Maya Hawke v minimalistickém lyric videu k "Hang In There" působí jako křehká víla

28.04.2024 19:33 - Kateřina Spacek | foto: Andrew Lyman

Vydání třetího studiového alba "Chaos Angel" se pomalu, ale jistě blíží a Maya Hawke nám z něj už stihla představit singly "Dark" nebo "Missing Out". Nyní hvězda seriálu "Stranger Things" přichází s další písničkou "Hang In There".

Novinka zvukově odkazuje na raný folk-rock, mezi jehož průkopníky patřili v 60. a 70. letech umělci z Laurel Canyonu. Talentovaná zpěvačka a herečka v ní nabízí podporu příteli, který prochází těžkým obdobím uprostřed toxického vztahu. Maya navíc trochu připomíná Beth Orton či Holly McNarland a její "In The Air Tonight", tedy jen v trochu éteričtější verzi, nebo třeba i Sarah McLachlan.

Vyznění skladby umocňuje doprovodné minimalistické lyric video, které se celou dobu věnuje empatické Máje, jejíž éterický hlas promlouvá přímo k divákům. Video vyznívá natolik přesvědčivě, že můžete mít pocit, jako kdyby dcera Ethana Hawka a Umy Thurman zpívala přímo vám.

"Myšlenkou skladby 'Hang in There' je, že když máte někoho blízkého, kdo prochází něčím hrozným, čím jste si prošli dříve i vy, víte, že do celé situace nemůžete mluvit nebo zasahovat, protože by se od vás pravděpodobně izoloval," říká o obsahu skladby Maya. "Takže se musíte jen dívat, jak je to opravdu bolí. Dokud nenastane ten okamžik, kdy si uvědomí, že byli celou dobu v toxické situaci. Pak za vámi přijdou a společně jim pomůžete se z ní dostat."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY