shop.musicserver.cz

Světluška Aneta rozzářila Lucernu

Vydáno: 22.10.2005 09:10 v sekci Naživo - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Dlouhodobý sbírkový projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu a České televize vyvrcholil v Lucerně koncertem, který byl zárověň dovršením již třetího ročníku této akce. Hlavní patronka projektu Aneta Langerová si pozvala celkem tři hosty a společně s nimi pomáhala nevidomým dětem.

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10.2005 small a
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Poslední dobou se to sbírkovými projekty jen hemží. Ať už se jedná o sbírkové koncerty, kde pomáháme tak trochu sami sobě, a to sice v rámci České republiky, jako třeba nedávný koncert pro Kapku naděje. Nebo stejně hojně se vyskytující akce, kde se vybírá na pomoc lidí, kteří nemají takové štěstí jako my. Šťastně žijící obyvatelé střední Evropy, kterým nehrozí ani zemětřesení, ani tsunami. Koncert pro Světlušku spadá do kategorie první. Tato akce měla za úkol pomocí dárcovských SMS vybrat co nejvíce peněz pro nevidomé děti. A ať už díky přímém přenosu České televize a Českého rozhlasu, nebo díky samotné hvězdě večera Anetě Langerové se to povedlo. Nakonec na konto Světlušky přišlo spolu se vstupným skoro pět milionů korun. Ale pojďme popořadě. Úderem osmé hodiny večerní koncert začínal. První, kdo se na pódiu pražské Lucerny objevil hned na úvod, byla sama Aneta.

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10 small b
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Svou písní "Skvělej nápad" přivedla všechny náctileté fanynky v prvních řadách do varu a poté uvedla moderátora večera Michala Horáčka. Ten osvětlil vše o sbírce pro Světlušku a nechal pokračovat Anetu v tom, co umí nejlépe. Postupně nás se svojí kapelou, v čele s ex-tatáčem Maťo Mišíkem, přesvědčila o tom, že patří mezi tuzemskou první ligu. Celkově bylo vidět, že si Aneta se zbytkem skupiny rozumí. Určitě se za léto, kde sjezdili nesčetně festivalů, sehráli a konečně působí takovým kompaktním dojmem. Už to není jen Aneta a ti, co jí dělají křoví, ale Aneta Langerová jako plnohodnotná kapela. Její úžasný hlas, který jsme si mohli poprvé pořádně vychutnat v písni "Hříšná těla, křídla motýlí", zněl i tento den jako balzám na uši. A když nám ukázala i jeho zastřenou barvu v písničce "Thank You" z repertoáru Alanis Morissette, bylo už všem jasné, že před sebou mají to nej, co momentální česká hudební scéna může nabídnout.

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10 small c
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Prvním hostem byla Lenka Dusilová. Ovšem než se připravila, vyplňoval čas Michal Horáček a poté i krátký film o postiženém malém klukovi, kterému Světluška pomáhá. Panu Horáčkovi celý večer s moderováním asistovala i nevidomá studentka konzervatoře Jana Deyla Alena Schutová, která se svého úkolu zhostila bravurně. A na rozdíl od Horáčka působila docela sebejistě, on totiž chvílemi vypadal velmi nervózně a z toho vyplývaly přeřeky a občasné zamotání vět. Pozice úžasného skladatele nebo prosperujícího byznysmana mu sedí určitě více. Vždy svá Lenka Dusilová se předvedla dvěma skladbami, přičemž obě byly v akustickém provedení. A hlavně ochutnávka z nové desky "Mezi světy" v podobě písně "Balcony blues" byla hodně povedená. A protože měli málo času, tak se perkusista David Landštof ani nenamáhal sundat si na vystoupení baťůžek ze zad.

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10 small d
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Pardubičáky Ready Kirken uvedla s pomocí Anety třináctiletá Ráchel, která od narození nevidí a které Světluška přispěla na mluvící počítač a osobního asistenta, aby Ráchel mohla chodit na běžné gymnázium. Ti se připomněli poprockovou "Winston Smith" a pro ten večer možná docela nevhodně zvolenou písničkou "Černý brejle". Tedy alespoň na mě text působil docela dvojsmyslně. Po nich se opět ukázala Aneta a písnička "Srdcotepec", skoro až s punkovou rytmikou, potěšila. Na konci písně stihla i představovačku členů jejího bandu. To už ale nadešel čas na jejího nejvzácnějšího hosta, a tím byla Hana Hegerová. Ke svým narozeninám (slavila je ten den), byla obdarována obrovskou kytici. Dnes už legendární šansoniérka s přehledem odzpívala "Denim Blue" a další dvě písničky. Samozřejmě v doprovodu klavíristy Petra Maláska.

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10 small e
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Závěr patřil znovu Anetě. Když si na pódium pozvala pěvecký sbor Konzervatoře J. Deyla k závěrečné hymnické "Vodě živé", citlivějším povahám vlétly do očí slzy. To bylo docela pěkné rozloučení s televizním přenosem. Ale diváci v Lucerně se dočkali ještě dvou přídavků, a to sice "Pár důvodů" a "Spousta andělů".

Ti, co přišli, zaručeně zažili to, co chtěli, a ostatně na konto sbírky Světluška tolik potřebné peníze přišly také. Takže vlastně není důvod k nespokojenosti. Buďme rádi, že ačkoliv mohla Aneta vydělávat peníze v nevkusných nováckých estrádách, nedělá to. Buďme rádi, že v Česku je osoba, která i když je v kurzu, najde si čas i na ty, kteří potřebují pomoc a zcela dobrovolně a zdarma pomáhá. Buďme rádi, že jsou takoví lidé jako Aneta Langerová.

Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Ready Kirken, Hana Hegerová, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10.2005

Fotogalerie

Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10 small f
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10.2005 small g
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10.2005 small h
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Aneta pro Světlušku, Velký sál Lucerny, Praha, 20.10.2005 small i
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

NÁZORY
  • Aneta má u mne obrovské +!!! (Marek, 22.10.2005 11:14) Reagovat

    Aneto bylo to záslužné a bylo to velice pěkné a přijemné podívání a poslouchání.Jsi opravdu báječná.

  • Aneto navštiv logopeda!!!! (Starck, 22.10.2005 11:55) Reagovat

    Zpěv Anety se teda nedal vůbec poslouchat-šišlání,sykavky -měla by vážně navštívit odborníka!!!!Rozhodně bych to neschazoval na techniku,protože Dusilenka zněla fantasticky.Langerová je evidentně pořád zbytečně moc přeceňovaná!!!!

  • RE: Aneto navstiv logopeda (tenkrat, 22.10.2005 12:13) Reagovat

    Tak s timhle teda fakt nemuzu souhlasit!Tak za prve mi Aneta neprijde precenovana, chce proste zapadnout mezi normalni cesky rockovy kapely a to je dobre!Nejsem zadny jeji fanda, ale hazet spinu na jeji vystoupeni 20.10.2005 v Lucerne fakt nejde!A za druhe sislani ani chyby v sikavkach jsem zadne nezpozoroval a to ani primo v sale lucerny ani nasledne, kdyz jsem si poustel zaznam doma, nejspis si poslouchal neco jineho. A jak by to vubec mohla byt chyba techniky, kdyz rikas ze Aneta spatne vyslovovala...no nic.

  • ... (VeeDee, 22.10.2005 18:07) Reagovat

    Aneta umí zazpívat dobře a mám jí vcelku ráda, ale nemůžu souhlasit s tím, že její čtvrteční Hříšný těla, křídla motýlý byl balzám na uši (nebo jak je to v článku napsané)...to jste neslyšeli, jak chraptěla a v hloubkách to trochu nezvládala? :) Nemyslím to nijak zle... celý koncert jsem ani neslyšela. Toť jen má poznámka k článku. ;)

  • Starck (Draker, 22.10.2005 18:08) Reagovat

    Hm a ty jsi posloucal koncert na živo nebo v TV? Pač v tom byl dost zásadní rozdíl!!!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- 7krát3 v "Gabrielovi" znovu oživuje dávnou skladbu Michala Horáčka a Hany Hegerové (05.12.2023 18:33)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Video: Lenka Dusilová se v krásném singlu "Maria" vrací k hravému písničkářství (04.11.2023 09:00)
- Aneta Langerová a Korben Dallas vydávají vinyl "Nekonečně" a vyrážejí na společné turné (14.09.2023 15:39)
- Nové desky 23/2023 - od Nialla Horana přes Extreme po Janelle Monáe (14.06.2023 20:00)
- Video: Igor Orozovič zve duetem s Anetou Langerovou "Je to tak dávno" na letní koncert na Vyšehradě (06.06.2023 08:14)
- Video: Cotatcha Orchestra v songu "Tsumaranai" znovu spojil síly s Lenkou Dusilovou (20.04.2023 17:42)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu