Chinaski se suverénně vřítili do českých obchodů

07.10.2005 20:10 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 39. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Chinaski okamžitě debutují na čele prodejního žebříčku s albem "Music Bar", v rádiích nadále vedou Green Day.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 39. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Green Day - American Idiot
© facebook interpreta
Ostří hoši z Green Day, zarytí antibushovci, kralují českým rádiím. Zdá se, že angažovaný rock má podporu nejen mezi posluchači, ale také mezi hudebními řediteli. Písnička "Wake Me Up When September Ends" je podruhé na čele hitparády. Ani na dalších místech ale nedošlo k žádným podstatným změnám. Druzí jsou Chinaski, již do světa vyslali singl "Tabáček", třetí je bývalý voják James Blunt s "You're Beuatiful". Daddy Yankee a jeho ztřeštěná "La Gasolina" se posunul z pětky na čtyřku a místo si prohodil s "Bad Day" Daniela Powtera. Velmi nadějně žebříčkem stoupá Robbie Williams, jehož "Tripping" poskočilo z dvaadvacítky na třináctku. Suverénem mezi novinkáři je Kanye West, neboť píseň "Diamonds From Siera Leone" startuje na třicítce. "Někdy stačí dát jen dech" dua Miro Žbirka & Iva Frühlingová je třicáté sedmé, "Belly Dancer" Akona je padesátý osmý. Na šestašedesátce debutuje skladba "I'm Feeling You" Santany s Michelle Branch, Backstreet Boys jsou s "Just Want To Know" sedmdesátí pátí. Výčet novinek tím ale nekončí: "The Importance Of Being Idle" Oasis je na osmdesátce, "I Don't Care" Rickyho Martina je 83., "Photograph" Nickelback 84. a konečně Maria Mena s "Just A Little Bit" dlí na osmdesátdevítce.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 40. týden najdete zde.

Chinaski - Music Bar
© facebook interpreta
Asi to mohlo překvapit jen málokoho a díkybohu za to. Jakmile se začala prodávat nová deska Chinaski "Music Bar", okamžitě se protloukla na jedničku hitparády. Pobila i Crazy Froga, který si drží druhou příčku stejně jako před týdnem. I třetí místo patří nováčkům - No Name a "Čím to je?!". Slovensko okupuje také další pozici, ze které Čechům káže Richard Müller. Top 5 uzavírá Aneta Langerová. Novinek je tentokrát plný žebříček a jak se budou blížit Vánoce, rozhodně jejich počty neubudou. "Dark Light" finských HIM startuje na sedmičce, o příčku pod nimi je Mike Oldfield, který se oproti minulému týdnu protlačil do Top 40. Jednačtyřicátí jsou Pink Floyd s "Wish You Were Here", "Trinity" Seana Paula je pětačtyřicáté. Dalšími debutanty jsou Gamma Ray a "Majestic" (53.), Peha s "Deň medzi nedeľou a pondelkom" (57.) a také "Čas můj za to stál" Věry Špinarové (61.).

Úplnou prodejní hitparádu pro 40. týden najdete zde.

Autor je redaktorem Týdne.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY