Akon a Aneta atakují české hitparády

20.08.2005 12:20 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 33. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. První pětka rádiového žebříčku snad nikdy nebyla tak smutná, v albech je většina věcí při starém.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 33. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Akon - Lonely
© facebook interpreta
Nadával snad někdo v minulých týdnech, že českému rádiovému žebříčku vévodí Daniel Powter či Black Eyed Peas? Kajte se! První dvě pozice pro 33. týden totiž představují ty nejvlezlejší a na nejnižší pudy útočící nahrávky. Na vrcholu je Akon s "Lonely", druhý Crazy Frog s "Axel F". Na třetí místo se po téměř čtyřech měsících v hitparádě probojovali Backstreet Boys s "Incomplete", čtvrtý je Powter a na pětku byli katapultováni Gorillaz s "Feel Good Inc." (díky, díky, aspoň něco!). Narozdíl od první pětky je naopak potěšující třeba velký vzestup "Hollaback Girl" Gwen Stefani (ze 77. příčky na 11.), i když znalci hudebních žebříčků vědí, že všude jinde už se hraje její další singl "Cool", a několik zajímavých novinek, které mimo jiné zvěstují podzimní záplavu nových desek. Nejvýše debutují Black Eyed Peas s "Don't Lie" (31.), dále velký americký hit Kelly Clarkson "Since U Been Gone" (52.), Richard Müller s "Už to tak vyzerá" (55.), Foo Fighters s "Best Of You" (56.), Ben Moody a Anastacia s "Everything Burns" (62.), Peha se "Za tebou" (66.), Clou s "Lean On my Shoulder" (67.) nebo Mariah Carey s "We Belong Together" (74.). Mimochodem poslední jmenovaná je na prvním místě v Americe teprve dvanáct týdnů, takže tentokrát česká rádia nemají až tak velké zpoždění jako obvykle...

Úplnou rádiovou hitparádu pro 33. týden najdete zde.

Aneta Langerová - Spousta andělů
© facebook interpreta
Zatímco tento týden Aneta Langerová ohlásila nahrávání živého CD a DVD, která vyjdou v listopadu, z obchodů stále nejvíce mizí její debutová deska "Spousta andělů". Její kámoši z Divokýho Billa už mají svůj živák "Lucerna" za sebou a ten se stále drží vysoko v hitparádě, tento týden je druhý. Na trojce jsou druzí SuperStáři, čtvrtý je Čechomor a na pětku se vyšvihla Iva s albem "Litvinov", což ukazuje, že soustavná propagace vede k prodejním úspěchům. Po týdnech na špičce rádiového žebříčku s "Bad Day" se tento úspěch konečně odrazil i v obchodech, a tak Daniel Powter se svým bezejmenným albem debutuje na 28. příčce, o jedno místo nad taktéž novinkovým Crazy Frogem a jeho "Crazy Hits". Jinak v hitpošce nic moc nového.

Úplnou prodejní hitparádu pro 33. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY