Daniel Powter je v Česku opět nejhranější

13.08.2005 08:20 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 32. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Daniel Powter po třech týdnech opět uzmul nejhranějí skladbu, v obchodech se stále nejvíce vyprazdňují stojany se "Spoustou andělů".
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 32. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Daniel Powter - Daniel Powter
© facebook interpreta
Jsou hity, které chytnou a nepustí. Debutant Daniel Powter takový má hned na počátku své kariéry - nejenže jeho "Bad Day" před pár týdny uchvátil dvakrát první místo českého rádiového žebříčku, pak byl tři týdny druhý, ale nyní se opět na všechny své konkurenty dívá z absolutní špičky. Jeho opětovný vstup do čela hitparády signalizuje jisté změny v první pětce. Na dvojku se posunul Akon s "Lonely", na trojku Crazy Frog s "Axel F", na čtyřku z minulé první pozice spadli Black Eyed Peas s "Don't Phunk With My Heart" (ale co, mají venku nový singl "Don't Lie") a na pětku z šestnáctky vystartovali Backstreet Boys s "Incomplete", bezpochyby nejlepší skladbou z jejich jinak průměrného alba "Never Gone". A co novinky? Do českého rozhlasového éteru razantně vstoupili Chinaski, když jejich "Tabáček" v prvním týdnu hned obsadil 28. místo. Na 38. debutují Narcotic Trust s "I Like It", z dalších novinek bych rád upozornil na nový singl Craiga Davida "All The Way" (75) a na "Getaway" Texas (99.).

Úplnou rádiovou hitparádu pro 32. týden najdete zde.

Aneta Langerová - Spousta andělů
© facebook interpreta
Rádia nám v druhé půlce prázdnin trošku ožila a něco podboného, i když v menší míře, je možno prohlásit i o obchodech. Tam sice stále vede Aneta, ale už se objevují nějaké novinky. Druhý je Čechomor, třetí Divokej Bill, na čtyřce finalisté Česko hledá SuperStar 2, na pětku postoupila Radůza se svou poslední deskou "V hoře". Nejsilnější novinka startuje na čísle 24, kam Alanis Morissette dostala svou akustickou verzi "Jagged Little Pill". Nejpodivnější novinka je ovšem o deset příček níže, kde je "Joshua Tree" od U2 - deska ani nevyšla v nějaké nové edici za skvělou cenu, že by někde proběhl nějaký masivní výprodej, který desku dostal takhle vysoko? Do první čtyřicítky (konkrétně na 36. příčku) se poprvé podívali i Backstreet Boys s "Never Gone".

Úplnou prodejní hitparádu pro 32. týden najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY