shop.musicserver.cz

HoSHI, to je NOoDa...

Vydáno: 21.11.2005 15:30 v sekci Recenze - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Mike Shinoda, jedna z hlavních postav nesmírně populárních Linkin Park, si v období mezi jejich druhou a třetí řadovou deskou udělal místo na vlastní projekt. Na pultech hudebních obchodů ho hledejte pod názvem Fort Minor. Pokud Shinodu alespoň trochu znáte, musí vám být nad slunce jasné, že na "The Rising Tied" nepůjde o nic jiného než o hip hop.

6/10

Fort Minor - The Rising Tied

Celkový čas: 62:02

Skladby: Introduction, Remember The Name, Right Now, Petrified, Feel Like Home, Where'd You Go, In Stereo, Back Home, Cigarettes, Believe Me, Get Me Gone, High Road, Kenji, Red To Black, The Battle, Slip Out The Back, Be Somebody, There They Go, The Hard Way

Vydavatel: Warner Music

"Doznání v přímém přenosu!" měl by Blesk na titulce, kdybych byl o ždibec slavnější a uváděl nějakej pořad. Rádio, televize. Koutek recenzí. Debutová deska Mika Shinody sólo. Fort Minor (něco jako Pevnost menšin) a "The Rising Tied" (něco jako "Povstání svázaných"). Během tý show bych musel přiznat, že jsem byl fanouškem Linkin Park. Je to tak. Byl jsem o několik roků mladší a bavili mě. "Hybrid Theory", "Reanimation", "Meteora" - všechno mám doma. Nu-metal. Rap plus zpěv. Ostrý riffy plus populární scratche. I v T-Mobile Areně jsem byl. Vzpomínky? Texty jsem znal všechny, Chester měl sádru, Mr. Hahn za gramcema byl nejlepší a zvuk stál za hovno. Časem mi došlo, že "da best thing" v jejich diskografii je remixový "Reanimation", a tak je v současnosti to s nejmenší vrstvou prachu na svým obalu. Shinodu jsem měl ze všech nejradši. Má dobrou barvu hlasu a přišel mi, že ho to z celejch LP baví nejvíc. Hrál na kytaru i klávesy, remixoval, rapoval i zpíval ("Numb"). Chester akorát kvílel jak nakopnutej do rozkroku. Jó, Linkin Park jsem měl rád. Pak jsem najel na Faith No More - starší, něco jako pre- týhle nu-metalový vlny, a o Empire State Building inteligentnější.

Nečekal jsem, že by Shinoda oznámil něco jinýho, než: "Moje sólová deska bude hip hop." Někde snad dokonce řikal, že hudbu začal chtít dělat potom, co viděl naživo Public Enemy. I když tenhle žánr, přiznávám, není můj obor, byl jsem zvědav. Už na první poslech se vyrojí několik nepříjemných otázek. Přestože ta deska tak příjemně plyne. Šedesát dva minut. Což je vlastně takřka celej repertoár Linkin Park. Ovlivnilo působení v Linkin Park Mika Shinodu natolik, že cokoliv, co teď vyplodí, bude znít jako oni, nebo měl na jejich zvuk prostě takovej vliv? Hádáte správně. "The Rising Tied" zní jako Linkin Park bez kytar a Chestera. Už během druhýho tracku to každýho napadne. Z toho vyplývá jedna zásadní věc - ti, kteří jedou v opravdovým hip hopu týhle desce společně pošlou jedno velký "Fuck Off".

Jenomže o osud "The Rising Tied" se nebojím. Možná, že ji potopí x (kde x je reálné číslo od 1 výš) recenzí, ale posluchačů si najde habaděj. Zafunguje něco jako "ten z Linkin Park" nebo "ta, co jsem slyšel/a, je cool". Dvojka je dost dobře možná, protože uvolněný věci jako "Remember The Name" nebo "Petrified" jsou opravdu docela cool. Obě postavený na docela razantním beatu a se schopností donutit člověka k pohybu. Smůla ale je, že všechno kolem tak jako splývá. Většina materiálu si je podobná jako vejce vejci. Druhej poslech už trochu nudí a třetí kolečko už zvažuju. Věcí, co mě na "The Rising Tied" nějak vzaly, je málo.

"High Road" s veselým mačkáním několika kláves klavíru a na celkovou náladu desky podezřele "ejchuchů" refrénem a "Where'd You Go", při které se nedá nevzpomenout na Eminemovo "Stan" (sampl s ženským hlasem, tady Holly Brook). A párkrát jsem si zakejval hlavou. Na hodinu slabota. Shinodův debut prostě dojíždí na absenci zajímavých momentů. Několik věcí se povedlo a nepochybuju o tom, že se v rádiích chytnou. Jenže - "It's not enough, Mike."

NÁZORY
  • kritika je potřeba...i když (MATES, 21.11.2005 16:36) Reagovat

    no já jsem byl..a ještě i jsem velký posluchač Linkin Park...a Mike...je to velká osobnost to dokázal i na Reanimation kde dělal producenta...prostě je to velmi nápaditý člověk kterýho tahle práce baví...a baví ho myslím nejvíc z LP..a baví se tím..tuto desku jsem slyšel už tak 10-krát..na první poslech mě nějak moc nezaujala..nechal jsem to jeden den uležet..a druhý den jsem si pomalu začal nacházet oblíbence..a zjistil jsem že ta deska je hodně dobrá a člověk se u ní i pobaví..nevím prostě do Hip Hopu nedělám ale tahle deska se mi líbí..i když poslední dobou mám celkem blízko hip hopu..stejně mojí hlavní prioritou zůstane NU-METAL...ale tahle deska je podle mě povedená...a dal bych jí 90%...toď vše..

  • ...no možná jsem jim přidal.. (MATES, 21.11.2005 16:53) Reagovat

    ...90%...to je asi moc...musím jim vynadat za ten jakoby výpadek uprostřed který mě doopravdy přišel nezajímaví...ale pak se album začalo vyvíjet jinam a to se mi líbilo...no prostě tak ta dáme na 80%....:o))

  • recenze?!? (maya, 21.11.2005 17:19) Reagovat

    tak jestli tohle je objektivní recenze..tak já jsem španělská královna!!jako fanouška především kvalitní hudby mě tato recenze uráží! jestli je názorem autora, že fanoušek hip hopu pošle the rising tied fuck you, pak já autorovi posílám ještě větší fuck you!!!

  • Recenze?!?!?! (Fly, 21.11.2005 17:30) Reagovat

    Tak sorry, ale tohle mi fakt nepřijde jako recenze od člověka kterej se vyzná v hudbě. To album má něco do sebe a zatím mi přijde dobrý! A pokud má někdo pocit že to zní jako LP tak je hluchej. A co si pamatuju já, tak Mike nikdy neříkal že to bude přímo hip hip. Říkal, že to nebude rock, ale ani přímo hip hop. Takže klid.

  • recenze??? (lp.chemist, 21.11.2005 17:32) Reagovat

    tak takovyhle pisalky co si myslej ze 50Cent nebo podobnej shit je neco skvelyho by meli rovnou vyhazovat. a proboha, jaky chce jeste zajimavy momenty nez Kenji, Slip Out The Back nebo Where´d You Go? slyseli ste snad u 50Centa nazivo hranej klavir nebo smycce?

    kdyz se dela recenze, neposlechne se cdcko jenom jednou a hned vykydate svij prvni nazor na car papiru. kdyz tam ten "radoby profesionalni redaktor" napise ze znal nazpamet vsechny texty LP, tak by se predpokladalo ze mu bude aspon stat za to prohlidnout si i texty fortu. jenze ne, to asi bylo moc namahavy. a tak proste vykyda ze je to na nej slabota a ze vsechno je podobny jak vejce vejci. tak se trochu zamyslete!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- Video: Mike Shinoda opět sólo. Singl "Already Over" v sobě nese prvky pop-punku a power popu, ale i DNA Linkin Park (10.10.2023 15:36)
- České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin (24.05.2023 08:11)
- Miley Cyrus i po čtvrtroce vládne rádiím, na záda jí dýchají Linkin Park (05.05.2023 17:00)
- Metallica odstartovala v české albové hitparádě na stupních vítězů, v první desítce boduje i Katapult (27.04.2023 15:30)
- Nové desky 14/2023 - od Ellie Goulding přes Mudhoney po Powerwolf (12.04.2023 08:00)
- Video: Mike Shinoda řve "In My Head" pro šestý "Vřískot" (23.03.2023 12:10)
- Video: Linkin Park s archivní novinkou "Lost" fanouškům splnili sen (16.02.2023 11:16)
- Linkin Park oznámili vydání dosud nezveřejněného songu "Lost" (07.02.2023 14:07)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu