shop.musicserver.cz

Anastacia se plnou parou vrhla na Prahu

Vydáno: 22.02.2005 21:00 v sekci Naživo - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Když byla malá, říkali jí "freak of nature" (hříčka přírody). Po koncertě v pražské T-Mobile aréně se všichni přítomní mohli přesvědčit o tom, že toto pojmenování zcela sedí. Anastacia si s sebou přivezla kapelu, tanečníky, skvělé vokalisty a společně předvedli zcela nezapomenutelnou show. Hlavní hvězdou byla však hlavně ona a její nezaměnitelný hlas.

Anastacia, Praha, 21.2.2005 small a
© Tomáš Martinek / www.tomasmartinek.cz
Když jsem si poprvé přečetl, že Anastacia přijede k nám, nemohl jsem tomu skoro uvěřit. Možná by se tak vůbec nestalo, kdyby na konci loňského roku neproběhla změna jejího managmentu, který má na starosti koncertní turné. Ať už je to jak chce, hlavní je, že k nám v rámci svého turné "Anastacia Is Back... Live At Last" zavítala. Anastacia se dnes řadí mezi absolutní evropské megastars, a proto není divu, že už v den zahájení prodeje vstupenek byly nejlepší lístky beznadějně vyprodané. Pro obrovský ohlas nakonec pořadatelé uvolnili ještě dalších pět set lístků ke stání navíc. První část šňůry započala už loni v září v Rotterdamu a skončila na konci listopadu v portugalském Lisabonu. Druhá část se rozjela v Belgii na začátku února, pokračovala přes Švýcarsko, Itálii, Maďarsko, Rakousko a Slovinsko, až se nakonec dočkali i čeští fanoušci. Během následujícího měsíce a půl se koncerty uskuteční ještě v Nizozemí, Finsku, Velké Británii a 6. dubna v Mnichově turné skončí.

Jedenatřicetiletá Anastacia Lyn Newkirk je sice postavou malá, ale svým hlasem, duchem a osobností nabírá nezvyklých rozměrů. Osud se s ní odmalička nemazlil (Crohnova nemoc, rozvod rodičů, rakovina prsu), ale ona sama o sobě říká: "Jsem od přírody bojovnice." Její písně jsou jakousi osobní zpovědí a spousta z nich je inspirovaná právě jejími životními zkušenostmi. Na svém posledním albu výrazně změnila styl a od popu se přesunula k rocku či poprocku nebo bych mohl použít její slovo "sprock", což znamená kombinaci stylů soul, pop a rock. Tento koncert byl ale výrazně laděn do podoby rockové, takže i popové písně jako "Paid My Dues" nebo "Why'd You Lie To Me" dostaly výrazný rockový nádech.

Anastacia, Praha, 21.2.2005 small b
© Tomáš Martinek / www.tomasmartinek.cz
Ačkoliv měl koncert původně začít ve 20:00, v médiích byl posléze uváděn čas 20:30 a jak bývá zvykem, začalo se ještě o něco později, a to zhruba ve 20:45 malým intrem kapely, po němž se zpěvačka objevila na vysokých schodech v džínách a upnutém korzetu. Koncert byl otevřen trackem číslo jedna "Seasons Change" z aktuálního alba "Anastacia". Pokračovala známým hitem "Why'd You Lie To Me", který obsahoval i malou vložku ve stylu salsy, během níž Anastacia předvedla se svými tanečníky, že i tanec patří mezi její silné stránky. Tento energický úvod už jenom doplnil obrovský loňský hit "Sick And Tired" a ukončil ho více než deset let stará píseň "Secrets", která byla věnována všem dětem. Následovala změna outfitu a Anastaciina typická funky část, v níž zazněla například klasika od Jamese Browna "Sex Machine". Nesměla chybět "Black Roses", při níž jsou tradičně představování vokalisti a každý z nich si zazpívá krátké sólo. Dee Dee Foster, Brandon Rogers a Cindy Mizelle předvedli, že nejsou žádnými amatéry a jejich hlasy by jim mohly závidět i hvězdy světového formátu.

Anastacia, Praha, 21.2.2005 small c
© Tomáš Martinek / www.tomasmartinek.cz
Zpomalení a spousta emocí byly do koncertu vneseny při písních "You'll Never Be Alone" a "Heavy On My Heart". U první zmiňované zpěvačka poděkovala všem fanouškům za vyjádřenou podporu během jejího léčení z rakoviny a právě "Heavy On My Heart" je ta píseň, která o této nemoci pojednává (pozn. singl vychází na počátku března, video se natáčelo v Rumunsku). Následovala píseň ze života "Welcome To My Truth" a po ní byly přivedeny na pódium dvě fanynky, které si se zpěvačkou zazpívaly "One Day In Your Life". Následovala další změna outfitu, během níž probíhala projekce černobílého videa k písni "Underground Army", která se objeví na singlu "Heavy On My Heart". Myslím si, že je obrovská škoda, že se tato skladba se objeví pouze jako béčko singlu a video je promítáno jen na koncertech. Píseň "Underground Army" považuji za jednu z nejlepších, co jsme kdy mohli od Anastacie slyšet, a ve srovnání s ostatními videoklipy tento jednoznačně vede. Během projekce se zpěvačka společně s dvěma kytaristy nepozorovaně přemístila na malinké pódium uprostřed haly, kde posléze v akustickém provedení zahráli skladby "Who's Gonna Stop The Rain" a "Overdue Goodbye". Následovala další změna outfitu, během níž bylo promítáno video k písni "Time", které už ale nedosahovalo takových kvalit jako "Underground Army", přesto ho považuji za velmi příjemné zpestření. Po singlu "Left Outside Alone" následovala, dle mého názoru, jedna z nejlepších Anastaciiných písní, "I Do", opět doplněná videoprojekcí, v níž byli vidět lidé, žijící ve válečných oblastech. Během této písně zpěvačka otevřeně protestovala proti válce (Anastacia rozhodně nepatří mezi příznivce amerického prezidenta George Bushe, což vyjadřuje i její stručný předvolební výrok: "Bush has to go!"). Po "I Do" se už zdálo, že je po všem, ale fanoušci věděli, že tohle ještě konec rozhodně být nemůže, protože nezazněly dvě písně, bez kterých by byl koncert neúplný. Při "Paid My Dues" jsem měl asi poprvé pocit, že fanoušci v hale začali konečně žít, avšak až při závěrečné "I'm Outta Love" se konečně celá hala postavila a zpívala s ní. Po své zkušenosti z vídeňského koncertu Shanii Twain, kdy při několika písních celá hala tleskala a zpívala, jsem měl občas pocit, že u nás bylo trochu mrtvo. I když fanoušci vždy obdařili zpěvačku bouřlivým potleskem, myslím si, že se klidně mohli víc uvolnit a odvázat. Není to přece opera v Národním divadle, ale koncert Anastacie!

Anastacia, Praha, 21.2.2005 small d
© Tomáš Martinek / www.tomasmartinek.cz
Od samého počátku její kariéry jsem věděl, že tahle ženská disponuje "megahlasem", ale naživo je jeho síla ještě umocněná. Během celého koncertu jsem neslyšel jediné ujetí či jinou chybku. Anastacia zpívá zcela bezchybně, málokterá zpěvačka se jí kvalitou zpěvu a silou hlasu vyrovná. Možná by všechno bylo ještě lepší, kdyby se koncert konal jinde než v T-Mobile aréně. Pro mě to byl první koncert v této hale a musím říct, že hned ze začátku se ukázalo, že není stavěná pro hudební koncerty. Všemu už jen dodaly korunu dvě velké reprobedny, umístěné po stranách nad pódiem, které ozvučovaly celou halu, a proto snad ani nedomýšlím, jaká kvalita zvuku byla v jiných částech haly než tam, kde jsem byl já. Občas zvuk zněl, jako když zesílíte hi-fi věž na nejvyšší možnou hlasitost.

Anastacia na pražském koncertu opět ukázala, že dokáže své publikum pobavit nejen zpěvem, ale i tím, co říká. Před písní "One Day In Your Life" se zamýšlela nad tím, proč když některý z jejích fanoušků zpívá její písničky, nejde podle textu, ale podle toho, co slyší. Vychází z toho jakési neidentifikovatelné mumlání. Proto slíbila, že při nahrávání příštího alba si bude dávat větší pozor na výslovnost. Kromě toho se samozřejmě rozplývala nad krásami Prahy. Když už asi půl minuty mluvila o nádherném výhledu, který má ze svého hotelového okna, zamyslela se: "Vím, co asi asi myslíte. Zmlkni a zpívej!" A zpívala. Zpívala tak, že ještě teď mi v hlavě zní celý koncert...

Setlist: Seasons Change, Why'd You Lie To Me, Sick And Tired, Secrets, Funky Medley, Not That Kind, Freak Of Nature, Black Roses, You'll Never Be Alone, Heavy On My Heart, Welcome To My Truth, One Day In Your Life, Underground Army (video), Who's Gonna Stop The Rain (unplugged), Overdue Goodbye (unplugged), Time (video), Left Outside Alone, I Do, Paid My Dues, I'm Outta Love

Anastacia, T-Mobile aréna, Praha, 21.2.2005

NÁZORY
  • 2 velké reprobedny??? (Cobra, 22.02.2005 21:46) Reagovat

    Nechce se mi věřit tomu, že byl koncert Anastacie nazvučen přes 2 velké reprobedny, a jestli to tak bylo, tak by zvuk nebyl lepší ani kdyby se konal kdekoli jinde. Co říkají na zvuk ostatní, co tam byli???

  • kvalita zvuku (Pavel Novák, 22.02.2005 21:59) Reagovat

    Možná bych ještě mohl dodat, že kamarádka, která byla na koncertě ve Vídni měla s kvalitou zvuku podobnou zkušenost. Tamější koncert byl prozměnu nazvučen tak, že ta aparatura byla umístěna ne po stranách pódia, ale přímo nad pódiem.

  • školní časopis? (Lada, 23.02.2005 01:52) Reagovat

    Připadá mi, jako bych četl nějaký školní časopis. Kvalita článku tomu odpovídá...

  • Outfit (David, 23.02.2005 09:01) Reagovat

    V celém článku se dozvídám, že několikrát došlo ke změně outfitu. Menší slovní zásoba a nezvládnutá kontrola opakování slov brání zřejmě autorovi, aby napsal, že si zpěvačka převlékla kostým/zase změnila novými šaty vzhled apod. V tomto článek fakt připomíná školní časopis. Nehledě na milionkrát omílané informace o nemocech, které Anastacia prodělala. Koncert ale podle dalšího popisu mohl být dobrý.

  • Anca (joe, 23.02.2005 09:33) Reagovat

    No s tim zvukem...ja byl asi 20 metru od podia a zvuk usel, souhlasim s tim , ze ta HALA je STRASNA, clovek da docela velky penize za spinu, smrad, zadny satny a vsude na vas dycha priblblej hokej...koncertni hala tu chybi. jinak Anastacia byla skvela, lidi pravda troska studeni, coz mne u nas az tak neprekvapuje. V clanku mi jen chybi zminka o skvele kapele, ktere daval zpevacka patricne velky prostor pro prezentaci a vsechny je predstavila...Diky, skvely koncert.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Anastacia vydá v září album coververzí. Oslavuje jím propojení s Německem (04.09.2023 18:55)
- Naživo: Anastacia je zpěvačka ze staré školy, Prahu si podmanila okamžitě (03.12.2022 17:21)
- Fotogalerie: Anastaciin koncert zachycený objektivem fotoaparátu (03.12.2022 13:11)
- Anastacia přijede do Prahy se svým I'm Outta Lockdown turné (23.11.2021 18:42)
- Naživo: Anastacia rozbouřila pražské Forum Karlín jako uragán (13.05.2018 21:03)
- Fotogalerie: Anastacia si podmanila Forum Karlín (13.05.2018 09:49)
- Anastacia po devíti letech vystoupí v Praze, ale jen pro omezený počet příznivců (24.10.2017 17:11)
- Nové desky 37/2017 - od Anastacie přes Foo Fighters po Madonnu (19.09.2017 07:23)
- Anastacia soutěžila ve švédském Idolu. Neprošla, je prý moc stará a neumí zpívat (24.08.2017 08:55)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu