shop.musicserver.cz

Nové desky pro 42. týden

Vydáno: 16.10.2005 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V pondělí se na pultech obchodů kromě jiných objeví nové desky od anglických klasiků Depeche Mode, domácích hvězd November 2nd, britského objevu The Magic Numbers, švédských hitmakerů The Cardigans, soulové legendy Stevieho Wondera, klubového producenta Myla, rockerů My Morning Jacket, veteránů Deep Purple, ponurých elektroniků Boards Of Canada a českých nu-metalistů Škwor.

Pokud se v pondělí 17. října vypravíte do nějakého hudebního obchodu, měli byste v nich najít tyto nové desky...

Depeche Mode - Playing The Angel (EMI)
web / preview / psali jsme

Depeche Mode - Playing The Angel
Britská kapela, k níž jako jedné z mála přísluší označení legendární i kultovní, se vrací po čtyřech letech s jedenáctým studiovým albem natočeným v Santa Barbaře pod taktovkou producenta Bena Hilliera, který získal ostruhy prací s The Doves, Blur nebo Elbow. Deska vůbec poprvé v kariéře kapely obsahuje i skladby (konkrétně tři), které napsal zpěvák Dave Gahan. Prvním singlem je skladba "Precious", jejíž klip je k vidění zde, celou desku si můžete poslechnout tady a aby těch návnad ke koupi nebylo málo, film Andyho Fletchera o natáčení desky najdete zde.
The Magic Numbers - The Magic Numbers (EMI)
web / preview / psali jsme

Magic Numbers - Magic Numbers
S malým zpožděním se i k nám dostává červnový debut kapely The Magic Numbers. Dva sourozenecké páry, Stodartové a Gannonsové, navazují hudebně na pop šedesátých let, nedělají si velkou hlavu s image a v Británii je řadí mezi největší objevy letošního roku. V sekci music jejich webu jsou ke slyšení skladby "Hymn For Her" (třetí singl) a "Anima Sola", k vidění tam pak najdete klipy k prvnímu hitu "Love Me Like You" a "Forever Lost".
November 2nd - Little Miss Behavin' And The Troublemakers (EMI)
web / preview / psali jsme

November 2nd
Někdejší vítězové soutěže Jim Beam Music navazují na svůj chválený debut. Několikrát odložené druhé album kapely vedené hlasem Sašy Langošové vznikalo z velké části v zahraničí, anglicky zpívané skladby produkoval v Los Angeles držitel Grammy David Bianco, mastering provedl Eddy Shreyer. Pilotní singl "Bitter Pill" je ke slyšení zde, koncertní záznam z koncertů na Madison Avenue je k vidění tady.
My Morning Jacket - Z (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

My Morning Jacket - Z
Rocková sestava z amerického Louisville navazuje na úspěšné poslední album novou kolekcí. Kapelník Jim James znovu trochu promíchal sestavou, ale jinak je vše při starém, znovu na albu mixují country s dřevním rockem. Skladba "Off The Jacket" je ke stažení zde, další skladba "Wordless Chorus" je pak ke slyšení na jejich oficiálním webu, kde najdete i dokument o natáčení desky "peaky zee-a peak at z".
Mylo - Destroy Rock & Roll (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Mylo - Destroy Rock&Roll
Mylovo debutové album původně vyšlo už loni v květnu, teď ale vychází znovu v reedici na velké značce, a tak se dostává i k nám. Britský producent na něm předvádí současnou podobu taneční hudby, album obsahuje velký klubový hit loňského roku "Drop The Pressure", singl "In My Arms" a také titulní "Destroy Rock & Roll". Nová edice desky obsahuje i remix "Destroy Rock & Roll" od Toma Nevillese. Hned pět skladeb je ke slyšení v sekci music jeho oficiálního webu, singlové hity jsou zase k vidění tamtéž v podobě videoklipů.
The Cardigans - Super Extra Gravity (Universal)
web / preview / psali jsme

The Cardigans - Super Extra Gravity
Novinka od švédských hitmakerů, přicházející dva roky po rozpačitě přijatém "Long Gone Before Daylight", se nese prý v temnějším duchu. Celkově už šesté album kapely produkoval Tore Johansson, jenž se proslavil prací s Franz Ferdinand a s The Cardigans natáčel už úspěšné album "Gran Turismo". Deska obsahuje samozřejmě i první singl "I Need Some Fine Wine...", jehož videoklip je k vidění v sekci video jejich webu.
Deep Purple - Rapture Of The Deep (Warner)
web / preview / psali jsme

Deep Purple - Rapture Of The Deep
Nové album rockových klasiků přichází už dva roky po poslední desce "Bananas", sedmatřicet let od vzniku Deep Purple. Od založení kapely už ovšem ve skupině zůstal jediný původní muzikant - bubeník Ian Paice. Desku produkoval Michael Bradford a za mikrofon se postavil Ian Gillan. Za týden vychází album také ve speciální limitované edici s jednou bonusovou skladbou. Videoklip k titulní skladbě alba je k vidění zde.
Stevie Wonder - A Time To Love (Universal)
web / preview / psali jsme

Stevie Wonder - A Time To Love
Soulová legenda se vrací po dlouhých deseti letech s albem, které prý má mnohé překvapit. Wonder ho nahrál s výraznou pomocí svých kolegů, jako jsou Paul McCartney, Prince, En Vogue, India.Arie, Doug E. Fresh nebo jeho dcera Aisha. Prvním singlem je "So What The Fuss", jeho kolaborace s Princem, která je slyšet i vidět v sekci media jeho webu. Tam si také můžete poslechnout druhý singl "From The Bottom Of My Heart".
Boards Of Canada - The Campfire Headphase (Maximum Underground)
web / preview / psali jsme

Boards Of Canada - The Campfire Headphase
Třetí album "The Campfire Headphase" trochu tajemné dvojice elektronických experimentátorů Boards Of Canada ze Skotska je prý trochu pozitivnější než předchozí temné "Geogaddi" a navazuje na psychedelický rock 70. let minulého století. Objevuje s na něm také netradičně hodně kytarových ploch. Preview skladeb je ke slyšení na webu jejich domovského labelu Warp.


Škwor - Amerika (Warner)
web / preview / psali jsme

Škwor - Amerika
Ještě jedni vítězové talentových domácích soutěží vydávají tenhle týden nové album. Jsou to Škwor, kteří v roce 2002 triumfovali na Rock Made In Gambrinus. Jejich třetí album je znovu hodně politické a hodně energické. Čtyři skladby z desky kapela pověsila na svůj web v ukázkách ke stažení. Už od konce tohoto týdne desku podporují na velkém turné, které skončí 4. listopadu v pražském Paláci Akropolis.
Dále vychází:

Bratz - Rock Angelz (Universal)
Melissa Etheridge - Greatest Hits (Universal)
Horkýže slíže - Živák (EMI)
Kenny G - Best Of... Christmas Album (Sony BMG)
Různí - Future Sound Of (Univeral)
Carly Simon - Moonlight Serenade (Sony BMG)
Simply Red - Simplified (Universal)
Starsailor - On The Outside (EMI)
Supertramp - Retrospectacle (Universal)
Brian Wilson - What I Really Want For Christmas (Sony BMG)
Bow Wow - Wanted (Sony BMG)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Depeche Mode se loučí s érou desky "Memento Mori". V "People Are Good" hledají to dobré v nás (06.04.2024 08:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Ceny Anděl jsou bez vícenásobného vítěze. Album roku nahráli November 2nd, do Síně slávy vstoupil Jiří Korn (30.03.2024 23:11)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu