shop.musicserver.cz

Tři skvělé zpěvačky a jedna prázdná Lucerna

Vydáno: 22.11.2005 12:30 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Velice zajímavé trio zpěvaček zazpívalo tuto neděli na charitativní akci s názvem Music Helps Children. Misha, Iva Frühlingová i Martina Balogová zpívaly skvěle, ale celému koncertu chyběla jedna důležitá věc - diváci. Více se dozvíte v následujícím reportu.

Misha, Praha, 20.10.2005 - small a
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Modelka Tereza Maxová a její nadace pořádaly tuto neděli v pražském Lucerna Music Baru charitativní akci s názvem Music Helps Children, která měla od počátku velké předpoklady k úspěchu. V rádiu běžely reklamy, inzeráty v časopisech, lístek se pohyboval kolem 150 korun a hlavně hudební osazení slibovalo skvělý hudební zážitek, kdy se na pódiu vystřídaly tři talentované mladé zpěvačky. Díky nim se z tohoto koncertu stala téměř mezinárodní akce. Zazpívala slovenská Misha, skoro Francouzka Iva Frühlingová a domácí, nicméně převážně anglicky zpívající Martina Balogová. Nevím, jestli za to může nedělní termín, či něco jiného, ale bohužel se divácky z této akce stal spíše propadák.

Misha, Praha, 20.10.2005 - small b
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Možná za to může i relativně brzký začátek akce, jež měla podle plakátů začít už v šest hodin. V šest pochopitelně nebylo ještě ani odemknuto. Když zhruba ve čtvrt na sedm konečně začali pouštět, zjistil jsem, že první zpěvačka vystoupí až v půl osmé a do té doby bude vyplňovat čekání jakýsi DJ. Jak tomu bývá zvykem ani v půl osmé se koncertovat nezačalo, asi se čekalo až přijde více lidí a nebylo se čemu divit, v tuto chvíli se prostory Lucerna Music Baru pohybovalo na dvě stě lidí. Bohužel, do konce se jich víc neukázalo, a tak se koncertovalo ve velmi komorní atmosféře.

Misha, Praha, 20.10.2005 - small c
© Lukáš Písek / musicserver.cz
To nejlepší hned na začátek, i tak by se dal komentovat line-up. Slovenskou Mishu jsme měli možnost naposled vidět v Praze na jaře a to v trošku odlišném světle. Tehdy hrála v podstatě takový akustický set pouze s bubeníkem a klávesistou, zatímco nyní přivezla už celou kapelu ve složení kytara, basová kytara, klávesy a bubny. Upřímně řečeno z jejího vystoupení mám pocit, že ona může zpívat s jakýmkoliv doprovodem a stejně to pořád bude výborné. Koncert odpíchla skladbami z poslední desky "Misha". Od "Dobrého pocitu" přes "Music" se dostala až ke "Stále", kterou zazpívala včetně všech hlasových smyček, a v podstatě hned od počátku sklízela od té hrstky lidí zasloužené ovace. Svým stylem na rozhraní mezi r'n'b a jazzu za chvíli roztančila lidi a když začala sázet hitovky typu "Words" nebo "Naozajstné dobré" a především "Barbecue", chvilku to vypadalo, že většina lidí přišla hlavně kvůli ní. Doprovodná kapela dala i dalším písničkám daleko hutnější zvuk a své udělala i akustika Music Baru. Jenom po tom, co odzpívala Misha poslední "Druhou", jsem si tak říkal, jestli ona nepřináší podobným akcím smůlu. Ve Futuru taky na jaře nepřilákala moc lidí, ale zase na druhou stranu na obou akcích ti, kteří se na ni přišli podívat, si její koncert patřičně užívali. Osobně má u mě za nedělní vystoupení jedno malé mínus, a to že nezahrála výbornou "Stonewalling", ale to je opravdu to jediné, co jí samotné šlo vytknout.

Iva Frühlingová, Praha, 20.10.2005 - small a
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Po jejím odchodu přišla na jeviště moderátorka večera Laďka Něrgešová s ještě jedním speakerem, jehož jméno jsem bohužel přeslechl. A zde právě začala asi ta nejtrapnější část, která se opakovala i mezi koncerty zbývajících dvou zpěvaček. Odstartovala totiž dražba jakési exklusivní řady oblečení Time-Out, na kterou bylo ale připraveno pouze několik málo jedinců. Většina z lidí nejspíš přišla pouze na koncert a o nákup zboží zjevně nejevila příliš zájem a spíše se uchylovala do psychologického úkrytu k baru.

Iva Frühlingová, Praha, 20.10.2005 - small b
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Když konečně dražba skončila, přišla na řadu Iva Frühlingová (mimochodem používá už i Krajčovo jméno?). Po angličtině a slovenštině se tak dostalo i na francouzštinu a od r'n'b a jazzu se přešlo více k popu a rocku. Abych se přiznal, Ivu jsem viděl na koncertě vůbec poprvé, a tak nedokážu posoudit, jak se chová jindy, ale v Lucerně mi přišla, a teď mi všichni prominou, nějaká divná. Písničky zpívala velice dobře, ale ve chvíli, kdy začala mluvit, přišlo mi jako by byla úplně někde jinde. Nicméně po muzikální stránce si nemohu na nic stěžovat, i když její muzika na lidi působila asi nejméně a pravdou je, že při první "Tu Me Manques" její mikrofon chytal zpětnou vazbu. Lidé na ni zjevně neměli náladu a našlo se pouze pár nadšenců, kteří se odvázali tancovat. Během jejího koncertu zazněly prakticky všechny hity, které se dostaly do podvědomí širší veřejnosti díky filmu "Román pro ženy". Po "La Muerte" zazněly i dvě novinky z alba "Baby Doll", ve kterých naznačila dosti velký přesun k rockové hudbě. Obě dvě byly o dost tvrdší než jsme mohli slyšet na desce "Litvinov". Samozřejmě se dostalo i na autobiografickou "Alice" a na jednu coververzi skladby Bridget Bardot - "Harley Davidson". Těžko říct, jestli to bylo stylem nebo onou divnou komunikací s publikem, ale po dohrání svého koncertu odešla Iva Frühlingová z pódia v téměř naprostém tichu.

Martina Balogová, Praha, 20.10.2005 - small a
© Lukáš Písek / musicserver.cz
Příjemné překvapení přišlo po další aukci, kterou tady již nebudu rozebírat. Martinu Balogovou jsem naživo viděl zatím třikrát (jednou na koncertě SuperStar, posléze na křtu desky Anety Langerové a nakonec na šíleném LG Tour) a teď to bylo tedy do čtveřice všeho dobrého. Poprvé se představila se svou kapelou, která byla, ve srovnání s předchozími nejpočetnější. Na pódiu se nakládal kytarista, basák, perkusista, klávesák, bubeník a dvě doprovodné zpěvačky, a i když bylo vidět, že se s nimi Martina zatím sžívá, musím napsat, že koncert všichni zúčastnění odehráli více než slušný. Martina a její band hráli prakticky pouze písničky z debutu "I'm Not From Here", jehož titulní skladbou koncert otevřela. V následující "Breakfast, London Style", která je příjemnou funky laděnou písničkou, jsem citelně postrádal ještě dechovou sekci, ale uznávám, že to bych chtěl už příliš. Martina pak servírovala jednu ochutnávku za druhou, popovou "Someone Like You", rychlejší r'n'b song "Feel Like A Woman", pomalou baladu "Já se rouhám" nebo například lehce jazzovou "Sunshine". Vzhledem k tomu, že jsem slyšel většinu písniček poprvé, musím uznat, že jsou velmi kvalitní a jestliže stejně dobře vyznívá i deska, o čemž nepochybuji, pak má Martina Balogová můj obdiv. Do pořádného groove se pak pustila společně s "Gonna Give You Something", kterým roztančila tu hrstku lidí u pódia, jejichž počet se v průběhu doby snad ještě zmenšil. Samozřejmě Martina musela ukázat i svůj velký hlasový potenciál a vybrala si k tomu italsky zpívanou písničku. Během jejího vystoupení jsem narazil snad na jediný kaz, kdy se v pomalé nádherné "You're My Love" najednou z reprobeden ozývaly naprosto otřesné, neidentifikovatelné rány. Celé své vystoupení Martina Balogová zakončila swingem, ve kterém se představili v krátkých sólech i všichni muzikanti.

Mohla to být velice vyvedená akce, všechny tři zpěvačky ze sebe vydaly i přes minimum publika maximum, ale celkový dojem je spíš horší než lepší. Sama hlavní "pořadatelka" se ani neukázala, plynulost koncertu těžce narušovaly aukce oblečení, se kterou zjevně počítal málokdo, a hlavně zkrátka tomu všemu chybělo početnější publikum.

Music Helps Children - Misha, Iva Frühlingová, Martina Balogová, Lucerna Music Bar, Praha, 20.11.2005

Fotogalerie

Misha, Praha, 20.10.2005 - small d
© Lukáš Písek / musicserver.cz

Iva Frühlingová, Praha, 20.10.2005 - small c
© Lukáš Písek / musicserver.cz

Martina Balogová, Praha, 20.10.2005 - small b
© Lukáš Písek / musicserver.cz

Misha, Praha, 20.10.2005 - small e
© Lukáš Písek / musicserver.cz

Martina Balogová, Praha, 20.10.2005 - small c
© Lukáš Písek / musicserver.cz

NÁZORY
  • Hezký fotky (Jindřich, 22.11.2005 13:58) Reagovat

    Fakt pěkný, Luky!

  • To trochu nechápu (Adoš, 22.11.2005 16:04) Reagovat

    na každý koncert hudebních "sraček" - sorry že to používám ale je to tak, se každý nahrne, že pomalu hala nestíhá....Ale že na takovéto tři talentované zpěvačky, které sou zárukou vyloženě dobré muziky přijde tak málo lidí tak to nechápu!!!!Lidi vy ste divní!!!!!!

  • To trochu nechápu taky (Misha (kluk) ;-), 22.11.2005 16:09) Reagovat

    Jo jo, dneska může bejt človek rád za kvalitu, ale lidi radši poslouchaj sračky.

  • SUPER (KUBA, 06.12.2005 18:07) Reagovat

    OSOBNĚ JSEM NA KONCERTU BYL SE ZVĚDAVOSTI,MISHA A IVA NIC MOC.DECH SVÝM SPĚVEM MY VYRAZILA MARTINA BALOGOVA.ÚŽASNA BARVA HLASU PÍSNĚ HLÁSEJÍCÍ SE DO SVĚTA.BMG MI MĚLA BALOGOVOU PROPAGOVAT V ANGLII NEBO USA MISLÍM KDYBY VYMAZALA ČESKE PISNE TAK JSE STANE SVĚTOZNÁMOU.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pekař je v klipu "Já a ty" v posteli s Ivou Frühlingovou (29.02.2024 12:27)
- Iva Frühlingová lituje, že se stala slavnou (09.05.2017 10:58)
- K(r)ávoviny: Dara Rolins z nadhledu a Iva Frühlingová z podhledu v jednom přehledu (26.02.2014 14:13)
- Iva Frühlingová to zkouší s hip hopem. Spojila se s formací ATMO Music (15.11.2013 15:51)
- Video: Živě: Iva Frühlingová - I Follow Rivers / Hey Hey Hey (City live) (01.10.2013 17:58)
- Iva Frühlingová vydává nové album "Chic á Paris" (27.09.2013 08:04)
- Iva Frühlingová vydá v červnu čtvrté řadové album (17.04.2013 13:05)
- Nové desky pro 21. týden (20.05.2012 07:24)
- Video: Sámer Issa feat. Martina Balogová - Pár kapitol (04.01.2012 18:27)
- Misha vystoupí v Hard Rock Cafe v rámci Slovenského dne (19.05.2011 15:35)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber AC/DC Queen Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu