Sebastien nahráli s Láďou Křížkem předělávku hitu Olympicu "Slzy tvý mámy"

25.04.2024 11:18 - Spolupracovník redakce | foto: Smile Music

Sebastien to s novou sestavou v pětici rozjíždějí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané červnové desky "Quo Vadis" s názvem "Slzy tvý mámy". A nepletete se - opravdu se jedná o první coververzi v historii kapely. Jedná se o poctu skupině Olympic a zároveň dárek k jejím šedesátinám.

"Na hudbě Olympicu jsem vyrůstal a nesmírně mě ovlivnila. Díky jejich zpěvníku jsem se kdysi naučil hrát na kytaru a z našetřených peněz na svačinu jsem si kupoval jejich CDčka. Pro nás všechny je to zkrátka velká legenda a čeští Rolling Stones. 'Slzy tvý mámy' je úžasná a naprosto nadčasová píseň, proto jsme se rozhodli složit naším duetem Petrovi Jandovi a skupině Olympic pomyslnou poklonu," komentuje předělávku lídr kapely George.

Na tu ale nebyl sám, do studia si pozval také Láďu Křížka (Citron, Kreyson), který - aby těch šedesátek nebylo málo - také nedávno oslavil své šesté kulatiny. Na akustickou kytaru v písničce navíc zahostoval Pavel Hanus, a doplnil tak svého času citroňácké trio. Vokály muzikanti natočili ve studiu Pavla Hejče (Vitacit), o mix a mastering se postaral Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween).

Doprovodný videoklip vznikl v prostorách pražské RockOpery, kde George Rain nedávno získal angažmá v několika rolích. Jeho natáčení se dokonce zúčastnil i sám autor a původní interpret Petr Janda. Mezi oběma hosty - Petrem Jandou a Láďou Křížkem - panovala při natáčení nebývale přátelská atmosféra, což ještě nedávno vypadalo jako naprosto nereálný scénář.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY