shop.musicserver.cz

Destiny's Child pomalu naplňují svůj osud

Vydáno: 31.01.2005 16:00 v sekci Recenze - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Destiny's Child se probojovaly na hudební scénu s hity jako "No No No" nebo "Say My Name", po mnoha personálních změnách a soudních procesech s bývalými členkami nakonec zůstaly jako trio. Po několika sólových projektech - především Beyoncé - se opět vracejí se společným albem "Destiny Fullfiled".

4/10

Destiny's Child - Destiny Fulfilled

Celkový čas: 52:02

Skladby: Lose My Breath, Soldier (feat.T.I. & Lil Wayne), Cater 2 U, T-Shirt, Is She The Reason, Girl, Bad Habit, If, Free, Through With Love, Love, Game Over - bonus track

Vydavatel: Sony BMG

Destiny's Child nebo taky Beyoncé Knowles, Kelly Rowland a Michelle Williams, jako trio neexistují dlouho, ale za ty čtyři roky už stačily získat titul nejúspěšnější dívčí r'n'b skupiny. Jistě jim k tomu pomohl i úspěch předchozích hitů, které vydaly ještě jako čtveřice. Patřil k nim třeba singl "No No No", na kterém postavily kariéru. Už i v nové formaci je znát, že Beyoncé je miláčkem z celého tria, mimo jiné i proto, že producentem je její otec Matthew Knowles. A to bylo také důvodem mnoha neshod a dokonce soudních sporů, které vyvolaly bývalé členky LeToya Luckett a LaTavia Roberson. Nicméně Destiny's Child se s problémy popraly, naverbovaly nové členky Michelle Williams a Farrah Franklin (ta opustila skupinu brzy po natáčení videoklipu k "Say My Name"), a pak už se spustil proud hitů, z nichž nejlépe zapamatovatelná je snad titulní skladba k "Charlieho andílkům" "Independent Woman Part II".

V současnosti spíše než Destiny's Child jako celek nejvíce uznání získává Beyoncé za sólové projekty v podobě mnoha ocenění (především na MTV Music Awards), a tak možná nezasvěcené (mezi které se řadím), kteří pořád nesledují novinky ohledně této skupiny, mohlo překvapit jejich znovuzrození v podobě nového singlu a desky. Já bych to nazvala s trochou nadsázky comebackem, nicméně Destiny's Child hodlají pokračovat v kariéře i nadále podobným způsobem - tedy nahrávat společné desky a věnovat se i sólovým projektům - svůj "osud" mají dokonce naplánovaný až do roku 2008.

Nad něčím podobným se člověk docela pousměje, osobně mám z Destiny's Child pocit, že jsou lehce vyprofitovanou kapelou a ať už jejich společné desky nebo sólovky slouží spíše jako továrna na zisk. Proč tohle všechno píšu, když vás spíš zajímá, jaká je jejich nová deska po hudební stránce? Docela to s tím souvisí, "Destiny Fullfiled" je totiž jednou z těch nahrávek, kde je tahounem jen jeden singl, v tomto případě "Lose My Breath". Ten se sice povedl a byla to právě tato skladba, která ve mně probudila zájem tuhle desku recenzovat, a až s podivem posluchač sleduje, jak mezi členkami Destiny's Child i po takové odmlce v této písničce ještě pracuje chemie - zbytek desky je však typická řadová vata. Kromě toho, že z textů se nedozvíte nic nového, jen to, že holky chtějí kluky, kteří je nechtějí, a o ty, co je chtějí, nemají zájem zase pro změnu holky. Od "Lose My Breath" a možná dejme tomu i "Soldier" se vůbec nezmění tempo a zbytek desky se nese v plytkém nemelodickém proudu.

Jedním slovem na mě "Destiny Fullfiled" působí jako zklamání, ale možná je to tím, že jsem neslyšela jejich předchozí desky a nevěděla jsem, co čekat. Je tak docela možné, že fanouškům Destiny's Child bude tahle deska připadat skvělá stejně jako ty předchozí. Ale jinak se za úspěch dá považovat jen popularita skupiny, která je založena, nevím na čem. Možná na mentalitě amerických posluchačů, jak poznamenal můj kolaga v recenzi na album "Survivor", čímž jejich fanoušky neodsuzuji, jenom bych řekla, že prostě mají od nás dost odlišný vkus a možná právě proto u nás nová deska nemusí strhnout takový zájem.

NÁZORY
  • Hmm (Zdenka, 31.01.2005 17:55) Reagovat

    Ako môže niekto písať recenziu a hovoriť o niečom, že je horšie ak si nevypočul to "lepšie", čiže predchádzajúce albumy. Budem nad tým dumať... :-D

  • LOSE MY BREATH (Dawe, 31.01.2005 18:33) Reagovat

    Lose My Breath je hit No.1 Velkej uspech maj v hitparade na Ocku. A Soldier je taky dobry. Ostatni nevim jaky je, ale hodnoceni 4/10 je nizky.

  • Bla bla (Double J, 31.01.2005 23:53) Reagovat

    Jestliže bych neslyšel předešlé desky Destiny´s Child (a nebo jiného interpreta) nechal bych si to pro sebe, už vůbec bych to nepsal na internet a v žádném případě do recenze ! Jo, a na tom, že "holky nechtějí kluky a kluci nechtějí holky" nebo jak to je v této recenzi, je odjakživa postavené celé r´n´b. Kromě toho, tahle deska je tak na 8/10...

  • Coze (nechapajici, 01.02.2005 18:52) Reagovat

    Tohle je jedna z nejlepsich r&b desek roku a dostala 4/10.
    Pred nedavnem tu byla odporne hnusne popove diskotekova sracka Sarky Vankove a dostala o 1 bod vic.
    Pak recenze na album Britney Spears se vsemi vlezlymi jednoduchymi a dost spatnymi hity a dostala dokonce 8/10, mimochodem stejne dostalo album Alicii Keys The Dairy Of', coz je nekolikanasobne lepsi deska.
    Meli byste si udelat v tech recenzich poradek!

  • sama nevím (Marcela Galyášová, 20.02.2005 14:28) Reagovat

    Neříkám že nejsem jejich fanoušek, ale jimi nejsem ani posedlá. Jak už jsi napsala sama nevíš o čem jsou jejich předchozí alba a proto jejich desku odsuzuješ takovým způsobem.Ale nemáš ani ponětí jakou práci jim to dalo aby se dostali nahoru. A rozhoně můžu říct, že jsou o hodně lepší než čeští zpěváci, který nemaj žádnej hlas a pořád se někam cpou. Můžu říct, že ne ně nemá nikdo. Poslouchám je od malička už osm let a zetím mě neomrzeli. S pozdravem B.G.K.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Beyoncé vypustila remix songu "America Has A Problem". Přizvala na něj rappera Kendricka Lamara (26.05.2023 10:38)
- Beyoncé v novém remixu hitu "Cuff It" zpomaluje. Může za to virální mash-up z TikToku (13.02.2023 08:29)
- Beyoncé ani napočtvrté Grammy za album roku nevyhrála, připsala si však historický rekord (06.02.2023 22:21)
- Beyoncé ohlásila světové turné k albu "Renaissance". Do ČR nezavítá (03.02.2023 09:06)
- Beyoncé odehrála koncert v Dubaji jen pro zvané. Fanoušci jsou naštvaní (28.01.2023 10:26)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (10-1) (27.01.2023 20:30)
- Recenze: Sigma deskou "Hope" stvořila reklamu na léto (15.08.2022 00:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu