shop.musicserver.cz

Jukebox 3/2005

Vydáno: 24.08.2005 05:00 v sekci Audio - Karel Veselý | foto: facebook interpreta
Dnešní várka čerstvých singlů v Jukeboxu představí novinky od Tatu, Jem, Sugababes, Franz Ferdinand, Depeche Mode, Miri Ben Ari a Heleny Zeťové.

tATu - All About Us (9/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Tatu - All About Us
© facebook interpreta
Dvě největší překvapení týdne. První - tAtU ještě existují. Druhé - udělaly výborný singl. Hysterický refrén s dvojhlasem k sežrání a mohutná produkce se smyčci. No, vždyť za ní stojí sám Trevor Horn, který produkoval už hity z první anglické desky. Videoklip je zase skandální, ale místo sexu se tam střílí. Singl vychází v polovině září, nové album "Dangerous And Moving" 10. října. Po pravdě, hosté na desce jako Sting, Richard Carpenter (The Carpenters) nebo Dave Stewart (Eurythmics) neslibují příliš velkou zábavu, ale třeba se mýlím.
Honza Balušek si myslí něco jiného: Karel si asi chce pořídit nějakou novou guilty pleasure, že je z "All About Us" tak odvařený. Spíš se jedná o příklon o obyčejnějšímu popu, který rozhodně nedosahuje kvalit ani originality singlů z debutové desky. Pěkná pecka, ale o ligu horší, než minulé singly. Já bych hodnotil 7/10.
Jem - Wish I (8/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Jem - Wish I
© facebook interpreta
Britská zpěvačka Jem jde podobnou cestou jako před několika lety Dido. Také musela nejdříve svou debutovou deskou "Finally Woken" ohromit Ameriku, aby si jí všimli i doma na ostrovech, potažmo ve zbytku Evropy a světa. Zatímco u nás v Česku se v rádiích jen pozvolna rozbíhá její první singl "They", v Británii se na 12. září chystá k vydání už třetí s názvem "Wish I" (jen pro pořádek - tím druhým byl "Just A Ride"). Novinka představuje asi ten největší popík z celé desky, mixuje v sobě nádechy latiny a jakési karibské nálady, ale nejen v klipu, který se odehrává po boku exotických tanečnic, je zpěvačka k sežrání. Pefektní letní hit, kdyby ovšem léto už nekončilo. (Honza Balušek)
Depeche Mode - Precious (8/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Depeche Mode - Playing The Angel
© facebook interpreta
Která jiná kapela by měla v době revivalu osmdesátek zaútočit než právě Depeche Mode? Zatím se ohlašují pilotním singlem "Precious" a nám pochybovačům nezbývá než uznale pokývat hlavou. Je to pompézní balada jako vypadlá z "Ultra" (připomíná mi "Home") s aranžemi synťáků ala Human League a éterickým Gorem těsně před nervovým zhroucením. Když v druhé polovině nastoupí sólo na kytaru, uvěří i ten velký ironik ve mně, že "andělé neznají utrpení". Nové album "Playing The Angel" bude venku na konci října.
Franz Ferdinand - Do You Want To (7/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Franz Ferdinand - Do You Want To
© facebook interpreta
Nejdřív to zní jako nějaký cirkusový šraml, pak to vypadá, jako by chtěli udělat coververzi Kylie Minogue a její "I Should Be Lucky", ale bez znalosti akordů. Ne, jsou to noví Franz Ferdinand a jejich hudba k reklamě na žvýkačky s velkými bublinami. Taková veselá písnička, rozverně popová, pro holky, ale přiznejme si, že jsme čekali trochu více. Já už vím - pro pamětníky - je to "Country House" od Blur, první singl po "Parklife". Záměrně matoucí, aby si všichni mysleli, že jejich nová deska nestojí za nic, a pak je příjemně překvapila? Hey boys, you know you can do it better!
Miri Ben-Ari ft. Pharohe Monch - The New World (7/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Miri Ben Ari
© facebook interpreta
Která z následujících zpráv je pravdivá?
a) Třínohý pes v Jižní Koreji jezdí na kole a žongluje přitom s třemi svazky Encyklopedie Britannika.
b) Kanye West produkuje skladbu postavenou na motivu z Dvořákovy "Novosvětské", kterou hraje hiphopová houslistka.
c) Dítě v Hlinsku se naučilo nazpaměť Žluté stránky a za pětikorunu dává spoluobčanům informace o telefonních číslech.
Správná odpověď je b).
Ano, je to tak. Slavný český skladatel Antonín Dvořák se poprvé objeví v hiphopových žebříčcích. Může za to West, ale hlavně houslistka Miri Ben-Ari, která své místo v Izraelské vojenské filharmonii vyměnila za divoké večírky s rappery v New Yorku. Je to zvláštní jízda, Miri hraje "Largo Novosvětské" tak rychle, jak to jen jde, Pharaohe Monche rapuje, gospelový sbor zpívá refrén a do toho Fantastická čtyřka pronásleduje Dr. Dooma. Vítejte v novém světě, přátelé!
Helena Zeťová - Impossible (Unstoppable) (7/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Helena Zeťová
© facebook interpreta
Když před pár lety do rádiového éteru jako smršť vletěl první singl Black Milk "Modrej dým", přinutil snad alespoň pár posluchačů přemýšlet, cože je vlastně to r'n'b. Po dvou deskách se však trojice rozpadla, a tak nejstarší a také bulvárem nejvíce milovaná členka (minulost v erotickém průmyslu je přece jen vždycky terno) Helena Zeťová na letošní podzim připravuje sólovou desku. Ta se ale s velkou pravděpodobností na vlně r'n'b nepoveze, alespoň to naznačuje pilotní singl "Impossible (Unstoppable)" z pera Michaela Jaye. Jedná se o velmi moderní pop s výbušným refrénem, který by se neztratil ani za našimi hranicemi. Na druhou stranu se nejedná o nic výjimečného, ale o povedenou popovou písničku se světovým zvukem rozhodně. (Honza Balušek)
Sugababes - Push The Button (6/10)
ke stažení / videostream / audiostream

Sugababes - Push The Button
© facebook interpreta
Podle mého nejsympatičtější dívčí popová skupina vůbec, která přežila svoji smrt po vyhazovu od nahrávací firmy a udělala pak svoje nejlepší singly. Holky ze Sugababes odrodily a tímto singlem se vrací zpáty do byznysu. Kvůli skladbám jako "Push The Button" si ale mateřskou krátit nemusely. Skladba ždímá energii z primitivního disco rytmu, ale ani nebohý Dallas Austin za produkčním stolem nevyždímá nic. Vedle "Freak Like Me", "Hole In The Head" nebo "Round Round" je singl odsouzený k zapomnění. Deska "Taller In More Ways" vychází 10. října.
Příští středu čekejte další várku informací o nové hudbě v Jukeboxu číslo 4!

NÁZORY
  • K DM (front, 24.08.2005 12:50) Reagovat

    Jen tak k upresneni Precious nespiva Gore ale Gahan.

  • helena zeťová = bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!! (petr, 24.08.2005 13:51) Reagovat

    Helenin novej singl je super, má skvělou produkci!!!!!!

  • Poznámka (Fík, 24.08.2005 15:52) Reagovat

    Svérázná kombinace velkých a malých písmen tATu v bookletu je něco podobného jako různá loga a grafické symboly. Do textu se ale slovo, nemá-li charakter zkratky, musí přepisovat podle běžných typografických pravidel - název skupiny je proto Tatu. Je jasný, že na začátku věty musí být velký písmeno - a bude-li věta začínat názvem této skupiny, asi by autor napsal TATu. Opravdu hezké! Podobná chyba se objevuje v zápise Vypsaná fiXa. Úsměvné jsou případy, kdy někteří chytráci píšou druhé slovo s velkým písmenem (podle anglického vzoru) i v českých názvech, tedy Vypsaná Fixa, Sto Zvířat, Tři Sestry...

  • who knows (David, 24.08.2005 16:01) Reagovat

    Od Tatu znám jen 2 věci, ale byly dobré. Lesbická stylizace a neustálé omílání toho stejného však brzy začalo nudit a je dobře, že obě holky zmizely s tím hořícím náklaďákem (podobnost s vlakem z Končalovského filmu Crazy train asi náhodná, že?). Nevím nevím, jestli z nich Trevor Horn něco vymáčkne a poznámka o tom, že když tam bude Sting a D. Stewart signalizuje málo zábavy je trefná - těm už nápady došly a těží jen ze svého zvučného jména. Black Milk byl taky dobrý nápad, obě písničky které letěly v éteru (+ klipy) byly dobře udělané a solidně zapadly do jinak nezajímavého českého popu. Helena Zeťová má také solidní hlas a k tomu dobře vypadá. Depeche Mode mne sice Exciterem zklamali, ale třeba to bude tentokrát stejně dobré jako třeba celá deska Ultra.

  • Fíkovi (Vít Čondák, 24.08.2005 17:45) Reagovat

    Já se sice typografii většinou snažím respektovat, ale myslím, že v tomhle případě by mohlo mít přednost to, jak to píšou samotní interpreti. Ti si sice leckdy vymýšlejí hrozné blbosti (Symbol?! =), ale je to JEJICH jméno, takže bych to respektoval. To bychom se taky mohli dožadovat "Van bastena", "Mcdonalda" a podobných reforem.
    Co se týká stylu "všechno velkým", tak ten už je myslím za dveřmi jako oficiální norma. Když se u ulic zavedlo to "Na Louce", tak už byl trend jasný...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Depeche Mode se loučí s érou desky "Memento Mori". V "People Are Good" hledají to dobré v nás (06.04.2024 08:00)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Depeche Mode se v "Before We Drown" symbolicky loučí (30.01.2024 08:52)
- Video: "My Favourite Stranger" je setkáním Depeche Mode s tajemnou cizinkou... bez Depeche Mode (22.09.2023 07:55)
- Naživo: Depeche Mode v Letňanech zahnali déšť a ovládli masy lidí (31.07.2023 10:00)
- Fotogalerie: Depeche Mode smrti navzdory v obrazech (31.07.2023 09:11)
- Publicistika: Byli by Depeche Mode bez Andyho Fletchera? (28.07.2023 08:30)
- Depeche Mode zrekapitulují singlovou éru desky "Sounds of the Universe". V únoru 2024 se vrátí do Česka (10.07.2023 10:46)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Sia Adele Queen AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu