Hybaj do obchodů pro Crazy Froga!

03.09.2005 14:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 35. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. V rádiích už podruhé za sebou vedou Backstreet Boys, v obchodech se na špici poprvé vyšplhal Crazy Frog.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 35. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Backstreet Boys - Never Gone
© facebook interpreta
Americká kdysi chlapecká formace Backstreet Boys asi při výpisu svých světových hitparádových úspěchů musí být překvapena, že v nějakém Česku je jejich singl "Incomplete" už druhý týden na špici rádiového žebříčku. Ale vždyť vlastně začínali v Německu a Česko je jen kousek od něj. Na druhém místě je největší překvapení a současně potěšení, protoře "You're Beautiful" Jamese Blunta poskočilo z jedenáctky na stříbrné místo a potvrzuje tak rostoucí oblibu popových písničkářů, kterou odstartoval Daniel Powter (za pár týdnů na oba snad naváže Robert Post, uvidíme...). Třetí je osamělý Akon, čtvrtý Šílený žabák, na pětce jejiž zmíněný Powter. Nejvýše umístěnou novinku mají na 48. pozici slovenští No Name se svým "Starostou", na 82. debutují Rasmus s "No Fear", jinak se hitparáda hemží jen různými návraty do první stovky z nezveřejňované hloubky žebříčku.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 35. týden najdete zde.

Crazy Frog - Crazy Hits
© facebook interpreta
V hudebních prodejnách našla Aneta Langerová konečně přemožitele, ovšem že se jím stal zrovna Crazy Frog se svými "Crazy Hits", už zas tak dobrá zpráva není. Zbytek první pětky jinak nedoznal výrazných změn - Aneta je druhá, Divokej Bill třetí, Čechomor čtvrtý a Black Eyed Peas obsadili pátou příčku. Na čtrnáctém místě debutuje "Klaunova zpověď" Petra Nováka, čeští fandové si všimli i novinky Craiga Davida "The Story Goes...", která tak do žebříčku vstupuje na 47. místě, potěšitelná je i "Elida" Ivy Bittové na 59. místě. Jen příčku nad koncem zveřejňovavé hitparády (tedy na 79. pozici) se poprvé objevuje i James Blunt se svým "Back To Bedlam".

Úplnou prodejní hitparádu pro 35. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY