shop.musicserver.cz

Jukebox 9/2005

Vydáno: 05.10.2005 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Dnešní várka čerstvých singlů v Jukeboxu představí novinky od The Prostitutes, CocoRosie, Fiony Apple, Oasis, U And Not Q, Fugees a 50 Centa.
Skladba týdne
The Prostitutes - Sunshine (9/10)
ke stažení / audiostream / videostream

The ProstitutesTS
© facebook interpreta
Konečně někdo tady v Mongolsku pochopil, o čem je současná muzika! Rock'n'Roll, voe! Nějakej "Tabáček" si můžete strčit za ucho, abstraktní texty a vykrádačku Coldplay Richarda "Kenvela" Krajča klidně i někam jinam. Jestli znáte film Michaela Winterbottoma "Nonstop party" (v originále "24 Hour Party People"), vězte, že The Prostitutes by klidně mohli mít zastoupení na soundtracku. A to myslim smrtelně vážně. Pětice těhlech chlápků, u kterejch označení "mladá krev" působí přinejmenšim komicky, prostě dělá Manchester In Prague. Really! Fanouškovská základna se jim rozrůstá takřka denně, prošlo jim už i zdemolování hotelovýho pokoje. Vobrovskou výhodu maj' "Prostitutky" v tom, že jim nezpívá žádnej rádobyangličtinář, ale vopravdovej Adrian z Anglie. Se "Sunshine" je to docela komický. Tahle skladba neměla bejt původně ani na EP (volně ke stažení z internetu), ale kámoši kolem kapely si ji tam tak trochu vydupali. Nakonec je to hit jako kráva a za pár dnů se začne točit videoklip. To víte, tracky o tom, jak je všechno "na hovno" se v dnešní době těšej' velký oblibě. Kort když maj' skvělou melodii a jsou geniálně zahraný. Dejte si od těhle "Šlapek" říct, i když jste zamilovaný. Žádnej krok vedle. Nejlepší česká kapela současnosti a konec! (Lukáš Franz) (Autorem fotografie je Filip Láb, Filter.)
Karel Veselý to vidí trošku jinak: Asi bych měl být rád, že se někdo v Česku hlásí k současné vlně, která objevuje britský post-punk začátku 80. let, ale Prostitutes (stejně jako třeba britským Brakes) bych vzkázal, že jedni Joy Division a jeden Ian Curtis už bohatě stačí. Jinak když zapomenu, že někdo takový kdy existoval, pak uznávám, že "Sunshine" je na domácí poměry hodně povedená věc. Dávám 7/10.
CocoRosie - Noah's Ark (9/10)
ke stažení / videostream / audiostram

CocoRosie - Noah's Ark
Může udělat první strana www.allmusic.com z kapely hvězdu? Kéž by! Mírně švihlé sestry Sierra a Bianca Casadyovy z CocoRosie vydaly v polovině září druhé album "Noah's Ark", které zatím sklízí rozporuplné reakce. Titulní skladbu dala děvčata k dispozici ke stažení ve formátu mp3 a pochlubila se opravdu povedeně. Lo-fi rytmus z Casia, minimalistické cinkání a střídající (a prolínající) se hlasy obou navíc mírně zdeformované do melodie v melodii. Vskutku excentrická záležitost. Pokud jste dosud netušili, co je to "freak folk", po poslechu Noah's Ark" to už budete vědět. Mimochodem, text písně je možná vzkaz jejich ujetým kolegům z Animal Collective, kteří tuto vlnu psychedelického popového primitivismu vedou.
Fiona Apple - O Sailor (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Fiona Apple - Extraordinary Machine
Před lety se o ní psalo jako o obrovském talentu, s Jonem Brionem natočila album, jehož název měl devětadvacet slov a málokdo ho znal nazpaměť. Pak jí trvalo šest let, než natočila třetí album. Nejdřív nebyla spokojená ona, pak zase nahrávací firma. Brionovu verzi desky si Fiona přetočila s Mikem Elizondem, který zatím spolupracoval hlavně s Eminemem. Pilotní singl z "Extraordinary Machine" se jmenuje "Oh Sailor" a temným a hlavně maličko rozladěným piánem připomíná klidnější momenty PJ Harvey nebo naopak rozervaného Becka. Suchý a hořký vokál přehluší všechny Brionovy/Elizondovy aranže (bůhví) a potáhne vás temným plátnem. Že ji někdo srovnává s Joss Stone? Nenechte se vysmát! Přesto mám pocit, že Fioně ty spory a producentské šachy ubraly trochu na šmrncu.
Oasis - Who Put The Weight Of The World On My Shoulders? (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Oasis - Who Put The Weight Of The World On My Shoulders?
Jakkoliv jsem nemoh' to jejich poslední album cejtit, tady smekám. Skvělá skladba, co mě chytla na první poslech. Kde se vzala novinka Oasis? Na soundtracku k filmu "Goal!" (česky "Gól!", naštěstí se žádná kreativita ze strany distribuční firmy nekonala). Už jenom samotnej název napovídá tomu, že nejde o žádný ejchuchů. Nejde! Balada s nevtíravou kytarou v pozadí, rezignovaným projevem zpěváka, krásným plynulým přechodem do refrénu, pak smyčce a už tu krásu do konce ani na chvilku neopustit. Občas mi to zní trochu jako Coldplay, ale dneska je mi to nějak všechno jedno. "Who put the weight of the world on my shoulders? / Who put the lies in the truth that you sold us?". Když jsem klikal na Play, byl jsem velkej skeptik. Teď ale nemůžu nic jinýho, než doporučit. Jestli je tenhle song předzvěstí toho, jak bude ten soudtrack nabouchanej, tak to se po něm podívám. (Lukáš Franz)
U And Not Q - Wonderful People (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Q And Not U - Power
Potlesk pro kapelu, která už není. Trio U And Not Q z Washingtonu s "Wondeful People" otevřelo album "Power", album, které bylo, jak se později ukázalo, poslední. Ačkoliv to už už vypadalo, že se díky této třetí desce odrazí mezi první ligu, nějak to nedopadlo, a tak se rozhodli na začátku července svoji kariéru skončit. U And Not Q nikdy nebyli tak agresivní jako třeba !!! a rozhodně měli v sobě více charismatu než The Rapture, nuž, budou nám chybět. Falsetem zpívaný vokál posazený na bestiální funkovou basovou linku a melodický motiv z moogových kláves je jako heslo z encyklopedie o punk-funku. Co chybělo, aby z toho tracku mohl být velký hit a oni to nemuseli zabalit?
Fugees - Take It Easy (6/10)
ke stažení / Fugees/">audiostream / videostream

Fugees
Jak máme brát vážně Lauryn, která posledních pět let strávila v drogovém oparu blábolením o těžkém životě s pěti cenami Grammy, jak máme brát vážně Wyclefa, který posledních pět let točil skladby s wrestlingovými zápasníky, a jak máme brát vážně Prase, který... Toho snad nebral vážně nikdo nikdy, ne? Tak tedy, jak máme brát vážně znovustvořené Fugees? Prosáknutý první singl "Take It Easy" je poměrně decentní návrat, jako by vypadl z prvního alba "Blunted On Reality", ale jestli jste na úvod čekali nějaký hit, tak "Take It Easy" to rozhodně není. Potěší zase po čase slyšet Lauryn, jak umí drsně zarapovat, Wyclef a Pras vedle ní znějí jak batolata hrající si s mikrofonem.
50 Cent - Hustler's Ambition (4/10)
ke stažení / audiostream / videostream

50 Cent
Fiddy se nedávno nechal slyšet, že za současný úspěch Kanye Westa vlastně může on. Byl prý poslední tři roky tak neuvěřitelně dobrý, že lidi unavil a chtějí něco jiného, a proto pro změnu kupují Westa. Zvláštní logika, ale co čekat od chlapíka, na jehož stránce se místo klikání střílí. "Hustler's Ambition" bude první singl k filmu, který ho má zvěčnit jako rapového Muhamada Aliho, jenž přes nepřízneň osudu (jak jinak nazvat devět kulek v hrudníku) dosáhl absolutního vrcholu. Skladba do určité míry shrnuje jeho kariéru za poslední dva roky - laciný rozplizlý podklad postavený na groove ze 70. let, popový refrén a tři minuty mlácení prázdné slámy o tom, že život je těžkej a chlápek na ulici se musí otáčet. Proč by někdo chtěl něco takového poslouchat? Tedy, někdo s větší inteligencí než 50 Cent?

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Oasis promují staronovou sbírku béček animovanými lyric videi a živákem (31.10.2023 08:08)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)
- Fotogalerie: 50 Cent se vrátil do Prahy (29.10.2023 11:19)
- Oasis zavzpomínají na kompilaci béček singlů "The Masterplan" (22.09.2023 18:43)
- 50 Cent přiveze do O2 areny i Bustu Rhymese (10.05.2023 19:33)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Naživo: 50 Cent v Praze předvedl nostalgickou podívanou bez šťávy (20.10.2022 15:01)
- Audio: Zasněte se s "Prsteny moci". Fiona Apple je ve skladbě "Where the Shadows Lie" éterická jako elfka (19.10.2022 08:05)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších videoklipů 50 Centa (14.10.2022 14:00)
- Dvě vystoupení 50 Centa v O2 areně se blíží (10.10.2022 13:47)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Themroc Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu