Pokračování Live Aid nabídne světové hvězdy v pěti městech

31.05.2005 17:06 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

U2 N
© musicfolio.com
Organizátoři charitativního koncertu Live Aid z roku 1985 oznámili, že pokračování pod názvem Live 8 proběhne letos 2. července v pěti městech v Evropě v USA. Těšit se mohou fanoušci v Londýně, Paříži, Berlíně, Římě a ve Filadelfii.

Účelem, proč Bob Geldof a jeho lidé budou akce opět pořádat, je snaha upozornit na rostoucí chudobu v Africe. "Nechceme peníze lidí, chceme lidi," prohlásil Bob Geldof. Ne náhodou proběhne jen pár dní po Live 8 summit představitelů nejmocnějších zemí světa G8 ve Skotsku. Koncerty budou zdarma, podle oragnizátorů není smyslem vydělat peníze, ale varovat před světovým problémem.

Tradičně nejlépe obsazený bude koncert v Londýně, kde se ve slavném Hyde Parku představí mimo jiné U2, Madonna, Coldplay či R.E.M. V Paříži se mohou lidé těšit na Jamiroquai nebo Placebo. Mezi vystupujícími v Berlíně poblíž Brandenburské brány bude třeba Lauryn Hill a Brian Wilson, v Římě zahrají například Duran Duran. Headlinery filadelské show u tamního Muzea moderního umění mají být Bon Jovi, Will Smith a Dave Matthews Band.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY