Coldplay se snažili, Čechomor ale nepoložili

17.06.2005 18:30 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 24. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Lidovkáři z Čechomoru se pochlapili a podařil se jim husarský kousek: Porazili v obchodní bitvě Coldplay.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 24. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Green Day - American Idiot
© facebook interpreta
Těžko se mi to říká, protože se považuju za rockovýho fanouška, ale s těma Green Day už by mohli votrapové v rádiích dát pokoj, ne? Teď se sice ze špice na dva týdny ztratili, ale už jsou zpět a já mám takovej neodbytnej pocit, že českej éter je asi milion let za tím, co jede ve světě. "Boulevard Of Broken Dreams" - pěkný, vo tom žádná, ale všeho s mírou, přátelé, všeho s Mírou! To ani nebudu nic říkat k těm Globálním Dýdžejum, co jsou na dvojce, páč to je zkrátka vodpad a drsný srdce, který ve mně tepe, tohle nezkousne, pokud má ještě nějakej chrup. Se třetím Danielem Powterem je potíž, protože nejen že jeho jméno je hodně podobný "powderu", tedy prášku, ale ona i ta písnička "Bad Day" je takovej zásyp, že vás stěží jedny vopruzeniny přejdou a už se klubou nový. Top 5 zavírají baby Natasha Bedingfield a Gwen Stefani, těsně za bránou klepou Black Eyed Peas, kterejm bych rád vzkázal, že novej singl teda nic moc. Hodně ambiciózně se tváří "Lonely" Akona, kterážto věc válela v Británii, takže uvidíme, jak to vybarví v českym vakuu, kde skočil ze třiačtyřicítky na patnáctku. Dobře se uvedlo taky rockový duo hezounů Bodyrockers, ty sou s "I Like The Way" třicátý první. Jsem docela zvědav, jak se povede "Signs" Snoop Dogga a Justina Timberlakea (77.) a "Raining Again" Mobyho (72.). Obě to sou solidní hitovky, takže valim bulvu a doufám, že srágory jako Pirates dostanou na budku.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 24. týden najdete zde.

Čechomor - Co sa stalo nové
© facebook interpreta
Kdo si myslel, že Češi budou stejní jako lidi ve dvaadvaceti zemích světa, kde Coldplay s deskou "X&Y" startovali rovnou na jedničce, ten může jít strčit hlavu do vosího hnízda, voni už mu ty pruhovaný potvůrky vypíchaj ty blbosti z palice. Samozřejmě že domácí hudlalové z Čechomoru jsou furt lepší, takže Chris Martin musel rozmáchnout rukama a vzdechnout. "To mě teda fakt mrzí, na těch Bohémech mi fakt záleželo. Je to hotová rapsódie, že sme až druhý," řekl musicserveru a my mu věříme. Bodejť by ho to neštvalo, když porazil i Anetu Langerovou, která se tam nahoře drží jako pijavice, a Monkey Business, jejichž ego je pověstné a políbit ho, to se podaří jen těm, který sou nad nima. Další osazenstvo nejvyšších dvaceti míst je vesměs furt stejný, z novinek tam asi moc věcí nenakoukne. "Rockmantika" Inflagranti je šestadvacátá - co se do hitpošky nedostane za ŠITY, viď, Míro Topolánku? - a "Octavarium" Dream Theater třiatřicátý. Druhá polovina Top 80 je zaplavená reedicema Iron Maiden, těžko se v tom vyznat. No, tak třeba "In Your Honor" Foo Fighters je padesátý, šestašedesátý sou White Stripes s "Get Behind Me Satan".

Úplnou prodejní hitparádu pro 24. týden najdete zde.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY