shop.musicserver.cz

Jukebox 7/2005

Vydáno: 21.09.2005 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Dnešní várka čerstvých singlů v Jukeboxu představí novinku od Ringside, Streetův remix Bloc Party, kouřící Dandy Warhols, Skoty Simple Minds, karibského zpěváka Jamseyho P, zpívajícího Pharrella Williamse a tklivé Radiohead.


Skladba týdne
Ringside - Tired Of Being Sorry (10/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Ringside N
© facebook interpreta
Ringside vlastně ani nejsou tolik kapela jako spíš dvojice kamarádů, herce Balthazara Gettyho a módního návrháře Scotta Thomase, kteří si v domácím studiu nahráli pro radost desku, aby s nimi pak podepsal smlouvu label Geffen. Za oceánem vyšla eponymní nahrávka už v dubnu, u nás na konci srpna, kdy jsem se v prvním díle rubriky Nové desky s nimi seznámil a naprosto mě uchvátili. Písnička "Tired Of Being Sorry" má stále své místo v mém přehrávači, tudíž mě velmi potěšilo, že k ní kapela natočila videoklip. A jaký to videoklip! V době, kdy se z obrazovky linou jen třesousí se prdelky (i když nic proti nim...), má jejich video nápad, příběh, atmosféru a (světe, zboř se!) dokonce i pointu! Navíc herecké zkušenosti Balthazara jsou velkým kladem. Bez klipu devítka, s ním absolutorium. Mimochodem na Slovensku je i za nulové podpory vydavatelství už objevili - tahle písnička je jen těsně za branou Top 10 v tamním rádiovém žebříčku. (Honza Balušek)
Bloc Party - Banquet (The Streets Remix) (9/10)
ke stažení / audiostream / videostream (placená služba)

The Streets
Já vím, že jsme Bloc Party měli v Jukeboxu nedávno, stejně tak jsme už psali o The Streets, navíc o této písni už psala i naše milá konkurence New Music, ale tentokrát prostě nemůžu jinak, protože nenapsat o tom, fackovala by mě ostuda celý týden. Bude to b-strana singlu Bloc Party "Two More Years" a je to lepší než cokoliv na remixovém albu "Silent Alarm". Rapový poet laureate Mike Skinner oloopoval sampl z "Banquet" a do něj vypráví, jak moderátorce BBC Jo While před čtyřmi lety ve studiu ukradl mikrofon. A protože Mr. Street je hodný hoch, omlouvá se v podobě písně, a to tak geniálně, že Jo mu snad bude muset odpustit. A byl to šťastný mikrofon, protože s ním pak natočil své první číslo jedna "Dry Your Eyes". A ve videoklipu nešťastný mikrofin Jo i vrátí. (Ale postěžuje si, že ho musel dát opravit, což ho stálo pár babek.) Skinner nerapuje, jen povídá historku jako Menšík, Skinner nezpívá, jen si tak brouká, ale jako celek je to naprosto dokonalé. A ještě jednou díky Pavlovi Smutnému, který mi poslal odkaz.
Dandy Warhols - Smoke It! (8/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Dandy Warhols - Smoke It
Skoro už to vypadalo, že z nich bude one-hit wonder, s novým singlem "Smoke It" ale Dandy Warhols hrdě navazují na "Bohemian Like You" a na houpačce kvality se zase objevují na vrcholu. Je to óda na marihuanu v podobě čisté rockové energie servírované ve zhuštěné čtyřminutové podobě, něco jako "Song 2" od Blur i s extatickými jo-hó výkřiky a vokódovaným zpěvem Courtney Taylor-Taylora. Mimochodem, Warhols jsou čerstvě zdokumentovaní ve filmu "Dig!" (třeba se na DVD časem objeví i u nás) a minulý týden jim vyšlo nové album "Odditorium Or Warlords Of Mars", které jsem trestuhodně propásl v rubrice Nové desky.
Simple Minds - Home (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Simple Minds - Home
Kapela Simple Minds patří mezi ty, které mají za sebou řadu hitů, kvanta prodaných desek, ale jejich současná pozice je spíše mezi těmi, kteří už jen koukají do minulosti na své byvší úspěchy. Každopádně se nyní po několika letech snaží o comeback s novinkou "Black And White 050505". Zatímco na minulých nahrávkách v rámci rozumných mezí experimentovali, nyní se rozhodli vrátit k bohatému zvuku, klenutým melodiím a silným refrénům. Podle prvního singlu "Home" to vypadá, že se jim to podařilo na výbornou. Ač písnička nezapře minulost Simple Minds, překvapí současným zvukem a nosnou kytarovou vyhrávkou. Jsou to sice už skoro starouši, ale do starého železa rozhodně nepatří. Nutnost pro všechny příznivce inteligentního popu pro dospělé. (Honza Balušek)
Jamsey P - Nookie (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Jamsey P - Nookie
Jestli vás ještě nikdo nevaroval, pak se to dozvíte právě včas - karibská soca (fúze kalypsa a dancehallu) je budoucností taneční hudby. Alespoň to tak vypadalo toto léto, kdy v londýnských klubech vládl vinyl "Nookie" Jamseye a soca byla oficiálním soundem slavného karnevalu na Notting Hill. "Nookie" tento týden vyšlo v UK konečně na oficiálním singlu. Škoda že až v době, kdy začíná období podzimních dešťů, tohle je čistě letní hudba. Je to samozřejmě digitální soca se syntetickými efekty, maličko střižená grime beaty, ale prudce taneční. Jamsey nemá na první poslech takové supercharisma jako třeba Sean Paul, ale těžko soudit podle prvního singlu. Je to asi první hudebník z Ostrovů Svatého Vincenta, který má mezinárodní distribuci a uvidíme, jestli svůj trůn "prvního muže soca" udrží.
Pharrell Williams ft. Gwen Stefani - Have It Like That (7/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Pharrell Williams
Popový uberproducent z planety Neptun Pharrell na nás chystá v listopadu svoji sólovou desku. "Have It Like That" s Gwen Stefani je první ochutnávka. Vypadá to, že si pro ni schoval své nejlepší beaty (což se dalo čekat) a že deska bude z velké části neposlouchatelná, protože Pharell je béčkový zpěvák (což se bohužel dalo také očekávat). Kybernetický soul s futuristickými beaty by mohl jít ještě o třídu výše, kdyby ho dostal třeba, co já vím, Prince nebo Steve Spacek. Takhle je to jen na půl cesty a volá to po remixu s nějakým opravdu zajímavým rapperem. Že je ohlašován Diddy? Hm, to už by musel být minimálně Jay-Z, který už před třemi lety zachránil Pharellův první singl "Frontin'". A ptáte se, proč jsem nenapsal nic o Gwen? Protože její příspěvek je opravdu minimální.
Radiohead - I Want None Of This (6/10)
ke stažení / audiostream / videostream

Radiohead
Před deseti lety Radiohead dodali na kompilaci "Help" společnosti War Child skladbu "Lucky". Byla to ochutnávka z "OK Computer", tedy alba, které je dnes všeobecně uznáváno za jednu z nejlepších desek všech dob (absolutní souhlas). Tento rok se benefiční album opakuje (tentokrát jako "Help: A Day In The Life") a oxfordští hoši na něj přispěli skladbou "I Want None Of This". Možná je to ochutnávka z nové desky, na které momentlně pracují, ačkoliv by bylo lepší, kdyby tomu tak nebylo. Tom Yorke hraje na klavír tklivou baladu, do toho zní chór ala "How To Disappear Completely", a to je asi tak všechno, co se tam stane. Když jsem v recenzi na "Com Lag" napsal, že klavírní balady Radiohead připomínají Eltona Johna, snesla se na mě kritika fanoušků (ani jsem netušil, že takhle výborná kapela má tak omezené příznivce). Bohužel, Yorke a spol. má slova potvrdili. Nevím, jestli schválně vybrali takhle smutnou píseň na vlastně zamýšleně smutnou kompilaci, ale sentimentální smutek v ní převážil všechno ostatní. Vezměte si podobnou "Karma Police", kde se z molových akordů vyloupne fantastický závěr, tentokrát prostě jen ke konci všichni (včetně Yorka a posluchačů) usnou. K jejich dobru ovšem přiznejme, že i tak je "I Want None Of This" třetí nejlepší písní zmíněné charitativní desky (po "Hong Kong" Gorillaz a "The Present" Bloc Party).

NÁZORY
  • Radiohead vs. Elton John (Petr, 21.09.2005 15:08) Reagovat

    Pane Veselý, děláte si srandu? I Want None Of This je krásná tklivá skladba s filmovou atmosférou, nejlepší věc co jsem letos slyšel. Na nahrání skladby měli jeden den a natočili něco, o čem sní např. Simple Minds uvedení v recenzi celý život.

  • I Want None of This - hlavně ne recenze p. Veselého (blackstar, 30.12.2005 00:44) Reagovat

    Se zpožděním a s údivem jsem si přečetla recenzi p. Veselého. Chci ho ujistit, že při poslechu téhle skvostné skladby neusínám. Neusínají ani jiní,o kterých vím, že tenhle song znají, a nemám pocit,že by usínal Thom Yorke, jehož nádherný vokál v závěru písně graduje. Smutná je, ale to snad u Radiohead není nic překvapivého? Eltona Johna mi teda Thom Yorke se svou partičkou nepřipomíná ani náhodou.

  • Radiohead a Elton John ? (nicehead, 30.12.2005 17:57) Reagovat

    Kdyby Radiohead zněli jak Elton John, nebyli by mojí oblíbenou skupinou. RH jsou přece především kytarovka, dost často skloubená s elektronikou, a to, že mají pár songů u piána neznamená, že je budu přirovnávat k Eltonovi.Nemyslím si, že jsem k vůli tomu nějak "omezený".
    I want none of this je lahůdka, kterou bych naopak na jejich novém albu uvítal s radostí(a taky při tom neusínám). Za další - tenhle song mi ani trochu nepřipomíná How to disappear completely(mimochodem skvělý song)- holt to každý z nás slyšíme trochu jinak.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 29/2023 - od Blur přes soundtrack k "Barbie" po rockery Greta Van Fleet (26.07.2023 19:30)
- Naživo: Maroon 5 & spol. museli na Prague Rocks bojovat s deštěm i časem (22.06.2023 16:00)
- Fotogalerie: Prague Rocks ovládli Maroon 5 a Gwen Stefani (22.06.2023 11:54)
- Audio: Bloc Party vysílají do světa chytlavý song "Keep It Rolling". Screamo feeling mu dodal KennyHoopla (05.06.2023 12:33)
- Kupte si dvě vstupenky za cenu jedné na festivaly Prague Rocks s Mötley Crüe či Maroon 5 (03.05.2023 14:30)
- Audio: Bloc Party jsou zpět. Singl "High Life" je ale nemastný, neslaný (26.04.2023 18:23)
- Jonny Greenwood ohlásil na červen další sólovku. Pomohl mu s ní izraelský muzikant Dudu Tassa (16.04.2023 11:11)
- Radiohead zase spolu. Nový materiál představí "během několika příštích let" (21.03.2023 07:55)
- Maroon 5 v Praze doplní i Gwen Stefani, Delta Goodrem, D.Y.K. a Lake Malawi (13.02.2023 10:05)
- Audio: Pharrell Williams a Travis Scott potřetí spolu. "Down in Atlanta" se chlubí pohodovým beatem (26.11.2022 13:23)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu