tak krasnou hudbu, jakou ma IL DIVO.Nekdo proste neunese ze jini maji talent, vzdelani a dobre srdce. At zije IL DIVO!!!!!!!!!

  • ty krávo (Jana, 13.02.2006 10:46) Reagovat

    Ty krávo, jak si dovolíš písať také sprostosti, ty si píš kritiky takého znenia, akurát tak na "Božského Káju"

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Céline Dion kvůli nemoci zrušila celé evropské turné (27.05.2023 18:43)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Céline Dion natočila několik písní pro soundtrack k filmu "Love Again", ve kterém i hraje (15.05.2023 08:21)
- Video: Nesmrtelný hit "My Heart Will Go On" od Céline Dion dostal v podání skupiny MUNA indiefolkový nádech (10.04.2023 10:22)
- Céline Dion trpí vzácným onemocněním. Přesouvá kvůli němu evropské koncerty (08.12.2022 23:11)
- Il Divo v Praze představí se symfonickým orchestrem všechny své hity (12.09.2022 07:51)
- Céline Dion ruší turné po Severní Americe. Na vině jsou zdravotní potíže (20.01.2022 15:59)
- Zemřel Carlos Marín z Il Divo (20.12.2021 11:54)
- Nové desky 28/2021 - od Johna Mayera přes Clairo po Dee Gees (21.07.2021 08:00)
- Brit se opil a pak si změnil jméno na Céline Dion (05.01.2021 18:27)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu