Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní

15.03.2024 10:47 - Honza Balušek | foto: Warner Music

Dua Lipa konečně potvrdila název a datum vydání svého nového alba. Kolekce s titulem "Radical Optimism" se dočkáme 3. května a jedenáct skladeb na ní obsažených by mělo přinést směs psychedelie, trip hopu a britpopu.

Deska je prý mimo jiné inspirována energií Londýna, v němž zpěvačka trávila nejvíce času, a odráží syrovost, upřímnost, sebevědomí a svobodu britpopu 90. let. Dua Lipa uvedla, že termín radikální optimismus jí byl představen před několika lety a byla jím fascinována. Nahrávka tak má vyjadřovat myšlenku procházení chaosem s grácií a pocitem, že člověk může přečkat jakoukoliv bouři.

Kosovská rodačka už z novinky představila dva hitové singly, "Houdini" a "Training Season", přičemž první jmenovaný již několik týdnů okupuje i vrchol české rádiové hitparády. Na albu spolupracovala s několika spoluautory a producenty, včetně Dannyho L. Harla, Tobiase Jesso Jr., Caroline Ailin a samozřejmě Kevina Parkera z kapely Tame Impala.

"Radical Optimism" přinese tyto skladby: End Of An Era, Houdini, Training Season, These Walls, Whatcha Doing, French Exit, Illusion, Falling Forever, Anything For Love, Maria, Happy For You.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY