Taylor Swift chce v novince "Fortnight" vraždit. Doprovodný klip opět i režírovala

25.04.2024 08:42 - Jaromír Koc | foto: Republic Records

O novém albu Taylor Swift jsme vám prozradili už mnohé. Jen dvě hodiny po vydání fanoušci zjistili, že se vlastně jedná o dvojalbum s jedenatřiceti songy, zároveň vzali první den Spotify takovým útokem, že zpěvačka počtem streamů překonala samu sebe. Další rekord ohlásila i americká maloobchodní síť Target, ve které titul "The Tortured Poets Department" překonal veškeré dosavadní předobjednávky.

Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
© Universal Music
Pilotním singlem zmiňované desky se stal song "Fortnight", tedy duet s americkým rapperem a hudebníkem Post Malonem. Ten píseň s Taylor i napsal, sekundoval jim u toho také osvědčený Jack Antonoff, který interpretce stojí po boku již několik alb. Downtempo skladba, kterou zpěvačka s Antonoffem i produkovala, je jakousi ódou nešťastně vdané ženy, ke které se do sousedství přestěhuje její bývalý, relativně šťastně žijící se svojí novou ženou.

Songu, kterému vévodí zvuk syntetizátorů, vlastně není co vytknout, nese se v poklidném duchu, v druhé polovině jemně graduje a rozhodně patří mezi ty hodně radio friendly, což při vydání nové desky nikdy není na škodu.

Vzhledem k tomu, že je Taylor opravdu pilná jako včelka, ujala se i režie klipu. Ten popisuje rozpolcenost hlavní představitelky, ve které se nejen probudí city k bývalé lásce (a proto chce zabít jeho manželku), ale také se dozví o nevěře svého muže.

Jak to celé skončí, nebudeme prozrazovat, leč doporučujeme video sledovat opravdu pozorně. Nechybí v něm spousta krásných triků a decentních maličkostí, díky kterým celý děj dává mnohem větší smysl. A skalní fanoušci najdou určitě spoustu odkazů na Taylořinu hudební i nehudební minulost.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY